cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Koker španjel

clock-img

07.08.2008, 13:18

clock-img

mala81

pencil-img

377

Pozdravljeni-e!

Ker smo na žalost ostali brez psa (je bil prestar, saj je doživel starost 13 let), zelo vneto iščemo "nadomestek".

Zanimam se namreč za koker španjela. Za kakršnokoli informacijo bi bila zelo hvaležna. Rodovnik ni pogoj.

LP

clock-img

07.08.2008, 13:21

clock-img

Anonimen

Rodovnik ni pogoj.

Kaj pa je pol pogoj? Da izgleda kot koker španjel? Da je čim cenejši? Al kaj?

Mislim če želite določeno pasmo se pač kupi rodovniškega psa. Če vam je pa vseeno, sam da izgleda tako, potem iščite kkšne mešančke.

O preprodajalcih "čistokrvnih" psov brez rodovnika je bilo pa že veliko napisanega.

clock-img

07.08.2008, 13:29

clock-img

mala81

pencil-img

377

Sem pričakovala da bo padel "en pameten nasvet".

Prodajajo se mladički (ne želim kupiti psa od preprodajalca), katerih starši imajo rodovnik, mladički pa jih pri prodaji nimajo. Verjetno je papirologija za rodovnik dražja (ne vem, ker se s tem ne ukvarjam), zato pa sem pač pisala sem gor. Ampak vedno se nekje najde kak ki ti soli pamet.

clock-img

07.08.2008, 13:34

clock-img

Natty5284

pencil-img

163

Karin že nekaj časa opazujem tukaj gor, da kr zlepa napadaš ljudi, ki želijo samo odgovor na svoje vprašanje...Potem raje ne odgovarjaj če nimaš pametnega nasveta...Pač jim ni pomemben rodovnik...ne vem v čem je problem...Tud jaz imam psa brez rodovnika...je pa lepši kot bilokateri rodovniški te pasme...samo toliko v vednost...

Lp Natty

clock-img

07.08.2008, 13:37

clock-img

Anonimen

Zakaj pa nimajo rodovnika? Mislim če ga starši imajo.
Saj stroške potem s prodajo kužkov pokrijejo.

In rodovnik ni samo papir.

clock-img

07.08.2008, 13:38

clock-img

mala81

pencil-img

377

Natty 5284 hvala.

Veš, sem nekako pričakovala, da se bo vsaj ena uporabnica odzvala na tak način, kot se je Karin. Ne vem v čem je problem. Kot si napisala, želim samo kakšno pametno informacijo ne pa takšne pametnjakoviče.

clock-img

07.08.2008, 13:39

clock-img

Anonimen

je pa lepši kot bilokateri rodovniški te pasme...samo toliko v vednost...

Čist verjamemuser posted image

Sam mene bi pa še vedno zanimalo zakaj nimajo rodovnika, če je to kao samo nek papiruser posted image

clock-img

07.08.2008, 13:41

clock-img

mala81

pencil-img

377

Karin no comment.

Veš, imaš pa dober podpis!

clock-img

07.08.2008, 13:43

clock-img

mala81

pencil-img

377

Ja Karin zame je rodovnik samo papir, ki ga plačaš 200 EUR. Jaz ne mislim hodit s psom na razstave, zato tega papirja ne potrebujem. Za pridobitev potnega lista in druge dokumente, pa tega papirja ne potrebuješ.

clock-img

07.08.2008, 13:43

clock-img

CHICA 83

pencil-img

104

mala, jaz ti svetujem, da pogledaš na salomonov oglasnik, pa na bolho.
mi smo pred 2 mesecema ravnotako mrzlično iskali kokija, tko, da jo zdaj mamo doma, je pa rodovniška, pa nam to ni bilo pomembno. Opozorila pa bi te na določene preprodajalce, če bo pes cenejši od 400 evrov ga ne kupuj, ker je verjetno od preprodajalcev, meni se je skorj to zgodl, me je vprašu katerega želim, angleškega ameriškega, king charles, pa ker spol, pa barvo, pa mi je blo ful sumljivo, pa sem šla njegovo tel. št preverit na net pa je bil zelo znan preprodajalec.
lp upam, da čim prej dobiš svojka kokija, ker to so res njboljši psi.

