writing-img

Lupinica in hrvaški zakon o prometu

clock-img

02.03.2008, 22:21

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Punce, če boste potovale na Hrvaško z otrokom v lupinici jo morate imeti obvezno zadaj. V hr zakonu piše, da otrok do 12 leta starosti ne sme sedeti spredaj pa četudi je v lupinici. Kazen je 500 kun.

Nimam pojma kam naj tole informacijo dam, se mi zdi tule še najbolj prav..drgač pa prestavteuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

03.03.2008, 07:49

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

sej tudi ni pametno, da je spredaj...... sploh pa ne, če imaš airbag!!!!......

clock-img

03.03.2008, 08:19

clock-img

kjava

pencil-img

2416

A res. Od kdaj pa to velja?. Ker mi smo šli ene dve leti nazaj na Hrvaško s kombijem, pa je bil otroški zic spredaj, ker zadaj ni blo pasov. Pa ni na carini noben nič omenil user posted image

clock-img

03.03.2008, 08:21

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

sej tudi ni pametno, da je spredaj...... sploh pa ne, če imaš airbag!!!!......

user posted image  saj je vsaka lupinica polepljena z nalepkami, da moraš airbag izklopiti, če želiš imeti otroka spredaj.

clock-img

03.03.2008, 08:40

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

A res. Od kdaj pa to velja?. Ker mi smo šli ene dve leti nazaj na Hrvaško s kombijem, pa je bil otroški zic spredaj, ker zadaj ni blo pasov. Pa ni na carini noben nič omenil

Saj carina nima nič s tem..Kazen lahko dobiš od prometnih policajev. Ta zakon pa velja od nekdaj, samo mi ne vemo zanj, ker mislimo, da je isto kot pri nas in po celi evropski uniji (če se ne motim). Pa ni.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

clock-img

03.03.2008, 09:42

clock-img

kjava

pencil-img

2416

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

A res. Od kdaj pa to velja?. Ker mi smo šli ene dve leti nazaj na Hrvaško s kombijem, pa je bil otroški zic spredaj, ker zadaj ni blo pasov. Pa ni na carini noben nič omenil

Saj carina nima nič s tem..

Sej vem da ne, ampak opozorili bi pa lahko ane?

clock-img

03.03.2008, 09:44

clock-img

maruškaŠ

pencil-img

1282

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Saj carina nima nič s tem..

Sej vem da ne, ampak opozorili bi pa lahko ane?

Cariniki se ne izobražujejo o prometnih pravilih. In oni to vejo ali pa ne vejo.

clock-img

28.04.2008, 11:26

clock-img

Anonimen

A katera ve, če je potrebna še vlečna vrv za obvezno opremo?

clock-img

07.07.2008, 16:20

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Nedavno se je zakon spremenil in lahko otroka do 2 leta starosti vozite tudi spredaj, v ustreznem sedežu. user posted image

clock-img

09.07.2008, 20:16

clock-img

Andreja221

pencil-img

12

Hvala za info

clock-img

30.07.2008, 12:54

clock-img

TinKiCa1

pencil-img

213

hvala :)

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

clock-img

01.04.2009, 11:34

clock-img

Suzikaa

pencil-img

163

Saj carina nima nič s tem..Kazen lahko dobiš od prometnih policajev. Ta zakon pa velja od nekdaj, samo mi ne vemo zanj, ker mislimo, da je isto kot pri nas in po celi evropski uniji (če se ne motim). Pa ni.

Cariniki res nimajo nič s prometom. Ne smete pa pozabit, da so na mejnih prehodih prav tako prisotni policisti,  kateri te lahko brez skrbi kaznujejo za prekrške, ki jih opazijo!!! Tak da, s telefonom na ušesu ali nepripasan ali za kar koli drugega lahko brez problema dobiš kazen tudi na mejnem prehodu od policista, ne samo na cesti!!!

clock-img

01.05.2009, 23:48

clock-img

flora1

pencil-img

89

Hvala. koristno user posted image

clock-img

02.05.2009, 00:37

clock-img

Belika

pencil-img

513

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

A katera ve, če je potrebna še vlečna vrv za obvezno opremo?

Ravno pred kratkim mi je en policaj rekel, da je obvezna za njihove državljane, baje zate kot za tujca ni obvezna (ravno tako je glede nalepke - otrok v avtu- sem vprašala če je na hrvaškem res obvezna - je rekel, da če je je potem je za njihove državljane, ker slovenija je ne zahteva (po zakonu) in jo tudi na hr ne rabiš.

Sedaj koliko to drži ne vem, tako mi je pač rekel..

clock-img

25.05.2011, 11:52

clock-img

voznikvozniku

pencil-img

92

Tudi na Hrvaškem lahko otroka starega do 2 leti vozite na sovoznikovem sedežu  - preberite 6. odstavek:
Članak 163. (4) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete mlađe od 5 godina samo na stražnjim sjedalima i to u posebnoj sigurnosnoj sjedalici, koja je za vozilo pričvršćena sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu.
(5) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete starije od 5, a mlađe od 12 godina samo na stražnjim sjedalima, a dijete mora sjediti na posebnom postolju prilagođenom njegovoj visini tako da se može vezati sigurnosnim pojasom na tri točke vezivanja. Ako se dijete veže sigurnosnim pojasom na dvije točke vezivanja nije potrebno koristiti posebno postolje za sjedenje.
(6) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete do dvije godine starosti na prednjem sjedalu vozila ako vozilo nema suvozački zračni jastuk ili ako je suvozački zračni jastuk isključen i ako se dijete prevozi u sigurnosnoj sjedalici postavljenoj suprotno od pravca vožnje koja je pričvršćena za vozilo pomoću sigurnosnog pojasa na tri točke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu.
(7) Dijete u posebnoj sjedalici u vozilu mora biti vezano.

clock-img

31.07.2011, 19:49

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Voznikvozniku, a si prebral celotno temo? Ker je to že omenjeno, zakon se je spremenil kakšne 2,5let nazaj user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem