Saj ne vem, al je prav, da semle pišem al bi mogla med Zgode in nezgode
Takole je: Pri nešem 17 mesečnem škratu včasih opazim, da se dolgočasi. In potem začne seveda tečnarit, hodit za mano, trmit se, iskat pozornost....
V varstvu je skupaj s 4 otroci. Zam je družba, direndaj, igra ...ko pa prideva domov, moram biti jaz seveda nadomestek prijateljev za igro. Ponavadi spustim vse iz rok in ko se preoblečeva, se igrava skupaj. Včasih se tudi sam zelo lepo zaigra-s kockami, knjigicami... Potem pa seveda pride čas, ko moram jaz kaj skuhat. In velikokrat (ne vedno-včasih se lepo igra) se v tistem času, ko sem jaz v kuhinji, on pa v dnevni sobi (vse v istem prostoru) začne na dolgo in široko dolgočasit. Ponavadi pride k meni v kuhinjo in začne plezat po meni. Bolj mu razlagam, da mami kuha, slabše je. Včasih ga posadim na pult, da me opazuje, največkrat pa tud to ne pali. Včasih mu enostavno pustim, da iz omar zloži vse lonce...samo da lahko v miru skuham.
Če ga nesem nazaj v igralni kotiček, bo tam kakšno minuto, potem pa spet ves zdolgočasen pride v kuhinjo in me vleče za hlače. Vendar...žal ne morem bit non stop z njim. Nimam nikogar, ki bi mi kuhal ali pa v tistem času delal družbo malemu.
In tako se pogosto dogaja, da imam slab občutek, ker v času do kosila joka, je slabe volje, niti noče več k meni, če ga pokličem....
Tko da zdaj sploh ne vem, kako bo šlo to naprej.