YOU WANT IT, YOU GOT IT

clock-img

07.08.2008, 13:46

clock-img

malania

pencil-img

613

Svetujem ti, da pogledaš v kakšno zavetišče, lahko pa pogledaš tudi na internet.
Ena izmed takih spletnih strani, ki se mi zdi kar uporabna je tudi ta: TUKAJ

Lahko pa se ti bo oglasil tudi kdo, ki ima doma mešančke podobne psu, ki ga želiš.

Srečno.

clock-img

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Prosim lepo, rodovnik stane 17,33 EUR ali 20 eur ce zaokrozimo, vsa ostalo "papirologija" kot jo imenujete je pa samo v korist psa. Vsi mladički staršev, ki imajo rodovnik imajo tudi rodovnike, izjema je samo da starši nimajo opravljenega vzrejnega dovoljenja - to pa pomeni, da imajo bodisi fiziološke napake, zdravstvene težave, hujše karakterne napake - a si resnično želite imet potomca psov katerih starši nimajo vzrejnega dovoljenja recimo ker so preveč agresivni? Ali pa nimajo vzrejnega dovoljenja ker imajo zanič kolke? Še enkrat premislite raje.

clock-img

clock-img

Anonimen

Tudi jaz no commentuser posted image
Namreč mi je zanimivo da pri nakupu avta k je kos pleha ljudje zahtevajo dokumente, pri živem bitju jim je pa vseeno.

Fajn si je prebrat kaj o tem kaj rodovnik sploh je.

Da je pa cena rodovnika 200€ mi je pa za umret smešno. Pa kaj res verjamete vsemu kar nekdo ki po možnosti k po tekočem traku štepa mladičke in z njimi mastno služi saj stroškov verjetno nima ker jih vozi na preglede, verjamete?

Podpis je pa tudi meni všeč, hvalauser posted image

< Sporočilo je popravil karin24 -- 7.8.2008 13:48:54 >

clock-img

07.08.2008, 13:47

clock-img

mala81

pencil-img

377

chica 83 sem se ravnokar dogovorila za ogled legla naslednji teden. Vem kako je ena znanka kupila psa. Preprodajalec ji ga je prinesel na parkirišče. Mislim halo?

Ne na tak način ne želim kupit psa. In z lastnico, s katero sem ravnokar govorila sva zmenjeni, da lahko pridem na ogled preden se odločimo.

< Sporočilo je popravil mala81 -- 7.8.2008 13:48:50 >

clock-img

07.08.2008, 13:47

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

rodovnik stane 20 EUR, samo da bo še enkrat jasno.

clock-img

07.08.2008, 13:51

clock-img

Natty5284

pencil-img

163

Ne vem od kod ti ta informacija...od staršev mojega kužka ima rodovnik samo oče...kolikor pa je meni znano, ga bi naj imela oba starša da ga lahko dobi tudi mladič...in ja, rodovnik je zame samo en papir...nepomemben (ker psa ne bom razstavljala,ker je to zame mučenje živali)...za katerega bom pri pasmi beli višavski terier plačala 1200 eur...za informacijo....kot pravim, moje je brez rodovnika ima pa prav tako vse, ali pa še več kot ima en z rodovnikom...

Lp Natty

clock-img

07.08.2008, 13:57

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: mala81

chica 83 sem se ravnokar dogovorila za ogled legla naslednji teden. Vem kako je ena znanka kupila psa. Preprodajalec ji ga je prinesel na parkirišče. Mislim halo?

Ne na tak način ne želim kupit psa. In z lastnico, s katero sem ravnokar govorila sva zmenjeni, da lahko pridem na ogled preden se odločimo.

A potem si se za rodovniškega psa odločila?

Ker točno to, kar trdiš ti, je kakšni 2 leti nazaj trdila ribicaRR, ki je zdaj medartorka tega foruma.
Kupila je potem nerodovniškega psa, beagla, vse po enakem sistemu in enaki logiki, kot je tvoja. Kuža ima veliko zdravstvenih teav, tako da je spoznala, da se je motila. Vzrediteolji, ki so prej imeli podobne vzroke, zakaj psi nimajo rodonika, kot jih navajaš ti, se ji na klice sploh več niso javljali. Upam, da ne bo pri tebi zgodba enaka.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

07.08.2008, 14:00

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: Natty5284

Ne vem od kod ti ta informacija...od staršev mojega kužka ima rodovnik samo oče...kolikor pa je meni znano, ga bi naj imela oba starša da ga lahko dobi tudi mladič...in ja, rodovnik je zame samo en papir...nepomemben (ker psa ne bom razstavljala,ker je to zame mučenje živali)...za katerega bom pri pasmi beli višavski terier plačala 1200 eur...za informacijo....kot pravim, moje je brez rodovnika ima pa prav tako vse, ali pa še več kot ima en z rodovnikom...

Višavci so itak že čisto izrojeni, zato je pri tej pasmi še toliko bolj pomemben rodovnik.

clock-img

07.08.2008, 14:04

clock-img

Anonimen

za katerega bom pri pasmi beli višavski terier plačala 1200 eur.

Žival je pač strošek. Tudi kasneje(hrana, cepljenje, ampule, veterinar, mogoče poškodbe, prirojene napake, deformacije...)

clock-img

07.08.2008, 14:04

clock-img

CHICA 83

pencil-img

104

SUPER mala, upam, da bo kuža to kar si si predstavljala, jaz sem jo našla, na netu, kasnje pa sem ugotovila, da je prodajalec ravno moja sošolka, tako, da sem imela srečo. Ti samo preveri kolke pa bo vse ok, pa nekje sem slišala, da te mora pes pogledat v oči, da potem veš, da nima neke bolezni oči, ne sme odmikati pogleda- ne vem, če je res sem pa slišala.
Drugače sem pa jaz našo kar dolgo iskala, je moglo biti kar kašne 3 mesece.

lp srečno

YOU WANT IT, YOU GOT IT

clock-img

07.08.2008, 14:06

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: CHICA 83
Ti samo preveri kolke pa bo vse ok,

Kako pa to narediš?

clock-img

07.08.2008, 14:10

clock-img

CHICA 83

pencil-img

104

menda moraš pričku nekako nategniti zadnje noge, tako, da ko se on vleže mu jih samo potegneš nazaj. in če zacvili potem so kolki poškodovani, seveda pa ne smeš biti pregrob.

lp

YOU WANT IT, YOU GOT IT

clock-img

07.08.2008, 14:11

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

IZVIRNO SPOROČILO: CHICA 83

menda moraš pričku nekako nategniti zadnje noge, tako, da ko se on vleže mu jih samo potegneš nazaj. in če zacvili potem so kolki poškodovani, seveda pa ne smeš biti pregrob.

lp

Ojoj. Zelo strokovno, ni kaj, Upam, da res ne bo kdo šel tega delat.

clock-img

07.08.2008, 14:15

clock-img

CHICA 83

pencil-img

104

Ja maš prav, boljše je če nekoga vzameš ssabo k to obvlada, men je to naredila kolegica, k se bolj spozna.

YOU WANT IT, YOU GOT IT

clock-img

07.08.2008, 14:17

clock-img

Natty5284

pencil-img

163

lp

Ojoj. Zelo strokovno, ni kaj, Upam, da res ne bo kdo šel tega delat.

user posted image

Lp Natty

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem