cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kdaj lahko začnem telovaditi?

clock-img

28.11.2006, 14:45

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Vem, da je zdaj še malce prekmalu (sem 2 tedna po porodu), vendar pa že takoooo pogrešam kak tek, aerobiko, orbitrek! user posted image A moram čakati na prvi pregled pri G, da mi da zeleno luč za gibanje ali lahko že prej, če se dobro počutim? Zanima me, kdaj lahko začnem izvajat prave trebušnjake, ne le fizioterapevtskih vaj?

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D


clock-img

28.11.2006, 15:05

clock-img

petraz

pencil-img

1328

Telovaditi naj bi začela tam po 5 tednu, če se ne motim. Mislim, da si ena redkih, ki imajo željo tako hiro telovaditi... user posted image   Jaz se še spomnila nisem na telovadbo, toliko drugih stvari sem imela v glavi... user posted image  

clock-img

28.11.2006, 16:49

clock-img

ona

pencil-img

3685

jaz sem tudi kmalu po porodu začela mislit na telovadbouser posted image
najprej sem začela z tistimi vajami iz bolnice,po enem mesecu pa že kar intenzivno(orbitrek,trebušnjaki,..)Po mojem če se dobro počutiš,ni razloga zakaj ne bi telovadila!Boš prej v postavi,kot pred porodom!user posted image

clock-img

28.11.2006, 17:17

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Jaz sem prvič začela z aerobiko dva meseca po porodu. Sedaj še čakam bom videla, kaj bo rekel ginekolog na prvem pregledu, bi pa rada vsaj orbitrek iz podstrešja privlekla.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

28.11.2006, 20:56

clock-img

eya

pencil-img

4615

Z vajami, ki so ti jih pokazali v porodnišnici in so tudi v brošuri, ki si jo dobila (vsaj v lj je tako) lahko začneš tako, s kakšno intenzivnejšo vadbo pa naj bi počakala, da mine 6 tednov. Sicer pa-če se tu zdi, da si sposobna že zdaj migat, migaj, a previdno-maternica se še vedno krči, sklepne vezi so še vedno zmehčane.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

28.11.2006, 21:21

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Počakala sem do prvega pregleda, ki sem ga imela pet tednov in pol po porodu. Čakala sem predvsem zato, ker sem imela zdaj po drugi nosečnosti povešeno nožnico in hemoroide in nisem vedela, če bo šport pomagal ali škodil (je pomagal). G mi je rekel, da lahko kar začnem in da sem lahko v enem mesecu na prejšnji intenzivnosti. Še isti dan sem šla na orbitrek (itak sem celo nosečnost vadila na njem; tisti dan sem začela tudi s pravimi trebušnjaki), tri dni kasneje sem spet začela teči, tri mesece in pol po porodu pa sem na LJ maratonu tekla na 10km in preživelauser posted image .

Počutim se neprimerno boljše kot po prvem porodu, ko sem se samo valjala naokoli in sem spet začela teči šele 4 mesece po porodu. Postava pa tudi tokrat ni bohve kaj, trebuh ne gre in gre nazaj, zgleda, da bo samo čas pomagal, če bouser posted image . Pa kile tudi stojijo - prvič so začele it dol šele ko sem nehala dojiti.

clock-img

28.11.2006, 23:12

clock-img

tadruga

pencil-img

65

jaz sem tudi komaj čakala, da sem lahko začela spet migat. sicer nikoli ne delam kaj zelo napornega - vsak dan, brez izjeme prehodim povprečno 8 km. že tisti dan, ko sva prišla iz porodnišnice, sem šla hodit. to sem že tiste tri dni v porodnišnici res pogrešala, bila čisto brez apetita in vsakršne volje, bolele so me vse kosti,... to baje zato, ker se med telesnimi dejavnosmi te sorte v telesu proizvajajo določene substance, ki so za nas dobre, pa od njih postanemo lahko tudi odvisni. mnogo bolje je bilo že, ko sem zadihala zunanji zrak na poti od porodnišnice do avta.

kakšnih 14 dni sem šla bolj na izi. samo 5 km. aja, pa keglove vaje pri semaforjih. in postanki, dovolj tekočine,...

taka u izi dejavnost verjetno ne more škodit. saj če ne moreš več, greš pa na bus ali telefoniraš, da te pride kdo iskat. je res, da vsak dan hodim že zadnjih osem let, tako da nekega hitrega učinka na postavo ne bo, ampak na dolgi rok se povrne...meni se recimo čez par dni na trebuhu sploh ni več poznalo, da sem bila noseča, najverjetneje tudi zato, ker sem se enako rekreirala vso nosečnost. pa tudi bolna teh osem let še nisem bila, dvakrat malo prehlajena.

sicer pa če ne pretiravaš, škodit ne more nič, vkolikor poslušaš svoje telo in ga ne ženeš čez trenutne meje. sploh če si želiš, se mi zdi, da si vsaj za malo miganja pripravljena.

clock-img

29.11.2006, 14:04

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Trebuh je tudi meni izginil že dva dni po porodu. Se mi sploh ne pozna, da sem bila noseča - no , edino na bokih in riti je še malo zaloge :)
Samo koža je bolj "nenapeta" in mišice ohlapne, pa bi rada čimprej nazaj svoje "radiatorje" user posted image . Se mi ne mudi toliko zaradi hujšanja (ostali so mi itak samo še 4 kilogrami), ampak bolj zaradi počutja, pa ker aerobiko res obožujem. Pred nosečnostjo sem bila vsak dan po 2-3 ure v fitnes centru, na več zaporednih skupinskih vadbah, potem so se pa začele nosečniške slabosti, pa slabo počutje, pa sem do konca nosečnosti popolnoma prekinila (edino sprehajala sem se veliko - hvala bogu za kužiko ...).
Začela bi pa itak s kako lažjo vadbo, ne toliko poudarka na kardio, mogoče pilates za začetek. Počutim se pa že zdaj čisto pripravljena za vadbo - sem bila pa veliko raztrgana, vendar lepo zašita - zato sem že drugi dan po turško sedela ... user posted image pa ne vem, koliko časa naj bi se ti šivi celili, da si ne bom kaj zafrknila ...


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D


Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem