cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kontracepcijske injekcije in oblizi?

clock-img

05.01.2006, 10:44

clock-img

Anonimen

A ima katera izkusnje z njimi?
Jaz se moram zdaj odlociti za nekaj. Tableti pridejo v postev samo, ce bom imela Robija ves cas na umetnem mleku, Mirene in podobni vstavki odpadejo, ker si ne predstavljam, da bi z necim ta notri hodila naokrog, kondomov videt ne morem, s tistimi kremicami ali geli ali kaj vem cim ze se mi pa tudi ne da ukvarjati, iskreno povedano...
Kako je z injekcijami in oblizi? Kaksni stranski ucinki in podobno? A je to kaj za placat? Kajti kontracepcija naj bi bila po zakonu zastonj...

clock-img

05.01.2006, 10:47

clock-img

soncek&luna

pencil-img

1589

kerensa, jaz sama sem si dala vstavit mireno...
bilo bi fajn ja, ce bi bila kontracepcija zastonj, pa zal ni vsa.. mireno moras ze sama placat... pa mislim da se oblizi tut placajo...
jaz sem se za mireno odlocila, ker se mi je zdela najbolj prakticna... das vstavit pa imas mir za 5 let...

_____________________________

Mami, pika moja!

clock-img

05.01.2006, 11:06

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

meni je moj G razložil, da je učinek obližev enak kot pri tabletkah. jih pa ne daje na recept - oz. jih da na bel recept samoplačniško. če bi se pa odločala, bi se pa za obliže. tabletke bi pozabla jemat, ker jih nikoli nisem in jih nisem vajena.
hkrati mi je tako tabletke, kot obliže tudi odsvetoval, ker imam na ščitnici cisto. enako tudi kake vstavke - zaradi CR. kondomi in gel pa itak odpadejo, tako da sva prisiljena "pazit", druge izbire nimam. žal.

clock-img

08.01.2006, 23:46

clock-img

Anonimen

Jaz sem imela to injekcijo-Depo provera. Dobiš jo v tazadno in drži tri mesece. Pogosto se prve tri mesece pojavi krvavitev in rjavi izcedki-baje je to značilno če mama doji in uporablja to kontacepcijo. Jaz sem imela 10 dnevno krvavitev v prvem mesecu v drugem pa pogoste rjavkaste izcedke, v tretjem mesecu težav ni bilo več. Je pa tako, da se pogosto zgodi, da Depo provera ni na tržišču. Tako je bilo tudi pri meni. Ko bi mogla dobiti po treh mesecih ponovno injekcijo sem ostala brez. Sem še 14 dni klicala v ambulanto in je ni bilo, potem pa sem odnehala. Sedaj pa uporabljamo kondom, čeprav sva bila sprva oba proti njemu.


LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem