anja zamaknit si boš mogla M po moje, najboljš da vprašaš G kako, pa kaj.
Maja* nič ni groznega laparoskopija, en dan pred posegom si sprejeta. Ta dan ti vzamejo kri, vodo, naredijo UZ, EKG, vzamejo zdravstveno zgodovino za poseg. Nato dobiš odvajalo, to je bil meni najbolj grozen del, ko letaš skoz na WC. Ta dan ješ samo juho. Po polnoči pa ne smeš pit, zjutraj ti dajo tableto za pomiritev (ko jo vzameš ne smeš več hodit naokoli), pa vaginalno svečko. POtem imaš poseg. V trebuh grejo z aparatom, tanko cevko, v njej je laser (mislim). Odvisno od tega koliko dela bodo imeli, ko bojo notri, dobiš dva ali 4 šive. Šiv je velik en cm, če so štirje, dobiš enega v popek (kamera), drugega pod tem šivom, nad sramno kostjo, ter dva ob straneh, višinsko, med obema drugima šivoma. Če sta pa dva šiva, dobiš enega v poepk, pa tistega nad sramno kostjo. Ko se po operaciji zbudiš, nekatere boli, zaradi plina, s katerim ti trebušno votlino napolnijo, da kaj vidijo, mene ni bolelo. Nalsednji dan po operaciji greš domov. Dva dni hodiš kot stara mama z grbo, ker se ne upaš stegnit, brzine nimaš. Kak teden pa sigurno paziš, da kaj težkega ne dviguuješ, da se ne naprezaš. Bolniške je pa 10 delovnih dni. Nekateri šivi padejo sami ven, če ti jih pa splošni zdravnik odstrani 7-10 dni po operaciji.