IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
pospravljata igrače (ko se nehata z eno igrati jo pospravita preden vzameta drugo)
umivalnik spucata za sabo, ko si opereta zobke
pospravljata sobe
perilo odlagata v koš
oprane nogavice, gate in spodnje majice, hlače si zlagata v omaro (majice raje ne, )
zložita nogavice
razne papirčke od čokoladic, olupke od sadja ... odneset___a v koš
pomagata pripraviti mizo (krožnike, pribor)
jakne in čevlje dasta v omaro, ko pridemo dodmov
Pri nas tole niso otrokove zadolžitve, ampak je nekaj samoumevnega, da se to naredi
No edinole pri igranju mu pustim svobodo - čeprav je res, da več ko nameče na kup, dlje potem pospravlja, ampak ima kar OK urejeno sobico in skoraj vsaka zadeva ima svoj predal ali košek, pa se hitro pospravi.
Drugače pa med zadolžitve pri pospravljanju spadajo:
- odnašanje smeti v koš - edinole pozimi mu tega ni treba, ker jaz nataknem samo crocse, pa jih vržem v koš, njega je pa že treba obečti
- 1x tedensko pobere stare časopise (iz wcja, pisarne, dnevne
, pri nas se to kar nakopiči) in potem to odnesemo na otrok (pa še malo se razgibamo zraven
- je pa fino, ker mu zelo na hitro razložiš sistem ločevanja s temi otoki, ker pri nas imamo zabojnike za smeti samo za mokre in suhe odpadke)
- posesa svojo sobico (sicer grem potem jaz še 1x na hitro preko, vsaj 1 tedensko, da je res ok, ker se posveča določenim kotičkom, ki so res dobro posesani
, kje pa bolj na hitro posesa), pobriše prah v sobici (zgornje police jaz ali mož).
Drugače pa pridno sodeluje, brez problema pripravi mizo, mi prinese krožnike iz mize, da jih oplaknem in jih dama v pomivalca, cunje sortira, kakšne drobtine na hitro posesa, pobriše mizo, pomaga na vrtu. Je kar redoljuben in priden.
< Sporočilo je popravil Tutan -- 7.5.2012 8:42:29 >