cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako vzgajate svoje otroke?

clock-img

20.09.2006, 14:15

clock-img

Anonimen

Kakšne vzgojne principe imate, ne glede na to, koliko je star otrok? Kaj dovolite in česa ne? Kje je skrajna meja?

Jaz pravzaprav ne kompliciram dosti, ampak od bistvenega pa ne odstopam.

1.) Ne zahtevam sterilne čistoče, ampak naj se da hoditi, nekam usesti in da najdeš, kar iščeš. user posted image
2.) Ne bom te cele dneve brisala, preoblačila in kopala, ampak preden greš spat, se boš pa umil od glave do pete. user posted image
3.) V šoli ne zahtevam petic in vedenja ZU, ampak hočem pa, da narediš razred in da me ne kličejo v šolo zaradi tvojega obnašanja. user posted image
4.) Ni ti treba jesti na uro, ampak istočasno pa tudi ne kompliciraj. Če mi ob 12:00 rečeš, da hočeš zrezek, potem ob 12:10 ne pridi do mene z željo, da hočeš hrenovke. Jedel boš zrezek. user posted image
5.) Ne branim ti TV-ja, igric in podobnega, ampak v trenutku, ko bo daljinc prva stvar, ki jo boš zjutraj prijel v roke, ko vstaneš, boš ostal brez njega. user posted image
6.) Pojdi ven, kadar želiš in kamor želiš, ampak domov pridi tak, kakor si odšel od doma in to ob tisti uri, ki ti jo jaz določim. user posted image
7.) Nikoli ne udari prvi. Če pa jih ti fašeš prvi, pa užgi nazaj tako, da si bo tisti, ki te je udaril, zapomnil za vse večne čase. Potem pa pridi do mene. user posted image
8.) Nikoli ničesar ne ukradi, ker se boš moral potem soočiti z mano. Česar pa ti ne priporočam. user posted image
9.) Lagati ni lepo, ampak če pa že moraš, potem laži tako, da te ne bodo dobili in da s tem ne boš nikomur škodoval. In povej meni, kje in kdaj si se zlagal. In komu. Meni pa raje ne lagat. user posted image
10.) Če ti karkoli ni jasno, me vprašaj. Mogoče boš moral na odgovor nekoliko počakati, ampak dobil ga pa boš. user posted image

In to ima moj Jan nalepljeno v svoji sobi. user posted image

clock-img

20.09.2006, 15:06

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

Meni osebno, zgledno vzgojna pravila. user posted image  Jaz pri vzgoji nisem "stroga" pa ne kompliciram (več), ampak se probam držat nekih pravil. Tudi to glede hrane. če bo rekla da bo jedla čokolino, pa ga potem, ko ji ga naredim, ne bo hotla, tudi drugega ne bo dobila. Če bi bila lačna, bi ga takoj zmazala. Pa še polno takih malenksoti je, kjer se ne bom pustila, da ona mene sprovucira. Pa četudi se mi bo začela sredi trgovine ob tla metat user posted image

clock-img

20.09.2006, 15:08

clock-img

anitaz

pencil-img

2102

Aja-ostalih "tvojih" pravil pa še ne morem prakticirat, je še premajhna. user posted image  So mi pa všeč. user posted image

clock-img

20.09.2006, 15:15

clock-img

vesna.com

pencil-img

654

Težko...

clock-img

20.09.2006, 20:32

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Z večino se strinjam, ampak točki 6. in 9. pa mi nista najbolj všeč.Ampak tvoj otrok-tvoja vzgoja-ti oziroma on nosita posledice.Kako se pa obnese-jih upošteva?

LP,
Sibil

P.s.:Pa za Robija dvomim, da veljajo tale vzgojna pravila....zaenkrat?

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

20.09.2006, 22:34

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

V bistvu tudi midva vzgajava svoja starejša otroka po istih pravilih, kot jih imaš sama. Le 5,6 in 9. točke nimamo.
Če vzgajaš tako, kot si napisala, potem ti lahko le rečem: Bravo mami - le tako naprej. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

20.09.2006, 22:52

clock-img

cihapuha

pencil-img

40

Zelo lepo napisano. Zanekrat jih mi še nimamo, saj se še vedno dnevno učimo in soočamo z bontonom, lepim vedenjem in "zakoni".Se mi pa zdi, da niso napačna.

clock-img

20.09.2006, 23:26

clock-img

Slončica

pencil-img

576

user posted image  to bi mogli men že zgodi nalimat na vrate..
Mam že skopirano in prpravljeno da bom nalimala našim mulcem..user posted image user posted image

clock-img

20.09.2006, 23:29

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

21.09.2006, 08:05

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: sibil
Kako se pa obnese-jih upošteva?

Če ima dober dan, jih kar, ja. Drugače imamo pa ogenj v strehi. user posted image

Pa za Robija dvomim, da veljajo tale vzgojna pravila....zaenkrat?

Ne, ne, pri Robiju je pa še prekmalu. Ampak sledijo pa. user posted image

clock-img

21.09.2006, 10:24

clock-img

BarbaraE

pencil-img

1261

Kerensa - dobra pravila. user posted image  Pri nas zaenkrat nobena pravila ne palijo, ker je še premajhna. No, saj kdaj pa kdaj celo uboga. user posted image

clock-img

25.09.2006, 21:54

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Kerensa, user posted image user posted image  dobro si ti to smislila; jaz bom tudi morala počasi za moji babi nekaj takega oblikovat. Pri nas so sicer še pravila glede umivanja rok, zob, pospravljanje za sabo se še uvaja; ampa se mi zdi, da smo na dobri poti. Držimo si pestiuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

27.09.2006, 22:21

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Zanimiva pravila, jaz bi dopolnila:

7. če ne upaš užgati nazaj, pridi k meni in bom jaz.

9. Meni ne lagat, ker te bom vedno dobila. Če ne takoj, pa kdaj kasneje. In takrat bo hudo.

Lep pozdrav
tasika

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem