cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ločitveni posopek

clock-img

21.11.2009, 13:58

clock-img

kakteja

pencil-img

49

Živjo mamice!
A mi lahko katera opiše potek ločitve. Kam je potrebno oddat zahtevek, kako hitro si ločen, kaj spada zraven, kakšni so stroški?
Za odgovore sem vam zelo hvaležna!

clock-img

21.11.2009, 15:05

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Pošlješ predlog na sodišče (lahko daš hkrati tudi predlog za preživljanje otrok in delitev premoženja, če sta kaj skupaj ustvarila oz. če imata otroke). Ti pošljejo račun. Plačaš takso. Ti pošlje sodišče nazaj kaj moraš predložit če še nisi - med drugim da si bila na csd-ju in se skušala s partnerjem sporazumet ter njihovo mnenje. Te pokličejo na sodišče. Izprašajo. Ločijo in določijo skrbništvo, delitev premoženja, karkoli pač je bilo predmet sodbe.. Če ne pošlješ vseh obveznih prilog, oz. jih ne dopolniš, tvoj predlog zavržejo.

clock-img

21.11.2009, 20:12

clock-img

Anonimen

Prej kot v pol leta ne bo nič, na žalost.

clock-img

09.12.2009, 14:40

clock-img

Perka

pencil-img

6

clock-img

10.12.2009, 08:56

clock-img

pridna_janja

pencil-img

762

IZVIRNO SPOROČILO: kakteja

Živjo mamice!
A mi lahko katera opiše potek ločitve. Kam je potrebno oddat zahtevek, kako hitro si ločen, kaj spada zraven, kakšni so stroški?
Za odgovore sem vam zelo hvaležna!

sem pa slišala da poroka ni tak strošek ko pa ločitev in še sranje je ker moraš pač povedat zakaj se ločiš in vseeno te še nekam pošljejo k svetovalcu no oba morata it.Cela štala!Evo tukaj imaš en link zanimiv :http://www.ednevnik.si/entry.php?e_id=99752&w=pogodb

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

clock-img

10.12.2009, 09:50

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Ma, kaki! Ločitev sama po sebi sploh ni draga, mislim, da je celo ceneje od poroke. Stane edino notar, ki ureja skupno premoženje. Nihče te nič ne sprašuje (sem bila priča eni ločitvi), napišeš pač, da se karakterno ne ujameta in to je to. Mojo mami in očeta je notar vprašal, če sta ziher, ampak samo zato, ker smo se tam vsi ful zafrkavali in smejali in se mu ni zdelo, da sta na smrt skregana (kar tudi nista bila).
Je pa res, da če se ne poročiš, nimaš problemov s temuser posted image .

clock-img

10.12.2009, 13:32

clock-img

pridna_janja

pencil-img

762

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ma, kaki! Ločitev sama po sebi sploh ni draga, mislim, da je celo ceneje od poroke. Stane edino notar, ki ureja skupno premoženje. Nihče te nič ne sprašuje (sem bila priča eni ločitvi), napišeš pač, da se karakterno ne ujameta in to je to. Mojo mami in očeta je notar vprašal, če sta ziher, ampak samo zato, ker smo se tam vsi ful zafrkavali in smejali in se mu ni zdelo, da sta na smrt skregana (kar tudi nista bila).
Je pa res, da če se ne poročiš, nimaš problemov s temuser posted image .

sej lahko sporazumno se ločijo in verjetno ni toliko problem nevem nimam pojma samo vem za eno kolegico ko je dala zahtevek za ločitev in so jo že poslali k svetovalki tak da zdej traja ze 3 leta ona pa še kar poročena čeprav ne zivita vec skupaj

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

clock-img

10.12.2009, 13:51

clock-img

MissElvira

pencil-img

99

Mojo mami in očeta je notar vprašal, če sta ziher, ampak samo zato, ker smo se tam vsi ful zafrkavali in smejali

Zafrkavali in smejali? Pri notarju, na ločitvenem postopku?? Uh, imate pa edinstven odnos, da vam tudi kaj tako otožnega ne zagreni humorja.

clock-img

10.12.2009, 13:58

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Zafrkavali in smejali? Pri notarju, na ločitvenem postopku?? Uh, imate pa edinstven odnos, da vam tudi kaj tako otožnega ne zagreni humorja.

Imamo, res jeuser posted image . A se mi ne vidi, da sem iz mal hecne družine?user posted image Potem smo šli še na kosilo vsi skupuser posted image . meni se je to zdelo fajn. Seveda ju je stiskalo, ampak s humorjem je ipak lažje kot brez njega. je pa res, da "sta ostala prijatelja"user posted image , se še dobimo za praznike, rojstne dneve,... čeprav imata vsak novega partnerja.

clock-img

11.12.2009, 06:55

clock-img

Vesnozaver

pencil-img

690

kakteja,

jaz se ravnokar v postopku locitve. kolikor vem, obstajata dva nacina: 1. sporazumna ločitev in 2. ločitev s tožbo.
Sama grem skozi prvi postopek. Najprej sva šla k notarju in tam smo skupaj sestavili predlog sporazumne ločitve, tam se zapiše delitev premoženja, višina preživnine, pri komu bo otrok zivel.Te papirje, ki jih dobiš pri notarju, odneses na sodisce. Potem sem dobila vabilo od csd, na svetovalni razgovor, tam te pac vprasajo, zakaj gres narazen, ce je se kaksna moznost, da bi ostal skupaj..., potem csd posreduje svoje mnenje sodiscu, potem sodisce poslje vabilo na 'razpravo' in tam potem uradno 'potrdijo' ločitev. Aja bilo je govora o nekom, ki se kao ne more locit, zaradi teh svetovalnih razgovorov,.....ne vem....mi je cudno.....ker ce se hoces lociti, se lahko.....edini razlog, ki ga 'moras' navesti je nevzdrznost zakonske zveze, pa ni vazno, iz cesa izhaja za nevzdrznost....
No, jaz sem zdaj v tej fazi cakanjana vabilo od sodisca.
Stroski takega nacina: notar je stal 270 eur (ta znesek je odvisen od premoženja, ki se deli), 66 eur sodna taksa.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem