cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Krst - starši niso cerkveno poročeni

clock-img

11.05.2006, 12:20

clock-img

Anonimen

A lahko otroka krstiš, če nisi cerkveno poročen?

< Sporočilo je popravil puncica -- 11.5.2006 21:37:30 >

clock-img

11.05.2006, 12:33

clock-img

Mala Vita

pencil-img

209

Mislim, da neuser posted image

clock-img

11.05.2006, 12:40

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Midva nisva cerkveno poročena. On sploh nima cerkvenih zakramentov in sva brez problema krstila malega. Važno je samo, da ima vse zakramente (krst, obhajilo in birmo) boter.

clock-img

11.05.2006, 12:44

clock-img

Anonimen

Mi2 sva v nedeljo krstila najinega sinka, pa nisva niti civilno porocena, patudi pri birmi nisva bila oba.

clock-img

11.05.2006, 12:56

clock-img

vidja

pencil-img

210

ja, lahko.

clock-img

11.05.2006, 13:08

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

¸Ja načeloma lahko. Je pa res, da je to predvsem odvisno od duhovnika. Nekateri znajo kar precej komplicirati, spet drugi ti otroka ksti brez vsakega problema. Naš krti otroka, tudi če starša nista poročena.

clock-img

11.05.2006, 14:22

clock-img

Anonimen

Zakaj pa ne, seveda lahko. Kaj ima to veze s porokouser posted image

clock-img

11.05.2006, 22:05

clock-img

smrka

pencil-img

3582

Otroka laho krstis ce nisi cerkveno porocen 100%! Ker sem jest svojo tamalo krstila pa z mojim nisva porocena. Bistvo je da ima boter birmo.

clock-img

12.05.2006, 09:44

clock-img

Anonimen

Kot je rekla hafi, je odvisno od župnika.
Naš prvega krsti, drugega pa ne. Ker pravi, da razume, da se lahko zgodi, da se prvič lahko "zgodi", ampak pred drugim imaš pa dovolj časa za poroko.

clock-img

12.05.2006, 13:37

clock-img

tejčica

pencil-img

2674

Res je ful odvisno od župnika. Mi na srečo nismo imeli težav, pa nisva poročena. Moj ni veren tako da nima niti enega zakramanta, jaz pa krst, obhajilo in birmo. Imeli smo tudi samo enega botra (po moji strani), ker po njegovi strani ni nikogar z zakramenti.

Najbolje da se obrneš direktno na župnika.

clock-img

12.05.2006, 15:43

clock-img

tehnofil

pencil-img

3160

IZVIRNO SPOROČILO: URSKA
Kaj ima to veze s porokouser posted image

Seveda ima veze. Ampak s cerkveno poroko.

clock-img

18.05.2006, 19:20

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Naš župnik krsti otroka tudi, če boter nima birme in ostalih stvari...Mislim, da je to full odvisno od župnika do župnika. Naš sploh ne komplicira, si poročen ali ne, glavno da dobi svoj denar..

clock-img

18.05.2006, 21:33

clock-img

koala

pencil-img

5539

Ja lahko. Jaz bom kmalu krstna botrca, majhni zlati punčki, pa njena starša sploh ni poročena.
Je pa verjetno res, da bi znal kakšen duhovnik komplicirat.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

19.05.2006, 19:48

clock-img

Anonimen

Vsak lahko krsti otroka. Tudi, če je recimo oče protestant ali musliman, mama pa kristjanka, pa se odločita otroka krstit, ga imata vso pravico.
Bistvo je, da ima boter vse zakramente. To pomeni, če je poročen, MORA biti cerkveno.
Torej, boter, ne starši!

clock-img

24.05.2006, 14:21

clock-img

BarbaraO

pencil-img

310

Kot so ti nekatere rekle: vse je odvisno od župnika. Midva takrat še nisva bila poročena, jaz imam vse zakramente, moj mož pa je le krščen. Če bi mi naš župnik kompliciral, bi šla k tistemu, ki mi ne bi.

clock-img

24.05.2006, 14:24

clock-img

Geja

pencil-img

374

Odvisno od župnika.... Nekateri te zavrnejo, drugi ne... user posted image

Preverjeno da te ne bo zavrnil pa je župnik Pavle iz Tunjic pri Kamniku... zelo znan... user posted image

čau,čau
Geja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem