cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Krema za tiramisu

clock-img

30.12.2012, 14:05

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Vceraj sem delala kremo za tiramisu in mi jo je malo ostalo in sem jo dala zamrznit. Ker je notri surovo jajce ne vem ali jo lahko mal odtajam in pol dam malemu? Ali kaksen drug predlog, tiramisuja pa ne bom vec delala.

clock-img

30.12.2012, 15:58

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

zdej je itak vse pocrkal, ko si zamrznila - po moje mu lahko daš to kremo.
naredi kake cupcakes in flipni kremo gor user posted image

clock-img

01.01.2013, 15:51

clock-img

Miška M

pencil-img

1

jaz nikoli ne dam jajc noter v kremo pa je prav tako okusen tiramisu;

clock-img

01.01.2013, 20:38

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

Po moje ne bi smelo biti težav. Mi vedno naredimo tiramisu in ga čez noč putimo v hladilniku, ker nam je veliko boljši, če nekaj časa stoji, pa do zdaj ni bilo še nikoli nobenemu nič. Res pa je, da pazim, da dam vedno sveža domača jajca.

clock-img

01.01.2013, 21:27

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Pol mu niti nisem dala in bom enkrat te dni. V bistvu me je zanimalo kaj bo z jajcem, ker sem ga zamrzlna. Bom videla, ko odtajam nazaj user posted image sicer sem pa dala tudi jaz sveza jajca in ene dobre bio kvalitetein nisem cvikala zaradi tega, ker smo tiramisu ze prej pojedli in ni bill nikomur nic.

Se eno vprasanje, ce kdo ve. Men je ta krema za tiramisu res najboljsa, sam ker ga vedno delam, ko imam goste me zanima, ce bi bilo jajce res okuzeno in bi jedli tak tiramisu, po kolkem casu te zacne zvijat in pravzaprav, kok hudo pa je to. Ker jaz itak kremo poskusim,ko delam, ker jo vedno malo ostane in delam vsaj 6 ur preden jemo.

clock-img

01.01.2013, 21:39

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

Zakaj pa ne poskusiš brez jajc?
Jaz delam kremo za tiramisu brez jajc, ker se mi pač gravža surova jajca jest user posted image

Dam samo mascarpone, sladko smetano, sladkor in mleko (pa včasih kavni liker, če delam le za odrasle) ali pa jagodni sirup, če delam jagodni tiramisu za otroke.

clock-img

01.01.2013, 22:21

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Zato, ker z jajcem je neprimerno boljsi. Sem jaz tudi vedno brez jajc delala in zadnjic potem z jajcem, za poskusit in pravzaprav se je meni tudi zdelo no go dat v kremo surovo jajce. Sam jajce stepes v peno, rata skor kot beljakov sneg ves in ta krema je potem res najboljsa. Jaz sem nekako nora na tiramusu in ga v Italiji vedno jem, pa je ta moj sedaj res en najboljsih kar sem jih kdaj jedla. Samo s stepeno smetano in mascarponejem ne bo nikoli taka penasta krema ratala.
Saj drugace pa, nekje sem zasledila, da lahko jajce polijes z vroco vodo in da jajcu to ne skodi, morebitno okuzbo pa nese stran, ker ce je jajce okuzeno je le lupina.

clock-img

02.01.2013, 08:21

clock-img

dskubin

pencil-img

2326

jaz nikoli ne dam jajc noter v kremo pa je prav tako okusen tiramisu;

To je pa glih tko, kot bi rekla, da delam bolognese brez čebule ali paradajza, pa je ravno tako OK ;)

Zamrznit mi tiramisuja še nikoli ni uspelo, če bi mi pa ostalo malce kreme bi jo pa dala po kozarčkih, pa v hladilnik in bi to pojedli naslednji dan... Drugače pa se znaki okužbe ne pokažejo prav hitro, 8-48 ur.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

clock-img

03.01.2013, 15:47

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Tiramisu se komot zamrzne. Jaz ga še nisem, vem pa,da ga v nekaterih restavracijah, in potem na hitro v mikrovalovki malo odtalijo, tako da je v sredini še zamrznjen. Kot bi jedel sladoled.

Tiramisu brez jajc pa ni tiramisu. user posted image

Težave z okużeno hrano se pokažejo po parih urah.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 3.1.2013 15:48:44 >

clock-img

11.03.2013, 17:49

clock-img

v3sn4

pencil-img

89

jaz tut naredim tiramisu brez jajc in mi je prav dober ;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem