cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kdaj je pravi čas za odvajajnje od dude?

clock-img

15.11.2006, 21:33

clock-img

Anonimen

Sem pri prejšnji debati: "Kje ste ga usrale" brala, da vas je veliko napisalo, da bi jih prej odvadile od dudke. Moj je star 1 leto in jo več ali manj imamo samo za spanje.

Zdaj me pa zanima, kdaj ste jih začele odvajati od dudk in kako oz. kdaj bi bil najboljši čas za odvajanje.

Ja, vem, najbojše bi bilo, da mu je sploh ne bi dala.user posted image  Ampak, zdaj, kar je, je.

clock-img

15.11.2006, 22:02

clock-img

Teni_

pencil-img

6466

Odvisno. Mi smo se je odvadili pri 2,5 let, prej nam ni uspelo. Drenje za znoret. Na koncu je pa bilo že nevzdržno, ker jo je imela non-stop, ampak je na srečo padla na foro, da je stric,ki ji je pripeljal sobico, v zameno zahteval dudico in smo se je znebili čisto brez joka.

clock-img

16.11.2006, 07:51

clock-img

vesna.com

pencil-img

654

Ko so ble več na tleh kot v ustih.

clock-img

16.11.2006, 15:11

clock-img

eya

pencil-img

4615

Jaz sem nekje prebrala, da bi bilo fajn dudo odvajat nekje okoli 15. meseca. Konkretne izkušnje pa še pridejo, ampak kasneje.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

17.11.2006, 07:33

clock-img

Anonimen

Nekje do 18.meseca, sem prebrala. Pa tudi po lastnih izkušnjah, otrok še ni toliko odvisen od dude in flaš. Potem pa vse to postane neka razvada in ritual in se mi zdi, da je samo še težje.

clock-img

17.11.2006, 10:41

clock-img

Čupka

pencil-img

666

Pri nas je bilo pri prvih dveh otrocih to nekje med 2 in 3 letom starosti. Nekaj časa smo ju hecali, potem pa sta se oba sama odločla, da ne rabita več dude. Ena duda je letela v smeti, drugo pa smo naštimali "muci", ki jo je odnesla svojim mladičkom za igrat. Kr neki, ampak je palilo. Ni bilo nobenega joka in nobenih težav.
Ko sta bila zrela za to, sta se sama odločila, da dude pač ne rabia več.
Sta jo pa imela ravno tako samo za spanje.

clock-img

17.11.2006, 17:39

clock-img

SRECNA pika

pencil-img

32

Malo ga pohecas - joj kaksen dojencek si s to dudico... pa jo bo hitro stran zabrisal....

clock-img

24.11.2006, 23:25

clock-img

lev76

pencil-img

261

Moja user posted image je stara 10 mesecev in ji že kak mesec čez dan ne dajem več dude in ni nobenega problema.Počasi bom ukinila tudi pred spanjem.Po moje ne bo težav,...

clock-img

27.11.2006, 08:38

clock-img

honey

pencil-img

2567

Mi smo jo ukinili pri 18. mesecih - čisto po nesreči. Ko smo bili poleti na morju, smo prvotno dudo izgubili in smo kupili novo. Ampak niso imeli silikonske in smo kupili tisto iz gumeuser posted image . Ker pa ima naš razbojnik že zobke, jo je že preluknjal in potem sta se en večer z možem nekaj igrala in mu jo je mož izpulil iz ust. Rezultat: duda se je strgala in ga je žulila tja po ustih. Naslednji dan jo je hotel dat v usta, pa je ugotovil, da ni več dobra, zato sem mu rekla, da naj jo vrže v smeti. Po dolgem premisleku jo je le vrgel, potem smo imeli kakšne 2 večera malo problemov za zaspat, pa sem mu razlagala, da ni dude, da jo je vrgel v smeti, nato pa je čisto pozabil nanjo. Sicer sem se v soboto, ko sem bila s kolegico na kavi, ustrašila, ko je videl fantka, ki je imel dudo, da mu jo bo izpulil iz ust, ampak sploh ni reagiral. Po moje je že pozabil, da jo je sploh kdaj imel.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem