anitaz, se strinjam s tabo, da v Postojno ni za hodit, če jo izbereš samo zato, da se preseravaš. To je brez veze! Je pa tako, da so ljudje nepoučeni o Postojni.
Kakšna 2 poroda na dan, kje pa ti živiš? Jaz sem bila tisti dan, ko sem prišla ob 6.30 zjutraj 9. za rodit. V Postojno pride ogromno žensk rodit, že vejo zakaj.
O strokovnosti v Lj. imam pa jaz sama zelo slabo mnenje. Niti v porodnišnici niti na ginekološki kliniki ne dela več kot par zares dobrih strokovnjakov. Tisti prekašajo res menda prav vse, samo ogromno jih pa nima pojma.
No, če hočeš ti pa razložim, kaj vse "strokovnega" se grejo:
- proglasili so mojega 8. tednov starega zarodka za mrtvega in mi svetovali splav (hvala bogu nisem šla, imam zdravega otroka)
- po prvem porodu me niso dobro pregledali in posledično me niso notri zašili, zato so me morali na vsakem naslednjem porodu po urah ugibnja, kaj je narobe, dobesedno raztrgati mat. vrat, da je šel porod ok naprej
- pri drugem porodu 3 ure niso ugotovili, da otrok leži narobe!!!
- pozabili so mi dati imunoglobulin po 2. porodu, ker sem rh d- in so se spomnili na to šele, ko sem jih oblečena in zrihtana za domov vprašala, če je otrok negativen, ali zakaj nisem dobila?
- ko mi je enkrat pri ovulaciji (pri razpoku jajčnika, ki se pri tem zgodi)kri zalila trebušno votlino, so me na G. kliniki v Lj. 2 dni gledali (jaz pa take krče, da se premaknit nisem mogla) kaj mi je, dokler ni prišel primarij in potem so me lahko na brzino operirali in ne vem kaj so z mano delali, ker sem bila še 3 dni na intenzivni s popraskanim grlom, pa zbuditi se nisem mogla ves ta čas
- o prijaznosti v Lj. porodnišnici nimam besed, ker me zaboli pri srcu, ko se spomnim mojega bivanja tam, predvsem na oddelku in ja ni ti vseeno, ko te po porodu vse boli in ti hormoni divjajo, kako delajo s tabo in z otrokom
- ne bom več naštevala, ker bom nevljudna
Ampak lepo prosim, ne hodite v Postojno, če se o tem sprašujete. Ker imajo itak preveliko gužvo, so mi rekli, ko sem odhajala, da nikar reklame delat. Vsak mora iti tja, kamor mu pravi srce. Če se sprašuje kam, potem tista druga odločitev ni prava. Nekateri pač verjamejo v Lj. porodnišnico, tako kot drugi v zavarovalnico Triglav. Sta pač največji. Pa porodnišnica Lj. ima v resnici največ aparatov. Vendar je resnica, da imaš zelo malo možnosti, da jih bo tvoj otrok v resnici rabil.
Lep porod, pa kjerkoli že!
p.s.: stanujem bližje Po. kot Lj.