A veš kaj se meni zdi, ribica, da imaš tipičen problem modernega starša, ki je prebral preveč modernih, ne-preveč-prav-napisanih knjig in ima s tem povezano slabo vest, občutek krivde, če bi naredil tako, kot je edino človeško in normalno. Če te vprašam takole, a si že kdaj gledala mlade mucke, ko se igrajo? Pa en mucek mimogrede ne opraska v igri samo bratca, ampak mamico muco....kaj se zgodi? Muca ga nazaj udari. In kaj se je mucek mladiček naučil? Da če bo udaril nekoga, kogarkoli, jih bo dobil nazaj. Ni se naučil, da se pri njih tepejo, ker živali se itak ne, ampak zgolj in samo to, da če bo koga opraskal, jih bo dobil nazaj. In to je prav, da se nauči. Kdo pa si ti, da boš dovolila, da te otrok tepe? Si predpražnik? Mu boš pustila samo zato, ker je otrok, da dela s tabo tako, kot ne bi pustila nobenemu tujcu? Ne vem, jaz ne bi.
Naslednja naravna stvar je ta, da kdaj znoriš. Zakaj pa bi se morala nazaj držat, medtem ko otrok zganja cirkus in te zaj...? Ker si odrasla? Ker ti zmoreš? Ker zgledi učijo? Daj no mir, kaj se bo pa naučila iz tega, da si ti mirna ves čas? Povem ti, da imaš vso pravico ji pokazat, da jo imaš dovolj s takim obnašanjem. Tukaj gre samo za to, kdo bo koga, kdo je vztrajnejši in bolj odločen.
Rečeš tudi, da ne prenese sile. Seveda je ne, ker je zelo vzrajna. Bolj kot ti. Tebi je hudo zanjo, ko se dere, ali pa zaradi sosedov.(njej ni pa čisto nič hudo zate, briga jo, hoče svoje) Vseeno je, zakaj. Ne vztrajaš. Kaj te sploh briga, kaj mislijo sosedi, četudi ponoči, če se bejba norčuje iz tebe ali če sebi dela škodo. Če stoji mokra sredi sobe, nima pravice do odločanja. Ti boš odločila namesto nje, pa četudi na silo. Otroka je treba preobleči, če hoče ali ne, če tuli ali ne. Niso otroci naši frendi, v smislu enakosti. Mi smo tisti, ki smo dolžni skrbeti zanje in namesto njih določen čas odločati. Ne moremo se iti demokracije tukaj.
Jaz mislim, da ko boš dovolj odločna podnevi, da se bodo stvari uredile tudi ponoči. Je pa to težko, vem da je. Zelo težko. Nasvet št. ena: nehaj razmišljati, da si kaj kriva, če narediš kaj po človeško in izven čudaških bukel, ki nimajo pojma o pojmu.