K temu me je napeljala ena druga tema na forumu Otroci (kjer sem očitno edina ki mislim drugače), pa sem malo ramišljala o vseh malih 'lažeh', ki jih trosim(o) otrokom. Pa me zanima vaše mnenje o tem.
No, pri nas (2,5let) so recimo:
- par mesecev nazaj je miška odnesla dudo za svoje miške dojenčke, hčerki pa v zahvalo prinesla sestavljanko in kinder jajco
- če je upor pri umivanju zob, privlečem na dan zobne škratke, ki pojejo zobke, če jih otroci ne umivajo
- če grdo dela z igračami, jih bo odnesel Krokodil Nil, ki pride zvečer pogledat, če je pospravljeno
- ko je pogruntala, da sem jaz doma na porodniški in začela komplicirat, da bi še ona ostala doma (drugače že 1 leto v vrtcu brez problema), sem rekla, da grem jaz tud v službo, tamala pa v vrtec za dojenčke
- ko babi odhaja od nas (iz obiska) in kriči, da hoče z njo domov, rečemo, da mora babi v službo in da pride kmalu spet
- kadar nočem, da gleda DVD rečem, da Nodi spi al pa da je šla Čebelica Maja ven med nabirat, zato ju ni....
Meni se zdi, da so to tako nedolžne 'laži' in so pač del otroštva, saj nas so tud takole hecali, ko smo bili mali, to mi nekak spada v kategorijo Dedka Mraza / Božička...
Kaj pa ostali mislite? Ste vsi bolj resnicoljubni?