cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kava z mlekom

clock-img

01.12.2007, 19:15

clock-img

natasarobi

pencil-img

1391

Zanima me vaše mnenje: Ali menite, da kava z mlekom plus en natren pripomore k večji telesni teži?

Zakaj sprašujem? Kavo obožujem in jo spijem kar veliko (tudi 5 skodelic). Pijem jo vedno z večjo količino mleka (bolj bela kava). Kave ne kuham na klasičen način (v džezvi), temveč imam doma caffe-maker ali pa jo pijem v lokalu ali pa v službi iz avtomata.

Glede na to, da se trudim shujšat - telovadim in poskušam jesti čim manj ter tudi bolj zdravo se mi kg sploh ne premaknejo navzdol. No, se tudi pregrešim s kakšnimi sladkimi stvarmi, ampak mislim, da vseeno ne preveč. Če pojem kaj sladkega to poskusim kompenzirati z nečim zdravim. Kava z mlekom je pa edina stvar, ki jo ne zmanjšam.

clock-img

01.12.2007, 20:52

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

par let nazaj sem se odločila, da bom shujšala z ločevalno dieto. vsak dan zjutraj sadje, za kosilo OH in za večerjo beljakovine. to mi je prišlo v navado in se tega držim še danes.

kavici z mlekom se pa nisem odrekla in sem ravno tako izgubila 10 kg. mislim, da jo lahko piješ.

clock-img

02.12.2007, 00:29

clock-img

Allia

pencil-img

251

Tudi jaz sem pred 3 leti ali več hujšala z ločevalno in vsak dan popila kavo z mlekom, ker se ji ne morem odpovedati, ampak so kg šle v 1,5 mesecu z veliko golfanja dol in sicer -5kg.

clock-img

02.12.2007, 08:52

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi
Zanima me vaše mnenje: Ali menite, da kava z mlekom plus en natren pripomore k večji telesni teži?


Na tole sem tudi jaz pomislila. Kaj pa vem, lahko pa da je res. Med shujševalno sem se prisilila, da sem kavo pila brez mleka, samo sem dala tri natrene noter, ker je tako ogabna. Priznam pa, da se bolje počutim po kavi brez mleka, tudi lažje in brez neke napihnjenosti.

clock-img

02.12.2007, 09:47

clock-img

urskula

pencil-img

38

Pozdravljene punce,tudi jaz sem ena izmed teh,ki ima probleme s težo.Enostavno.ko se odločim hujšat po enemu tednu izgubim voljo in pridem spet na stare tirnice.Pred leti mi je že enkrat upelo shujšat 10kg,ampak s tem,da sem hodila na šiht in sem tudi telovadila,sedaj pa sem na porodniški in sem skoz doma in se nažiram.Poizkusila sem že iz ločevalno dieto ampak se mi zdi full za....
čist skoz sem bila lačna,tako,da me je vse skupaj minil.
Ali ima katera kakšno formulo? Jaz bi magla izgubit ene 15kg,pa bi ZMAGALA!!!!user posted image

clock-img

02.12.2007, 10:02

clock-img

Anonimen

Ne da bi se zaradi kave z mlekom in natrenom redila, to ne, ampak toliko natrena na dan je škodljivo, če to počneš leta in leta.

Jaz sem ga prav zato opustila. Prej sem, jo pila z natrenom in mlekom, potem pa sem med ločevalno oboje opustila in zdaj jo pijem brez vsega in mi je dobra. Najprej mi je bila nagravžna, zdaj mi je pa kar v redu.

Tista z mlekom in natrenom mi je zdaj kot nekakšna sladica, ki je bi lahko popila po 20 na dan. Ampak to ni to. Jaz kavo pijem zato, da lahko živim, da bi dvigne pritisk in občutek imam, kot bi mi taka brez vsega zdaj nekako bolj zalegla. In tudi jaz se po njej počutim bolje, manj napihnjeno.

clock-img

02.12.2007, 19:14

clock-img

Ženkica

pencil-img

1075

Pri natrenu oz. drugih podobnih umetnih sladilih je problem to, ker so/je ful sturpen-e. Rajši dajte mejčkeno žličko sladkorja notr, po možnosti rjavega, pa ne bo nobene panike. NO, jaz sem se celo uspela navadit, da pijem kavo brez sladkorja, ker sem sicer tudi "kavomanka"user posted image .

clock-img

02.12.2007, 20:03

clock-img

natasarobi

pencil-img

1391

To, da natren ravno ni zdrav sem tudi že slišala, ampak se mi zdi vseeno to bolje kot žlička sladkorja. Baje je tudi sama kava bolj zdrava kot tista z mlekom.

Bom poskusila še brez mleka oz. na začetku z manj mleka, da se počasi navadim na okus (če se bom) al bom pa zmanjšala maksimalno na dve kavici (sem pozablia napisat - v glavnem pijem iz tistih večjih skodelic - za čaj - jaz jim pravim študentske skodelice).

Najhitreje sem sama pred leti shujšala, ko sem delala v gostinstvu. Veliko na nogah, hrane bolj malo in to je bilo to. Kje so tisti časi........

clock-img

02.12.2007, 20:23

clock-img

Putka

pencil-img

3105

Po Montignacovi dieti je kava, čaj (kofein torej) slaba, ker vpliva na raven krvnega sladkorja. Če se lahko, se izogibaj, jaz jo vseeno pijem. Je pa bolje en fajn espresso, ki ima manj kofeina kot npr. filter kava ali turška. In Arabica je še boljša.

Sladkor - kupi si fruktozo, ki je slajša kot navadni beli sladkor in ima za 1/5 kalorij.

clock-img

02.12.2007, 21:48

clock-img

daysi

pencil-img

249

Pred meseci sem tudi jaz popila več kav na dan z obveznim mlekom, oobveznim, povdarjam. Sedaj sem že dva meseca na montinjaku. V začetku sem se ful trudila, da sem zmanjšala na eno kavo. In rezultat. Ful se bolje počutim, kilce gredo lepo počasi dol, nisem več živčna in ne občutim več tiste tesnobe v sebi. Sem pa dobila nadomestek v beli kavi, taki ki so jo pile naše mame, babice- cekurja al kako se že reče. Od začetka je ful kar nekej, ko pa se jo navadiš je ful dobra.

_____________________________

LOČEVALNA + MANJ ŽRI
začetek: 88 , željeni cilj:73
2.3.-84 kg

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem