IZVIRNO SPOROČILO: latris
Sem vprašala moža in je rekel da zavihke imamo. Pa saj drugače ni teklo v šotor razen med nevihto. Najbolj me je motilo to, da je bil šotor na zunanji štrani našprican od mivke ene 30cm od tal, okrog in okrog.
Ja potem pa res ne vem, kje vam je lahko not teklo. Edino če tam, kjer se mogoče ti zavihki končajo, če se. To je tam med predprostorom in spalnico, ker tisti del, kjer je spalnica, pri večini šotorov nima zavihkov. Ker tam je tudi meni med nevihto prav v San Marinu na Rabu not curilo, pa sem potem s polivinilasto vrečko tam zadelala, da je potem bilo dobro in ni več not teklo.
Kar se tiče mivke na zunanjem delu šotora, jo pač z metlico omedeš, kolikor se da, če moker šotor pakiraš. Saj če ga potem nekje spet postavš, se pa tam posuši in dokončno pade dol, kar morda še gor ostane. Saj to ni nek tak problem.
Mi smo se letos enkrat tudi z malo mokrim šotorm selili, pa je bilo čisto v redu. Pač smo mokrega skupi zložili, niti v vrečo ga nismo dali, samo na vrgh vse krame v avtu. Saj ga tako zložiš, da ni vse umazano, če je kje kaj umazanega na šotoru. Sicer pri nas ni bilo, ker imamo to plahto še pod šotorom.
So pa res šotori z integriranim dnom zakon, ker tam pa res nikjer ne more nič not curit.