cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kg o porodu

clock-img

01.10.2005, 07:29

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Mene pa nekaj drugega zanima ko vse pišete o KG po porodu koliko so šli dol in koliko jih še mate.... a katera ve zakaj grejo zadnji KG tako težko dol? Nekatere ste se zredile tam po 13 kG kot je prav pa jih imate še kake 3 viška a se mora najprej maternica nazaj pošlihtat??? A kaj je tisto zakar nam ostanejo. Ni vse kriva hrana no vsaj jaz tako mislim. Meni je G rekla da prve 3 mesece sploh ne smem gledat na KG ker običajno takrat ne gre nič dol razen takoj ob porodu tisti teden zgubimo pol pa običajno ene 3 mesece nič .... samo jaz to ne razumem.
No kaj sem hotla vprašat je kaj se notri dogaja a dolgo časa traja da se notri vse pošlihta???

clock-img

01.10.2005, 07:54

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Hmmm...ja na to pa zgleda ne zna nobena odgovort... ja no tud jaz ne.

clock-img

01.10.2005, 08:07

clock-img

Anonimen

Kako je v resnici, nimam pojma, ampak samo razmišljam...
Takoj po porodu absolutno izgubimo kilograme, kolikor je tehtal otrok in kolikor je tehtala plodovnica. V primeru, da se je ženska zredila za priporočeno težo, torej 12 kg, je to približno polovica teže. Tistih, recimo, 6 kg, ki ostane, so pa razporejeni: nekaj teže je zagotovo v prsih, saj so se povečale in napolnile mlečne žleze in s tem same prsi z mlekom. Nekaj smo pridobile tudi na mišični masi, kar je naravno: stegna in stegenske mišice, da lažje stojimo in nosimo otroka v trebuhu; zadnjica in boki, da se nekaj nošenja teže prerazporedi tudi tja in da se hrbtenica ne obremenjuje toliko. Dejstvo pa je, da v nosečnosti jemo več. Pa ne zato, ker bi morale jesti za dva, ampak ker po eni strani mislimo, da je tako, po drugi strani pa zaradi zmedenih hormonov in presnove večkrat občutimo lakoto, svoje pa naredijo tudi slabosti, zaradi katerih bruhamo. Na koncu telo samo ne ve več, kdaj je jedlo, in želi spet jesti. Narava se prenajedanja v nosečnosti sicer brani s tem, da bolj kot otrok raste, bolj je naš želodec prikrajšan za svoj volumen, ampak me pa naravo prinašamo naokrog s tem, da jemo preveč kalorično hrano, ki nam daje občutek sitosti tudi pri manjših količinah, redimo pa se od samih kalorij, ne od količine hrane. Preostali kilogrami so posledica tega. Maternica sicer zraste, seveda, in potrebuje po porodu svoj čas, da se skrči, vendar je teža zanemarljiva, cca. pol kilograma. Telo po porodu potrebuje svoj čas, da se vrne v stanje pred nosečnostjo, kar pa vključuje vse zgoraj našteto. Redkokatera je prišla na svojo pred-nosečniško težo prej, preden je nehala dojiti. Večinoma samo tiste, ki so se zredile manj, kot je priporočeno, torej manj kot 12 kg, in tiste, ki niso dojile.

clock-img

01.10.2005, 08:47

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Uauuu Kerensa !!!!!!!!!! To pa je odgovor. Hvala!!!

clock-img

01.10.2005, 09:34

clock-img

urskas

pencil-img

683

no ja ni čist res, da prve 3 mesece sploh ne gre nič dol razen takoj ob porodu tisti teden zgubimo pol pa običajno ene 3 mesece nič.

Jaz sem se zredila dobrih 15 kg in sem jih en teden po porodu imela še 8 več kot prej. 6 tednov po porodu pa le še 3, ki so izginili do 3 meseca sami po sebi. Sem pa polno dojila (in jedla normalno beri: tako kot med nosečnostjo in pila 3x toliko).

In dojenje (in pa s tem povezani hormoni) so tisto, zaradi česar hitro izgubimo odvečne kilograme. Je pa vse povezano s celotnim organizmom in je veliko zapisano že v genetski osnovi. tako da ene imamo srečo, da smo take kot prej v 3 mesecih, ene pa nažalost ne.

Sigurno pa se tja to 40. leta da veliko narediti za svoje telo in ga oblikovati s pravim načinom življenja. Po 40 pa spet hormoni delajo svoje. Nekaterim tako drugim drugače.

clock-img

04.10.2005, 12:03

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

ja pri meni pa je nakako tako, po teoriji...takoj je šlo dol 11 kg, 4 so pa še zdaj po treh mesecih vedno ostali pa polno dojim...so pa na telesu zeloooo vidni user posted image
no ja...prvič je šlo po porodu vse dol, polno sem dojila 2 leti in v tem času pridno pridelala 10 kg... za vseh 10 so bili krivi starinski napotki kaj in koliko jesti, da ne bo zmanjkalo mleka, jaz sem jih pa naivno ubogala

_____________________________

yeah, thats me ;)

clock-img

04.10.2005, 12:22

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Meni so šle sicer vse kile od nosečnosti (12) dol v treh tednih (prehitro, posledice: slabokrvnost, glavoboli ipd). Zdaj je mala stara 3 mesece, pa ne gre nikamor več dol, čeprav dojim. Mogoče je res nekaj na tem.

clock-img

04.10.2005, 14:39

clock-img

malika

pencil-img

3199

Jaz sem se zredila za 20 kg user posted image , ko sem prišla iz porodnišnice sem jih imela 6 manj (torej še 14 za uničit), zdaj je mali star 2 meseca pa imam še 2 kg viška.
Samo dojim in pridmo papcam vse. Ko mi pade cuker pojem tudi po dve zagrebški ob 10 zvečeruser posted image user posted image

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

clock-img

04.10.2005, 18:27

clock-img

sarči

pencil-img

370

Jest se absolutno strinjam z pravljico!
Dojenje pri meni ni nič pomagalo pri izgubi kg kot pravijo,k večjemu pri pridobitvi!
Sedaj ne dojim že en mesec pa sem šla 3 kg doluser posted image user posted image user posted image !

clock-img

06.10.2005, 10:09

clock-img

Anonimen

Če še jaz dodam svoje. V nosečnosti sem ogromno prebrala o dojenju in tudi sicer se gibljem v krogih kjer se dojenje zelo poudarja. Vendar eno je teorija, ki jo prebereš in posreduješ naprej drugo, pa praksa-kot je že ena od mamic napisala srečnice tiste, ki jim po porodu gredo kilogrami takoj dol kar je močno odvisno od vsake posameznice, od telesnega ustroja, presnove, genetike. Jaz osebno sem pridobila 14kg, 10 mi jih je šlo takoj dol, ostali so 4kg. Bila sem vesela, vendar sem kmalu po porodu spoznala da moji kg ne bodo kar tako plahneli, saj sem dobila sedaj ko dojim volčjo lakoto, kar je razumljivo saj produkcija mleka zahteva svojo energijo in tako sem dobila 2kg še naknadno. Ti kg pa so razporejene na nepravilnih mestih, tako da, ko sem prejšnji teden kupovala hlače, sem skoraj pobegnila iz trgovine, ker če mi je bilo v dolžino prav si pa v pasu nisem mogla zapet. Pa sem o težavah potarnala svojim sodelavkam in dobila odgovor dokler boš dojila pri tebi konkretno kg ne bodo šli dol, ko boš pa nehala dojit pa naredi eno shujševalno, in pa devet mesec gredo kg  gor in devet mesecev gredo  dol. Delati zdaj shujševalno odkrito povem se ne upam da ne bi zmanjkalo mleka, drugače pa zelo pazim kaj jem, sladkarijam smo rekli ex, in dali večji povdarek sadju. Ko gledam sodelavke, predvsem v trebuh imaje vse ravne, kot da ne bi nikoli rodile, jaz sedaj tri mesece po porodi pa en kup sala kot da sem v četrtem mesecu in se sprašujem, če mi bo kdaj vse to šlo dol.  Torej skratka ali gredo kilogrami dol ali ne je odvisno od vsake posameznice in seveda tudi od prehrane, ki jo zaužijemo.  Ko pa pogledam mojo rožico kako je vesel, zdrav, in kako se nasmeji ko pridem k njemu in da mu jaz pomenim vse predvsem takrat ko ga dojim se sprašujem ali so sploh moji kg pomembni, ko pa imam ob sebi največjo srečo.


Lp

clock-img

06.10.2005, 17:52

clock-img

Anonimen

Jaz sem pa v telih treh mesecih pridelal MINUS 3 kg user posted image
Normalno jem....polno dojim...med nosečnostjo sem se zredila 13-14kg.
A sem spodbila teorijo user posted image

clock-img

06.10.2005, 19:31

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Ko sem bila noseča 27 tednov sem imela pregled pri G. Takrat mi je rekel: "Gospa, to težo, ki ste jo pridobila do 27. tedna, boste po porodu s težavo spravili dol. Vse, kar boste dobila gor od tega tedna naprej, pa naj vas ne skrbi, ker gre samo od sebe stran!" Tega ne bom nikoli pozabila.
Skratka...roditi sem šla s +22 kg user posted image , iz porodnišnice sem prišla 14 kg lažja, v 14. dneh po prihodu domov sem izgubila še 2 kg in zdaj imam še 6 kg viška.
Pa me je na pregledu po porodu G vprašal, koliko kg imam viška in mu povem, on pa odpre materinsko knjižico, poišče 27. teden in ves ponosen reče: "No, tako, kot sem vam rekel! S temi se boste mogla pa pomatrat!"
No, pa imam! Eh..bomo že! Saj imam še skoraj 7 mesecev časa (9 m gor, 9m dol) user posted image .

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

14.10.2005, 12:22

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Med nosečnostjo sem se zredila 14 kg. Ko sem prišla iz porodnišnice sem imela še 7 kg viška. Pet tednov po porodu pa sem bila že na stari teži.
Sicer polno dojim in zaradi tega nimam večjega apetita. Sedaj, tri mesece po porodu pa grem že v minus, kar me malo skrbi, ker nimam kaj dosti zaloge. Ne bi rada preveč shujšala, s hrano se pa tudi ne morem silit. Zgleda, da me bo tole dojenje kar izčrpalo. user posted image

_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

clock-img

14.10.2005, 12:33

clock-img

Lu

pencil-img

3181

Med nosečnostjo sem šla za 19 kg gor. Prvi mesec mi je šlo največ dol, z porodom 5 kg in nato še 4 kg čez mesec, potem po 1 kg, pa se je malo ustavilo. Zdaj po skoraj 8-mesecih imam zopet 54 kg, ampak je moje telo drugačno kot prej. Se mi zdi, da so boki širši, pa rit večja, pa... Bo že. Se še nič ne sekiram. Se bom potem ko bomo začeli z hujšanjem.

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

clock-img

14.10.2005, 23:32

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

Pridobila sem 14 kg, od tega v zadnjem mesecu 4 kg. Iz porodnišnice sem šla z enako težo kot pred nosečnostjo, po šestih tednih pa sem imela -2 kg.

clock-img

05.11.2005, 15:35

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Jaz sem se med nosečnostjo zredila 14 kg, iz porodnišnice sem prišla z -10kg, zdaj (2 tedna po porodu) imam še 2 kg viška.

clock-img

05.11.2005, 15:49

clock-img

Anonimen

Pred nosecnostjo sem imela 115 kg, na dan poroda 137, danes 3 tedne po porodu 117 kg. Upam, da grem v minus user posted image  user posted image  user posted image  pred porodno tezo.

clock-img

06.11.2005, 03:35

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Pri taprvem sem se med nosečnostjo zredila 10kg.Teh 10kg po porodu ni bilo težko dol dat.Ta drugič pa mislim,da okoli 20.(se ne spomnim čisto točno)Zdaj sem 3 leta po porodu in sem teh"20kg" težje dol dala ,kot taprvič.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

clock-img

06.11.2005, 21:47

clock-img

soncek&luna

pencil-img

1589

moja teza ob porodu je bila +20kg, do zdaj 16 dni po porodu sem izgubila 13 kg in opazam, da grem vsak dan se mal dol, saj skoraj nic ne jem... mojega malcka pa hranim po flaski z adaptiranim mlekom...

_____________________________

Mami, pika moja!

clock-img

06.11.2005, 22:00

clock-img

b.nika

pencil-img

210

Jaz sem se v nosečnosti zredila 13kg, ko sem prišla iz porodnišnice sem prišla z -10kg, 2 tedna po porodu pa sem bila že na svoji prejšnji teži, sedaj po 6-tih mesecih imam 5 kg manj kot pred nosečnostjo.Do sedaj sem polno dojila, imam pa full apetit.Kar naprej jem-hvala bogu se nč ne pozna.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem