cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako posivela oblačila znova pobeliti?

clock-img

02.12.2013, 23:06

clock-img

vsuznik

pencil-img

1

Pozdravljeni! Verjetno (vsaj upam, da nisem edina tako nespretna) se vas je že več soočilo s tem problemom. Zelo rada nosim oblačila bele barve, vendar so sčasoma vsa posivela. Ker je ogromno teh oblačil iz občutljivih tkanin (tanke majčke in topi), jih ne morem prati na 90stopinj ali več, ampak lahko max. na 30-40stopinj. Ima katera kakšen nasvet, kako jih spet pobeliti, ne da bi (preveč) uničila tkanino?

clock-img

03.12.2013, 08:15

clock-img

monniq

pencil-img

39

Varikina???

Jaz sem veliko oblačil za dojenčka, ki sem jih dobila rabljene od prijateljice, najprej dala v varikino za cca. 10 minut, potem pa v pralni stroj.
Rezultat: velika večina je postala kot nova: bela oblačila so bila spet lepa bela, barve so se kar nekako poživele, madeži so izginili,
le nekaj je bilo takih, ki so se res razbarvala (kakšni nalepljeni motivi) in bila neuporabna.
Ampak moj moto je, da "poflekanih" oblačil itak ne moreš nositi, zato ni panike, če poizkus z varikino ne uspe;
v obeh takih primerih je razultat isti: adijo majčka.

...ne vem pa, kako na varikino reagirajo občutljive tkanine, moje so bile seveda bombažne.

clock-img

03.12.2013, 08:33

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

sol za pranje. deluje preverjeno. Najcenejša je v Mullerju. okrog 1€

clock-img

03.12.2013, 22:11

clock-img

Cassiopeia

pencil-img

158

Kak pa zgleda to? Od kere firme?

clock-img

04.12.2013, 09:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.12.2013, 11:15

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

IZVIRNO SPOROČILO: Cassiopeia

Kak pa zgleda to? Od kere firme?

kar njihovo znamko kupi, ker je kvalitetna. Sol za pranje. JAz dodam sol k vsekemu stroju z belim perilom zraven k pralnemu prašku.

clock-img

11.12.2013, 20:51

clock-img

cupcake

pencil-img

34

meni belino cunj povrne pralni prašek Fax, sem zelo občutljiva če niso snežno bele :)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem