cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kombinirano hranjenje

clock-img

03.11.2008, 10:51

clock-img

otročnica

pencil-img

48

 Moj user posted image je star 2 tedna. Je pravi srček in zelo priden novorojenček. Rad papca, velik spančka. Težava je v tem, da mami nima dovolj mlekcauser posted image , ali pa se ga še ni dovolj naredilo. Skušam velik pristavljat, zato otročka tudi zbujam - ga ne pustim spati več več kot 2,5 ure. Ker pa se ne naje in joka, mu dam dodatek, katerega spije na mah. Moram priznati, da je to kombinirano hranjenje - dojenje + dodajanje dost komplicirano. Ko ga dojim, nekaj časa lepo sesa, potem pa se začne "jezit","sitnarit", očitno zmanjkuje mleka. Takrat mu grem pripravljat dodatek. Ker ne vem koliko je pri meni že spil, tudi ne vem koliko dodatka naj mu naštimam - on itak spije kar mu dam. Med tem časom se otroček čisto razburi in razjoka, tako da mu je še flaško teško dati. Najtežje je ponoči, ko se popolnoma zbudi in traja 1,5 ure, da ga nahranim in potem še uspavam. Zanimivo je to,da hoče podnevi več spati kot pa ponoči, ko se zbuja na 2 uri. Kakšne so izkušnje in nasveti mamic, ki ste svoje otročke tako hranile. Koliko časa ste vztrajale z dojenjem, v primeru, da je bilo treba še dodajat?
Hvala vsem za odgovore.

clock-img

03.11.2008, 11:04

clock-img

Doll

pencil-img

1726

Ja dodatek spije na mah,ker tam lepo teče,na dojkah se pa mora truditi.
če joka še ne pomeni da mleka ni
kako veš,koliko je pri tebi spil- stehtaj ga pred in po dojenju.
še najboljše pa bo,da zaupaš sama sebi.
Pokliči svetovalko za djenje na brezplačno številko.So super ženske,ki znajo super svetovat ;)

clock-img

03.11.2008, 12:38

clock-img

pepa6

pencil-img

323

z mojo je bilo isto. Prvi problem je bil, ker ni znala zagrabit bradavice, drugi problem je bil ker če ni mleko takoj steklo je bilo tuljenje in sem jo komaj umirila. Dojila sem jo samo 2 meseca, potem sem morala it delat-dokončat pripravništvo in je od takrat na flaški, klub temu, da sem se trudila da bi se dojile, žal ni šlo.Zato si že od samega začetka izbrizgavam mleko,koliko ni spila z dojenjem je pač po flaški, ampak moje mleko. Sprva sem tudi samma mislila da je mleka premalo, ampak če si mleko na 2 h izbrizgavaš ga je dovolj.Moja bo stara čez 14 dni že 4 mesece in je še vedno hranjena z mojim mlekom, dojit se pa noče.Kaj morem.Bolj mi je pomembno da pije moje mleko in ne umetnega.

clock-img

03.11.2008, 15:28

clock-img

159lila

pencil-img

58

Kupi čaj od HIPPA za dojenje meni ful pomaga.Pa ne prehitro obupat.Lahko tudi pokličeš pomoč pri dojenju in ti bojo tam svetovale.

clock-img

03.11.2008, 17:24

clock-img

D.anna 76

pencil-img

721

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

Ja dodatek spije na mah,ker tam lepo teče,na dojkah se pa mora truditi.
če joka še ne pomeni da mleka ni
kako veš,koliko je pri tebi spil- stehtaj ga pred in po dojenju.
še najboljše pa bo,da zaupaš sama sebi.




Najprej zadovoljno sesa zato, ker je mleko v dojki na začetku bolj tekoče proti koncu pa bolj gosto in se mora bolj matrat. Tisto tagosto je pa tudi najbolj hranljivo in če do tega niti ne pride je otrok tudi prej lačen.

clock-img

03.11.2008, 17:31

clock-img

D.anna 76

pencil-img

721

No naš je star mal manj kot 5 mesecev in se še vedno pridno samo dojiva in sicer na cca. 2,5 do 3 ure tako cca 8 - 15 min na eni dojki in morda malo manj časa na drugi dojki, naslednje hranjenje začnem na tisti dojki na kateri sem pri prejšnjem hranjenju končala. Mu pa seveda vmes ne pustim da zaspi.

