cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Knjigice o prihodu novorojenčka..

clock-img

21.07.2007, 17:31

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Sem danes kupila knjigo Lukec dobi sestrico (kar tako na blef, pa še edina na to temo, ki jo imajo v Mladinski knjigi je) in ko sva jo doma s tamalo pregledovali sva prišli samo do konca prve straniuser posted image . Knjigice je sicer super in je zanimiva, ampak za malo starejše otroke, naša 2,5 letnica pa je še ne razume najbolj..Sploh pa je preveč napisano in premalo narisanouser posted image .
Katere knjigice so fajn? Kaj ste vi prakticirali? In kje ste kupili...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

21.07.2007, 19:41

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Nobene knjige nismo imeli. Rekli smo mu, da ima mami dojenčka v trebuščku in da dobi bratca, ki bo živel pri nas. Pri dveh letih in pol so verjetno še premali, da bi to štekali v taki meri, da bi jim pomagala kakšna knjiga. Mogoče pokažeš kakšen primer na igrišču in rečeš lej, Vasja ima bratca Kajetana, ti tudi dobiš bratca/sestrico. Po moje ji bo to bolj jasno. Sicer pa niti ni tako važno, če šteka ali ne - sostanovalca dobi v vsakem primeruuser posted image .

clock-img

21.07.2007, 22:54

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

O, Janči, dobrodošla nazaj v resnični svetuser posted image

Ma, Liza je trenutno v taki fazi, ko full rada gleda knjigice, pa bi ji to malo razložila skozi knjigice..Non-stop bulji v ono mojo o nosečnosti, pa komentira slikice, pa danes ko sem ji Lukca pokazala je tud mal skapirala, ampak samo skozi tistih par slikic, ki so notri, tako da bi rada dobila naslov kakšne knjigice s slikicami.. No, je pa danes po tistem, ko sva gledali knjigico prišla k meni in rekla, da bo Liza dobila sestricouser posted image user posted image user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

clock-img

21.07.2007, 23:03

clock-img

mamuška

pencil-img

758

Jaz sem za 4-letnika vzela v knjižnici Mišek Tip dobi bratca (ali nekaj v tem smislu- jaz sem ful leva za naslove), potem je na to temo knjiga iz zbirke zgodbic in Medvedku Alfiju, potem je luškana kartonka Pričakujemo dojenčka (ali novorojenčka??), jo pa moraš kar sama malo priredit, pri nas smo recimo izpustili, kako dojenčke pride v trebuh, ker ni vprašal, pa kaj so hormoni, kaj so popadki ipd, slikce so pa čist uporabne.  Ti sama najbolj poznaš otrokov nivo in njemu ga prilagodi. Tudi jaz sem Lukca skoraj celega priredila in veliiiiiiiiiiiiiiiiiiko izpustila, je bolj za kake 7-letnike. Vem pa, da je včasih bila knjiga iz zbirke ANica in Tomaž, milsim da je bil naslov Štroklja gre v pokoj. Ali še obstaja ali ne, pa ne vem. Pa še ena je iz zbirke Franček, ko Franček dobi sestrico. Točen naslov - pojma nimam user posted image Sicer pa ti priporačm, da si knjige raje najprej izposodiš, saj niso poceni, včasih se pa še takole nasankaš. Šele potem, če ji bo kaj res všeč, pa tisto tudi kupiš. Pa še knjižničarke znajo malo pomagat in svetovat.user posted image

clock-img

22.07.2007, 00:49

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Ja, knjižničarke so mi te knjige kar same začele ponujat, ko sem prišla not z malčkom in ogromnim trebuhomuser posted image . Ampak potem ravno neke baje res fine niso imeli, dalje se pa sploh nisem ubadala s tem.

clock-img

22.07.2007, 05:15

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Se podpišem pod mamuško. Sama sem se namreč tudi poslužila knjižnjice. Knjige so pač pika na i (oziroma skikice pri mlajših otrocih) tistega, kar že sama razložiš.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

22.07.2007, 09:07

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

pri Frančku je naslov Franček in dojenček, ko njegov prijatelj medo dobi sestrico.

clock-img

22.07.2007, 13:17

clock-img

živa

pencil-img

2366

Ravno v petek sem iskala eno knjigo za leto in pol starega otroka, da bi mu bolj nazorno razložila, kako izgleda dojenček v trebuhu. In v MK res nimajo nič pametnega. Ali se dojenček kar pojavi, ali gre za živalski svet ali pa je vse preveč podrobno (kartonka od Oke). Spomnim se pa ene luštne knjige od Tehniške založbe, mislim, da ima naslov Malček Palček, kjer slikice odkrivaš pod zavihki (kot pri Slončku Ferdinandu), ampak je razprodana. Moram si jo sposoditi v knjižnici. Tista je po mojem najbolj luštna.

Lp,

živa   

clock-img

22.07.2007, 21:02

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Mamuška, sej Lukec bo kar prav prišel, če ne prej ko bo potrebno kaj o spolnosti razložituser posted image ...Mi ni žal denarja, ampak da bi pa kupila kar vse po vrsti tolk nora pa nisemuser posted image ...Bom pa preverila tvoje ostale naslove..Hvala. Sem pa jaz tudi Lukca full prirejeno brala, ker pol stvari še sploh ne razume. Rada pa posluša kako ji bereš, tako da ji ga jaz berem vseeno. Verjetno bo tudi kaj odnesla od tega.

Bom pogledala v knjižnici, pravzaprav sem tam že iskala pa ni bilo nič kaj pametnega. Bile so same živalske - kako Piki dobi sestrico (al neki tacga) jaz bi pa tako človeško, kjer človek dobi brata, sestro..Ma, sej razumeteuser posted image

Janči, men jih pa nič ne nudijo, pa sem bila zadnjič tam s Špelo in Lizouser posted image user posted image

clock-img

23.07.2007, 08:29

clock-img

Anonimen

Pozdravljene!
No,ja,tako majhnemu otroku pa res ni potrebna knjigica.Le razlaga,da v maminem bušiju raste dojenček.Saj še ne razume.
Ko je moja hči pričakovala bratca ji nisem prav nobene litrature nabavila,enostavno smo ji povedali,da bo še en dojenček pri hiši.
Ko pa sta hči in sin bila obveščena,da bo spet še en dojenček pri hiši sta bila pa že tako velika(oba v osnovni šoli)je pa hči iz knjižnice privlekla knjigico Lukec dobi sestrico(nalašč,ker je pač njen brat Luka)Nato smo jo pa kupili,
na njuno željo,ker sta pač hotela spremljati dogajanje iz meseca v mesec.
Vsak mesec sta z šiviljskim metrom za mano skakala in merila obseg trebuha si zapisovala podatkeuser posted image user posted image In v knjigici(kjer so slike rasti ploda po mesecih)kontrolirala kakšen in kako velik je že otroček.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem