Že tisočkrat sem mu povedala, da se to ne spodobi itd., ampak njemu enostavne take izjave uidejo.
Največji problem pa je, ker res ne vem, kako naj v tistem trenutku reagiram
Uf, glih zame tema
Naš je ravno tak, če te morda to kaj tolaži, tudi podobne starosti, 4,5 leta.
Primer v trgovini: je bila ena ženska, v obraz res drugačna...grd pogled, oči udrte, črne lase do ramen, majhna, lezla je v dve gubi...skratka nič kaj lepa, pa pravi mali: Mama a je to čarovnica? No, tu sva šla dobro čez, ker ga ni slišala, se je pa cela trgovina obračala z nama in se nasmihala.
Drugič v trgovini: je bila ena ženksa pritlikavka in je stla direkt pred nama na blagajni. In itak da je vprašaL Ej, zakaj si pa ti tako majhna? Fak, kaj naj. Nič, gospa se je obrnila jaz se ji rekla: Se opravičujem, gospa. Pa je bila "potolažena" in je pač lepo otroku razložila, zakaj je majhna. Rekla je, da ni hotela jesti, ko je bila tkao majhna kot no. Mater, pa je pri 50 skoraj enako velika kot on
In še in še takih, tudi: A boš ti kmalu umrla, ko si stara?
Ni kaj, otroci so otroci in realni in palč rečejo, kar mislijo.
Jaz se v taki situaciji, kot rečeno, pač opravičim: Se opravičujem, saj veste kakšni so otroci in se nasmehnem. In ponavadi tole ljudje kar razumejo. No, ni se še zgodilo, da bi bil kakšen zaradi vprašanj slabe volje in da se potem ne bi spustil v pogovor. Je pa res, da sem tudi sama precej kominikativna in mi ni težko potem pogovor navezati z ljudmi, katere "nagovor" moj otrok.