S krediti trenutno je katastrofa... Veliko se o tem pogovarjamo doma, ker nas ima večina doma svoje firme in potem slišiš različne zgodbice... Npr. o nekem podjetniku, ki si jeelel povečat limit, pa mu niso hoteli, pa je hotel nbamestotega minimalen kredit, pa so mu rekli naj da hišo pod hipoteko... Tudi moj ni dobil podaljšanega limita, pa še kar je dobil, samo za pol leta, pa se še ni zgodilo, da bi bil kaj komu dolžan, plača, ki ni nizka, je pa vedno bila, pa še račun od podjetja je na isti banki odprt, ki pozitivno dela... Zdaj smo hoteli en kredit na firmi, pa so pogoji taki, da si jih lahko v rit zataknejo... To je na naših bankah. Se sicer ne gremo pogajat za druge pogoje na avstrijske banke, ker smo šli v drugo alternativo, vem pa da je sorodnik bil pri nas na 11 bankah, se ni nič zmenil, na koncu so pa dobili kredit na avstrijski.
Mi nismo šli po kredit v Avstrijo, ker je tako nizek znesek, da bomo pač drugače naredili, menda se tudi manj da zmenit za nižje zneske, to kar pa rabiš ti, je pa že nek denar in bi po mojem nekako šlo.