cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako zaključiti z dojenjem v parih dneh???

clock-img

06.08.2006, 17:19

clock-img

rozica11

pencil-img

166

hOJ,


no jest imam en velik problem. Ker se mi iz dneva v dan mašijo vodi in zaradi naraščajočega števila mastitisov želim z dojenjem zaključiti, ker nimam več časa za otročka samo še s tem se ukvarjam. Zanima me kako se da najlažje in s čim manj bolečinami to ustavit- ali je dovolj če črpam samo takrat ko je res že polno in to malo samo tolk da se mal sprosti in hladni obkladki? Če ima katera izkušnje ali zelo dober nasvet prosim za pomoč!


Hvala in lp

< Sporočilo je popravil Mič -- 6.8.2006 18:17:42 >

clock-img

06.08.2006, 17:46

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Lana, si poskusila poklicati katero od svetovalk za dojenje? Priporocam ti v branje kaksne clanke iz strani www.dojenje.net. Bi bilo skoda na hitro zakljuciti z dojenjem.

_____________________________

Gospa sem.

clock-img

06.08.2006, 18:01

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

po mojem boš s tem še poslabšala situacijo. verjamem, da imaš dosti in ti gre že vse skupaj na živce. ampak dokler se ti takole mašijo vodi in imaš mastitise, je najboljše, da dojenčka čimveč pristavljaš. doejnček je najboljša črpalka in nobena pumpica mu ni kos.

sploh, če boš čakala, da bodo dojke polne in šele nato črpala, se ti bodo problemi le še povečali. jaz sem imela nekajkrat zamašene vode in sem vsakokrat rešila to s pristalvljanjem (vem, obupno boli in res je nadležno kar naprej otroka pristavljati), z masažo pod vročim tušem, topli obkladki in še spraj syntocinon ali nekaj takega sem imela. vsakič sem šla pod vroooč tuš ali dala gor vsaj vroče obkladke in nato spraj v nosnici in tamalo gor. pa se je uredilo.

če pa si se res odločila, da prekineš z dojenjem, ti svetujem, da pojdeš k zdravniku, da ti da tablete za zaustavitev nastajanja mleka - se mi zdi, da to tudi obstaja.

< Sporočilo je popravil Mič -- 6.8.2006 18:18:43 >


_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

06.08.2006, 18:36

clock-img

rozica11

pencil-img

166

Hoj,


ja vse sem že preklicala, sto stvari poskusla, zdej sem že sama črpala na 6 ur da bi blo ja vedno spraznjeno...pa spet in spet. Včeraj se je zabasalo, danes, vikend ne mine brez težav. Sploh več ne vem v čem je problem. Tut svetovalke sem klicala pa mi niso znale kaj pametnega svetovat. Zgleda sem nagnjena k tem težavam in mi ni pomoči. Sej sem se cele 3,5 mesece borila s tem, ampak ne gre več. Zelo sem si želela dojiti naprej ampak niti vroči obkladki, cele noči pod tušem mi redkokdaj še pomagajo. Upam da ne bo preveč hudo ampak nekaj bo treba naredit.

Lep pozdravček

clock-img

06.08.2006, 18:41

clock-img

Anonimen

Če boš vzela tablete za prenehanje mleka (Bromergon) računaj na to, da se mleko ne neha takoj delati. Pri meni je trajalo ca 10 dni, da se je mleko nehalo delati.  Upam, da ti bodo vsaj malo olajšale zadevo user posted image .

clock-img

06.08.2006, 18:51

clock-img

rozica11

pencil-img

166

Mič,  a ko jemlješ  te tablete al pol kej črpaš al nič, al sam do sprostitve? Hvala za pomoč.

Lp

clock-img

06.08.2006, 18:55

clock-img

Anonimen

Jaz sem si še vedno stiskala, 2x na dan, toliko, da je popustila napetost.
Potrebuješ pa za njih recept in ne smeš več dojiti, ko jih enkrat začneš jemati.

clock-img

06.08.2006, 22:06

clock-img

DOLAR

pencil-img

135

Ja koliko je pa star otrok?Jaz sem starejšo hčero dojila 17 mesecev.Potem pa sem si bradavice namazala z rdečo papriko v prahu in končalo se je najino dojenje.Ko je zagleda prsi je še malce poskusila in zgleda ji je bilo navzgravžno.Probaj poskusiti še to.
Vso srečo ker ni lahko

clock-img

06.08.2006, 22:11

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

hehe, DOLAR, jaz sem si bradavice namazala s česnom in čebulo, pa ni pomagalo;)

rozica, ne obupaj. jutri pojdi k zdravniku in razloži kakšne probleme imaš. če se res tako matraš, potem otrok nima čisto nič od tebe in kolikor je dojenje fajn, tega ni vredno. pa poročaj, kako se rihtate.



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

06.08.2006, 23:32

clock-img

rozica11

pencil-img

166

Hoj,


stara je 3,5 mesecev. Pa sej če bi se mi to dogajal ne vem enkrat na teden bi še prenesla, sam vsak drug dan je pa res mal prehuda. Sej tamala itak ne je več pri meni ampak po flaški ker skoz črpam in ji tako dajem, ker se mi sicer še bolj maši. Ni mi nič jasno ker sva se 2 meseca tako lepo dojili pol pa kar naenkrat in ni konca. Ja sej najboljš da grem h ginekologinji pa bo vedla kaj je najboljš naredit. Težko je končat ker če je zabasano je treba spraznit- ampak bolj bom črpala več bo mleka. Ajjajaj???
Mah bo že enkrat konc tega, upam da jih bo šlo čim manj skoz to ker ni prijetno. Hvala vam za nasvete in podporo.

user posted image  za vas

clock-img

07.08.2006, 08:36

clock-img

flecker1

pencil-img

528

Če črpaš samo malo, se pravi ne do zadnje kaplje mleka, bolj manj bo proizvajalo. Sama sem tako naredila, ker sem se naveličala vsake 3 ure črpat mleko, potem sem bolj manj količino črpala, tako da dojka ni bila več napeta, se pravi vsaj 50ml v obeh dojkah. Sedaj pa črpam samo zjutraj. 

clock-img

07.08.2006, 08:56

clock-img

rozica11

pencil-img

166

Flecker bom poizkušala, če ne bo pol spet še na drugi zabasal. Pa sej jest bi črpala še par mesecev ampak k zabaše in res ne poznam razloga. Pa še tok trdovratn je, da se niti sprostit noče...grrr. Zdej črpam le še 3x dnevno ampak bom mogla tut količinsko manj. Pa če ne bo šlo drugač bom pa z Bromergonom.

Vam bom poročala kako gre.


Pozdravček

clock-img

07.08.2006, 11:19

clock-img

mika

pencil-img

6485

Sej tamala itak ne je več pri meni ampak po flaški ker skoz črpam in ji tako dajem, ker se mi sicer še bolj maši



Mislim, da bi bilo bolje, da user posted image  sama sesa mleko in potem si ti izčrpaš preostanek. jaz sem tako delala, res pa je da samo tri dni, ker se mi je takoj uredilo.

clock-img

07.08.2006, 17:15

clock-img

rozica11

pencil-img

166

No tako, jst sm šla po Bromergon, Mič zanima me kaj se zgodi s tistim mlekom ki je še v dojkah; al to samo steče ven al kar samo od sebe presahne al je to treba ven spravit?

Še 1x hvala za odgovor, lp

clock-img

10.08.2006, 21:25

clock-img

Anonimen

jaz ti lahko ponudim malo bolj alternativno možnost odprave mlekauser posted image , rodila sem v Avstriji in so mi tam tako svetovali, glede na to da sem imela podobne težave kot ti, preveč mleka, da je vse teklo in še cele prsi polne vozlov.Povedano mi je bilo-pod nobenim pogojem pumpati, ker se bo proizvajalo samo še več mleka.tako je šlo : naredila sem si skutine obkladke(skuta+voda-ne preveč tekoče)si to namazala na prsi, preko povila tetra plenice namočene v vodo za kakšno dobre pol ure, šla pod tuš si zmasirala vse tiste vozle venuser posted image , iztisnila koliko je največ šlo tudi mleko ven, pri meni je samo teklo, potem pa še spila 2 dcl žajbljevega čaja(5 listov+voda )user posted image .Nisem si mislila, da mi bodo te čirečare pomagalauser posted image , ampak so  mi.sem še drugi dan pila čaj, obloge si nisem imela časa narediti in v 2-3 dneh izgubila mleko.Probaj mogoče ti bo pomagalo
lpuser posted image

clock-img

10.08.2006, 22:03

clock-img

rozica11

pencil-img

166

Hoj,

ja res škoda ker nisem prej dobila še tega nasveta; zdej jemljem tablete in se je ustavilo samo še usahnit mora. Si bom pa zapomnila in upam da bo kateri kdaj ta nasvet prišel prav; morda pa kdaj kasneje tudi meni; hvala ti anonimna user posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem