IZVIRNO SPOROČILO: Vesny196
Ker nas je veliko takih, ki smo imele enega ali več spontanih splavov vem, da se pri naslednji nosečnosti
vse srečujemo z istim strahom, da se nam nebi ponovilo. Jaz sem imela 4 ss zapored, zdaj sem petič noseča v tistih začetnih tednih, ki so najbolj rizični..
Ker so v meni strahovi sem se zakopala v knjige, filme, iščem lepe misli....berem knjigo Skrivnost, ki me pozitivno motivira, a nekje zadaj je še vedno strah.
Nočem misliti na strahove, ker s tem lahko prikličem kaj slabega, ampak to je zelooo težko. Najraje bi videla, da bi se čaz prestavil naprej in da že v naročju držim .
Kako se ostale spopadate s strahovi..? Se spopadate z njimi ali jih zatrete v ozadje vaših misli..?
Nekaj vas je tudi takih, ki ste po dveh ss potem uspešno donosile. Kako ste premagale strah?
Vnaprej se vam zahvaljujem za vaše nasvete..
sama veš, da če te kaj muči, se lahko zaposliš s čimer češ pa nič ne pomaga...mam prav???...tudi sama sem imela lani ss...na kar sem zanosila in v istem tednu in dnevu sem začela spet krvavet...svet se mi je rušil...jokala sem za mojo prvo pikico, bala se da bom izgubila še drugo...bila sem čist zmedena...dnevi ko smo čakali na naslednji pregled in potem za par dni spet drugi pregled so bili dolgi kot 10 let skup...lahko sem gledala najbolj smešno komedijo ali najbolj žalostno dramo počutila sem se isto, kot praviš nekje v ozadnju ti nekaj ne da miru...srčni utrip je povečan...nonstop imaš občutek, da bo ta trenutek vsega konec...strah te je že za v naprej kaj bo v naslednji nosečnosti....težko je...no in meni je potem v drugi nosečnosti uspelo in 15.4. smo dobili hčerkico majo...čudovito pupo...in da ti povem še zdaj se dostrikrat jokam za mojim prvim angelčkom...ko gledam majo kako je čudovit otrok kako se smeji itd...mi je ful lepo...spomnim se pa kaj bi lahko spet izgubila...čudovitega otroka....sicer me je ful strah, da bi imela še enega otroka...ne vem kako bi vse skup še 1x prenesla...
no, drugače pa je ta strah zelo težko premagat...jaz ga nisem do tistega trenutka dokler nisem vidla moje lubike...skoz te je strah, da bo prezgodnji porod, da bo to in ono...nonstop si v nekem strahu...
mogoče bi jaz na tvojem mestu šla do kakega psihologa..ker itak imaš za sabo že toliko ss, da si verjetno v še večjem strahu...pošiljam ti velik
in držim pesti, da bo tokrat šlo do konca vse super....
15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!