Kako veš kdaj je dojka prazna? Meni je patronažna predlagala da pozono poslušam in sicer ko potegne 3 x in medtem le enkrat pogoltne takrat pomeni, da je dojka bržkone že bolj prazna in takrat pristavim na drugo dojko. 

clock-img

03.11.2008, 19:14

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Midva že 4t lepo dodajava pri vsakem obroku. Je pa lepo potrpežljiv in se med pripravljanjem nič ne dere. Lepo se najprej podojiva, kolikor pač hoče vleči. Od 5 minut pa do 15 minut. Potem ga dam na ramo, da podre kupček in kar v tem položaju odkorakava v kuhinjo da pripraviva flaško. S tem ko gre z menoj in vidi, da se ukvarjam z njegovo flaško gotovo pripomore k njegovi potrpežljivosti. Ko jo namreč pripravlja ati ni tako potrpežljiv in jo hoče takoj. user posted image   Hranjenje mi tako še ni vzelo več kot pol ure, skupaj s podiranjem kupčka.

Ponoči prav pride tudi, da flaško pripravim že zvečer in jo potem ponoči samo pogrejem v mikrovalovki, da se mali čim prej in čim tišje vrne v posteljo.

Vsekakor midva bova tako nadaljevala dokler se bo želel dojit, dokler bo mleko v prsih...

clock-img

03.11.2008, 20:26

clock-img

ČebelicaMaja

pencil-img

1075

Jaz sem pri prvi dodajala in dojila 6 mesecev, ko se je potem sama odstavila. Sem se trudila in trudila, pa ni šlo, potem sem se nehala sekirat in dodajala sem brez slabe vesti.
Sedaj sem mislila, da bo šlo lažje, ker je otrok drugačen, jaz z več izkušnjami, pa vseeno ni steklo- in se sploh ne sekiram, glavno je, da je otrok sit in se mu dobro godi, jaz pa tudi uživam, da mu dam vsaj malo tistega dojenja, ki ga tako potrebujejo...zato vztrajaj, samo zorganizirat se moraš tudi ponoči- v flaško že zvečer daj nekaj prahu, v termovko toplo vodo, v eno flaško pa mrzlo prekuhano vodo- če jo pač še prekuhavaš... in obrok je ponoči pripravljen v 1 min.- moja prva je bila tudi tak nepotrpežljivko, da je bilo joj...z dojenjem pa nadaljuj dokler boš lahko, če ti paše...
Vsem tistim pa, ki pravijo, kako veš, da je otrok lačen... moja se je kljub pogostemu dojenju samo drla in drla-cel teden, potem je moja mami (ki je babca) rekla, da zdaj pa dost (tud premalo je pridobivala na teži) in smo ji dodali flaško in od takrat spi ponoči celo noč... in dojila jo bom, dokler bo sama želela... poenostavi stvari, pa bo šlo, boš videla.

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

clock-img

03.11.2008, 23:03

clock-img

polma

pencil-img

1836

IZVIRNO SPOROČILO: otročnica

 , ali pa se ga še ni dovolj naredilo. Ne, ni se ga še dovolj natredilo. zrelo mleko se tvori okoli 3-4 tedna.
Skušam velik pristavljat,to je pravi načina!
zato otročka tudi zbujam - ga ne pustim spati več več kot 2,5 ure.jaz ga ne bi zbujala, ampak počivala ko spi. Količina mleka je odvisna tudi od počitka.
Ker pa se ne naje in joka, mu dam dodatek, da se prepričaš, če je to res potrebno, pojdi v porodnišnico ali v zdravstveni dom. Tam ti bojo pomagali izmerit, če imaš mleka dovolj. vsekakor pa z dodajanjem mešaš štrene.


svetujem ti, da počivaš ko otrok spi in dojiš, ko je buden. Ko joka po podoju ga pristavljaj. Morda se želi le crkljati na prsih. Če ga MORAŠ zbuditi po 2.5 urah pomeni, da je sit. In, škoda bi bilo da je sit od dodatka. Pojdi po pomoč v ZD ali P, oni so tam da zi pomagajo in svetujejo. drži se, si na začetku in laktacija še ni v polnem teku! boš videla, da se bo vzpostavila, le obupati ne smeš. In nehaj z AM, če želiš polno dojiti-razen če ti svetovalci potrdijo da mleka ni dovolj. Pa naj se dojenček pase na tebi in se stalno pristavlja, ker ti bo dojenček naredil mleko. in ne pozabi- PIJ ZA 2 in JEJ ZA  1.5user posted image !!! Naj ti kupijo čaj za dojenje v lekarni, pomaga! Držise!!!!

clock-img

04.11.2008, 09:12

clock-img

MUREN

pencil-img

92

Pozdravljena!

Jst sem mela iste težave...pa sem začela dodajat mleko Aptamil in se je zgodilo, da ni več hotla mala mojga mlekca. Pa nič hudega. Zdej smo stari skor 4 mesece in pridno jemo na 3 ure, pa CELO noč spimo!!!! Tak da le optimistično

clock-img

04.11.2008, 11:48

clock-img

Mandek

pencil-img

455

V porodnišnici nisem imela dovolj svojega mleka in so ji dali dodatek. Vedela sem, da za tem, da mleka ni, teči to, da sem se obupno počutila tam in da sem komaj prenašala vse očitke glede ne-dojenja. Zadnji dan, ko sem vedela, da grm, se je mleko pojavilo in steklo kot je treba. Mala je bila skoraj ves čas pristavljena, zato sem imela mleka dovolj. Danes si ga še črpam, ker je mala ponoči pravi lenivček in ji dam en obrok na flaško (svoje mleko). ne glede na vse se zelo rada doji, problem pa nastane pri krčkih. Takrat namreč začne sesati, ampak jo vmes tako zvije, da je vsa rdeča v obraz in začne jokati. Takrat spusti dojko in vmes še nekajkrat hlastne po njej, vendar ne gre dokler se krčki ne rpenehajo in se umiri. Takrat se njeno sesanje spet vzpostavi.
Mogoče je res škoda dajati dodatek...In ne ga zbujati, bodi srečna, da ti spiuser posted image

_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

clock-img

06.11.2008, 15:08

clock-img

stunfek

pencil-img

2014

jaz sem na istem kot  ti. danes smo stari 13 dni. dojenje poteka kot opisujes sama...se lepo doji in ko izprazni obe dojki totalno znori in nutolazljivo joka. vsekakor ne gre samo za to, da se zeli se crkljati.

ko prvic nergajo je ponavadi, ker se hitrost dotoka mleka zmanjsa...potem morajo vztrajno sesati in pride ponoven "let down" (ne vem kako se po nase to rece). ampak moj znori ko so prazne. to vem, ker si probam iztisnit, da preverim zakaj sitnari in ko ni vec pac ni vec.

jaz sem sedaj naredila en komprmis in sicer ponoci je na flasi (3krat) podnevi pa na dojkah - tako sem jaz naspana in mi ni problem vztrajati na dojkah podnevi tudi ce je treba veliko podojev in malo vec joka poslusat. ponoci pa mu dam flaso, jo zeksa in v roku 30 minut smo nazaj v mizalah :)

jutranji podoj potem komaj cakam ,da se zbudi, ker so moje dojke ful polne...to je tudi edini obrok, ko vem, da je dobil dovolj ze samo z ene strani. Naslednji podoj je z druge strani potem pa spet ponujam obe in proti veceru moram dodati...

sumim, da ne bo dolgo trajalo in bom slej ko prej prisla na flaso - formulo. karkoli ze, samo da spi in da ni zafrustiran :)  (velja za oba)

aha, se to..jaz flaso za dodatek pripravim preden ga zacnem dojiti...tako da je na stand by-u in jo dobi takoj koje to potrebno. je tudi ful nepotrezljiv in zato jo pripravim prej.


< Sporočilo je popravil stunfek -- 6.11.2008 15:14:11 >


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem