za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Ojla, mene pa zanima, kje pečete ribe? Postrvi še spečem v ponvi, sardele naprimer se mi pa vse primejo inh posledično se vse "spackane", ko so pečene. Friteze nimam. A mislite, da bi se obneslo, če bi jih kar na peki papir dala in v pečico z njimi??
Hvala za nasvete
_____________________________
*prvič smo naredili enega otroka *drugič smo naredili dvojčke *sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo slučajno trojčki:))
14.10.2005, 10:28
NinaŠ
5709
Hm, jaz takih težav s sardelami nimam, jih pa moraš dati na dokaj vroče olje in ne creti predolgo. Tudi v pečici se ti bodo spekle (pečico daj na visoko temperaturo), samo bodo bolj "kuhane" kot ocvrte, pa če jih boš pekla predolgo ob pobiranju iz pekača razpadajo.
LP
15.10.2005, 22:49
frutka_
7433
Ribice se običajno pečejo na visoki temp. zelooo kratek čas. Npr. tuna je full občutljiva, samo na kapljico vročega olja jo položiš za par sekund in je pečena, ker sicer zgubi "sokec". V fritezo pa jih raje ne dajaj. Škoda rib...čisto lepo se spečejo v teflonski posodi na malo olja.
16.10.2005, 18:02
Anonimen
Mi od rib jemo samo osliča in lososa, pa še to oboje kupimo zmrznjeno in panirano, tako, da gre vse skupaj samo za nekaj minut v olje v ponvi in potem v naše želodce.
20.10.2005, 18:54
sezam
2188
Midva jih pečeva v teflonski ponvi na olivnem olju. So hitro in lepo pečene.
_____________________________
Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)
21.10.2005, 09:07
Anonimen
Riba se rada izsuši zato je dobro,da jo pečemo v pergamentnem papirju,ki zaščiti ribo in aromatične dodatke-naprimer zelišča,česen šalotko,ingver na listke narezane šampinjone,korenje,kruhove droptine...... Papir urežemo v obliki srca in zložimo iz njega majhen zavoj.V vroči pečici se dodatki patijo v tako zaprti pari in arome se pomšajo.Riba je pečena ko se papir rjavo obarva in se napihne kot balon. Zavojček takoj serviramo na mizo in ga šele tam odpremo.Tako lahko pečemo vse ribe razen tistih posebno mastnih.Primerne za tako peko so:Fileji ali ribji steaki ali pa majhne ribe.
21.10.2005, 09:29
TANTRA
1197
Jaz sardele ali sardone posolim, posujem s suhim česnom, pokapam z limoninim sokom in na koncu osušim s papirnato brisačko. Povaljam v koruzni moki in spečem na olivnem olju na teflonski ponvi.