cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Lavanda

clock-img

06.04.2008, 17:34

clock-img

masna

pencil-img

441

A katera ve kdaj je pravi čas za posaditev lavande/sivke na vrt? 

clock-img

06.04.2008, 17:38

clock-img

Muca Copatarica

pencil-img

418

Saj je lahko tudi pozimi na vrtu. Mi jo imamo.

Če jo imaš v posodi, jo lahko že daš ven.

clock-img

06.04.2008, 19:21

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz bom še malo počakala. Sem prebrala, da rabi veliko sonca in da ne prenese zastajanja vode, pa da mora imeti bolj revno prst.... če ti te info kaj prav pridejo.

clock-img

06.04.2008, 22:13

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Jaz sem jo že posadila na gredo. Pa se mi zdi, da se je že malo potegnila user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

07.04.2008, 07:27

clock-img

masna

pencil-img

441

Muca copatarica nimam je še doma, moram še v trgovinouser posted image .
Rada pa bi jo zasadila okoli terase. Tako da nam bo dišalo med poletnim lenarjenjemuser posted image .

Hvala za info vsem.

clock-img

07.04.2008, 16:29

clock-img

Muca Copatarica

pencil-img

418

Ooooo, super. Kaj bo lepo dišalo okoli vaše hiše. Tudi meni je všeč njen vonj.....
Naj ti lepo uspeva, ko jo boš posadila.

clock-img

01.05.2008, 22:34

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: masna

A katera ve kdaj je pravi čas za posaditev lavande/sivke na vrt? 

Jaz sem jo presadila na prosto že v začetku aprila in mi je v tem času res naredila cel grm. Upam, da mi bo cvetela in da bo dišala. Je ful lepa iz Kalie.

clock-img

05.05.2008, 15:28

clock-img

gojska

pencil-img

1128

sivka oleseni, če odmrlega cvetja ne porežemo. Vedno poberem cvetove in dam posušene v  bombažne vrečke. Naslednje leto pa samo zamenjam.

clock-img

12.05.2008, 17:47

clock-img

citrončica

pencil-img

2126

Meni sta dve od lani prezimili zunaj, sem ju spomladi posadila, letos sem prejšnji teden še 4, pa eno kar v korito med rožice, bomo videli,
sem pa tudi jaz zasledila, da ne mara zastajanja vodeuser posted image ,
upam, da se obdržijo,mene je ta rožica "zastrupila" v provansi...tam so cela polja...kako lepo, in kako mora to dišat-cvetočega polja žal še nisem uspela videt, pa sem bila že 3x tam, prezgodaj ali pa prepoznouser posted image

clock-img

21.05.2008, 08:10

clock-img

mika

pencil-img

6485

IZVIRNO SPOROČILO: gojska

sivka oleseni, če odmrlega cvetja ne porežemo. Vedno poberem cvetove in dam posušene v  bombažne vrečke. Naslednje leto pa samo zamenjam.

Tako dela tudi moja mama.

Jaz imam sivko zaenkrat še v teglih, ker še vedno čakamo na zemljo za parcelo.  očitno je še lep čas ne bomo dobili, ker dežujeuser posted image

clock-img

12.06.2008, 07:41

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz jo imam zunaj posajeno v cvetlični gredi, pa je že 2 zimi brez težav preživela - zdaj se je celo fajn zgostila in razširila user posted image , tako, da jo bom jeseni malo razsadila.
Meni tudi omamno dobro diši - bom letos tudi jaz poskusila dat cvetove v vrečke - škoda, da se zunaj samo posušijo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

12.06.2008, 08:23

clock-img

Anonimen

Krasno diši tudi na krompirju in mesu... Njami... Jaz cvetke posipam preden dam pečt v pečico mladi krompirček in 1 zdrobljen cvetek po mesu npr. žrebičku. Odlično. njami.

clock-img

12.06.2008, 14:28

clock-img

žabicamala

pencil-img

125

morda katera ve če jo lahko posadim na morju, mogoče kar z lončki v zemljo?

clock-img

12.06.2008, 20:50

clock-img

robinzon

pencil-img

500

Zakaj pa bi jo na morju posadila v lončke? Tam nikoli ne pozebe, posadi jo direkt v zemljo, da se lepo razraste in okorenini. Mi smo na Gorenjskem, pa lepo raste. Lani sem jo posadila in se je že preveč razrastla, jo bo treba kar precej obrezat. Se vidi, da zime niso več to, kar so bile. 

Pred leti sem jo tudi imela, pa je prišla ena mrzla zima, verjetno pod -20 st.C in je pozebla.

clock-img

13.06.2008, 11:10

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Komot jo posadi kar v zemljo. Jaz sem s štajerskega konca, pa jo imam v zemlji, pozimi nič ne zaščitim, pa vse preživi

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

13.06.2008, 22:37

clock-img

Peteršilj

pencil-img

442

Tudi jaz sem doma na Štajerskem, pa mam sivko že par let zunaj , pa ni zmrznila.

poljubček, pozdravček po zraku leti, pa tam se ustavi, kjer moj dragi živi

clock-img

16.06.2008, 23:07

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Tudi jaz sem doma na Štajerskem, pa mam sivko že par let zunaj , pa ni zmrznila.

Zato pa na našem koncu tako lepo diši user posted image  user posted image

clock-img

16.06.2008, 23:11

clock-img

Anonimen

Komot jo posadi kar v zemljo. Jaz sem s štajerskega konca, pa jo imam v zemlji, pozimi nič ne zaščitim, pa vse preživi

Kaj pa tista v loncu, bi tudi prezivela?

clock-img

16.06.2008, 23:13

clock-img

cuma

pencil-img

1983

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Bi, samo veliko se moraš z njo pogovarjat po primorsko user posted image

clock-img

16.06.2008, 23:15

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: cuma

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Bi, samo veliko se moraš z njo pogovarjat po primorsko user posted image

Ekola, pa vem :).

clock-img

16.03.2009, 20:12

clock-img

lucika

pencil-img

2357

naj potegnem eno staro debato iz pozabe:

dobila sem en grm sivke, en del od stare rastline. kako naj zdaj to posadim, korenine v zemljo in pustim kot je, ali jo obrežem? zdaj je velika cca...pol metra, pa si ne predstavljam, kako potem zgleda, ko se obraste, če jo pustim...

brala sem tudi, da se lahko podtikajo posamezne vejice, a je katera poiskusila?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem