cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Koliko dni uvajati novo hrano?

clock-img

20.04.2005, 14:10

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

Ojla, mi smo stari že 6,5 mesecev in papamo zaenkrat jabolka, breskev, banano, korenček, bučko, krompir, koruzo. Papali smo tudi mlečno kašico z sadjem, pa ni bilo alergije..kaj potem je tudi po svežem sadju ne bo? Ali moram vseeno dajat po eno vrsto sadja en čas? Pa kaj mi priporočate, koliko časa naj dajem eno vrsto sadja? Pa pri zelenjavi moram tudi paziti na alergijo? Koliko časa ji naj dajem samo eno vrsto-da se pokaže, ali bi bila mogoče alergična:zmeden: Pa še eno vprašanje za posladek: katero sadje in zečenjava bi naj bila alergena?

Ojoj, zaj sem jih pa natrosla:ups: (vprašanj namreč)

Že vnaprej hvala za odgovore in lep pozdrav,

Tea:sloncek:

clock-img

20.04.2005, 14:14

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Živjo!

Vsako hrano naj bi uvajal tam ene 4 dni. Kar se sadja tiče pa bodi previdna z jagodami, citrusi in menda melono??? Jagode so menda v redu tiste z vrta in ne kupljene, ker so manj špricane.

clock-img

20.04.2005, 14:38

clock-img

ankaa

pencil-img

67

Mi smo uvajali vsako novost 1 teden. Mleko in samo eno ta novo hrano. Tako smo izločili, brokoli, ker je mali alergičen nanj. Alergija je nastala šele po parih dneh. Pri paradižniku je nastala alergija takoj (rdeči fleki po obrazu).

clock-img

21.04.2005, 09:39

clock-img

BarbaraO

pencil-img

310

Vsako novo živilo naj bi se uvajalo vsaj 5 dni (le eno živilo naenkrat). V tem času se že pokaže alergija na to živilo, če pri otroku obstaja. Sicer pa se med alergeno hrano uvrščajo: citrusi (limone, pomaranče), kivi, breskve, jagode, med, jajca (predvsem beljak), oreški (arašidi, lešniki, pistacija), svinjina in kravje mleko. Verjetno sem še kaj pozabila, vendar, če se boš izogibala vsaj tem stvarem (do prvega leta skorajda obvezno), mislim, da je malo možnosti, da pride do alergije.

Pa veliko sreče in užitkov ob papcanju!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem