cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako se pousuši pomaranče...

clock-img

04.11.2005, 09:36

clock-img

Anonimen

Punce, kako naj posušim pomaranče, limone, limete?
Letos bom božično drevo okrasila s suhimi pomarančami, limonami in limetami.
Narezala sem jih na kolobarje, zdaj pa ne vem, kaj je najboljšeuser posted image ...
Ali sušit na svežem zrakuuser posted image
Ali sušit v pečici user posted image
Ali na radiatorjuuser posted image

Poskusila sem enkrat že na sobni temeperaturi...trajalo je kar nekaj dni, pa še to je polovico plesnavih ratalouser posted image

Kako to ve izvedete?

clock-img

04.11.2005, 09:43

clock-img

Anonimen

Jutro!
V pečici pri zelo niski temperaturi-najmanjši ki je možna na pečici.
Položiš jih na peki papir na pladenj.
Naj bodo notri eno uro,pol jih za nekaj minut vzameš ven in spet notri za uro,to ponoviš še enkrat.Vsga skupaj naj bi se sušile tri do štiri ure.
To pa sem videla na enem programu,kjer pokažejo take nasvete.

clock-img

04.11.2005, 09:44

clock-img

Anonimen

Kristina tole je pa super ideja! To tudi mene zanima. Jaz jih rada porabim tudi pri izdelovanju čestitk.
Ma katera še kakšno idejo, s čim bi še lahko okrasila smreko, poleg limon, limet in pomaranč? Kaj še paše zraven? Bele lučke bi šle?
Kar mam namreč zeeeelooooo košato smreko in se mi zdi, da bi bilo to premalo. Bi pa rada nekaj poceni, ker nočem vseh bučk menjat. Lani in predlani sva mela namreč modro-srebno okrasitev, zdej mava pa novo sedežno, ki je oranćne (terra rosa) barve in ne paše več.
Pa ne bi pa keksov dala gor. Torej še kakšna ideja?

clock-img

04.11.2005, 09:48

clock-img

Anonimen

O hvala neva user posted image
Se pravi, da bo tole sušenje kar trajalo nekaj dni user posted image ...predno vse pomaranče posušim.user posted image

Hothien, jst bom še naredila pentlje iz natur rafije.

Na kakšen način pa uporabiš pomaranče za čestitko?

clock-img

04.11.2005, 09:56

clock-img

Alika

pencil-img

195

Mi damo gor še okraske narejene iz das mase.Pa seveda pomaranče,limone itd.
Pride full luštna smrekca.
Sem jih oa jz sušila kar na radiatorju.Sicer traja neki cajtauser posted image ,ampak je še lepo dišal zravnuser posted image ...
Pa lepo smrekco vsem skupaj.
Alika

clock-img

04.11.2005, 09:56

clock-img

Anonimen

Kupim valovito lepenko, izrežem čestitko, in pol notranjst prve strani izrežem, v obliki kvadrata, smrekice, zvezde,... Pa dam z notranje strani barven krep papir, gor pa nalimam kakpšne bleščice, zvezdice ali pa rezino pomaranče, lahko polovičko, dve četrtini,... Upam da si predstavljaš? Mogoče se jih letos kej prej spravim delat, pa jih bom slikala, pa dala v album.
Kje pa si kupila rafijo, jo majo v knjigarni al cvetličarni? Pa bi pasale lučke bele gor, al ne?

clock-img

04.11.2005, 10:01

clock-img

Anonimen

hothein po moje bi sedaj pasalo na smrekico zlato srebrno okrasje,ja pa bele lučke.

clock-img

04.11.2005, 10:18

clock-img

Anonimen

Limone, pomaranče, kivije,.....narežem, položim na karton in potem na radiatorje, da se posušijo iz ene strani (vidiš ko odstopi) potem obrneš in tako naprej. Pride resnično lepo kljub temu da traja nekaj dni je uspeh zagotovljen. Lahko narežeš grenivkino lupino na krhlje(v obliki lune) in jih ravno tako posušiš.
Delam pa tudi okraske iz das mase.....

clock-img

20.11.2005, 10:52

clock-img

Anonimen

To bom pa tudi jaz letos poskusila.
Mislim, da bom zraven dala obeske s slame, pravkar jih imajo v Sparu v akciji.

Me pa še nekaj zanima - na kako debele fetke narežete pomaranče, limone in kivije?

clock-img

20.11.2005, 10:54

clock-img

Anonimen

Aja, pa še nekaj -
je katera poskusila s sušenjem na lončeni peči, kaminu ipd.?

clock-img

20.11.2005, 13:51

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

Jaz jih letos režem kr s salamoreznico, to pa mislim da nekje na 3 milimetre debelouser posted image

clock-img

21.11.2005, 08:17

clock-img

puncica

pencil-img

9847

V pečici jih nisem sušila, ker imamo plinsko pa se mi zdi da preveč vlažno rata noter, radiatorjev nimamo, tako da sem jo dala kar na pečko za drva (kamin) in so se super posušile, je pa res da sem jih redno obračala, suhe so bile v nekaj dneh. Dišijo pa nič user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem