cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako pečete ribice?

clock-img

14.10.2005, 06:37

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Ojla,
mene pa zanima, kje pečete ribe? Postrvi še spečem v ponvi,  sardele naprimer se mi pa vse primejo inh posledično se vse "spackane", ko so pečene. Friteze nimam.
A mislite, da bi se obneslo, če bi jih kar na peki papir dala in v pečico z njimi??

Hvala za nasvete

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

14.10.2005, 10:28

clock-img

NinaŠ

pencil-img

5709

Hm, jaz takih težav s sardelami nimam, jih pa moraš dati na dokaj vroče olje in ne creti predolgo.
Tudi v pečici se ti bodo spekle (pečico daj na visoko temperaturo), samo bodo bolj "kuhane" kot ocvrte, pa če jih boš pekla predolgo ob pobiranju iz pekača razpadajo.

LP

clock-img

15.10.2005, 22:49

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Ribice se običajno pečejo na visoki temp. zelooo kratek čas. Npr. tuna je full občutljiva, samo na kapljico vročega olja jo položiš za par sekund in je pečena, ker sicer zgubi "sokec".
V fritezo pa jih raje ne dajaj. Škoda rib...čisto lepo se spečejo v teflonski posodi na malo olja.

clock-img

16.10.2005, 18:02

clock-img

Anonimen

Mi od rib jemo samo osliča in lososa, pa še to oboje kupimo zmrznjeno in panirano, tako, da gre vse skupaj samo za nekaj minut v olje v ponvi in potem v naše želodce. user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.10.2005, 18:54

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Midva jih pečeva v teflonski ponvi na olivnem olju. So hitro in lepo pečene. user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

21.10.2005, 09:07

clock-img

Anonimen

Riba se rada izsuši zato je dobro,da jo pečemo v pergamentnem papirju,ki zaščiti ribo in aromatične dodatke-naprimer zelišča,česen šalotko,ingver na listke narezane šampinjone,korenje,kruhove droptine......
Papir urežemo v obliki srca in zložimo iz njega majhen zavoj.V  vroči pečici se dodatki patijo v tako zaprti pari in arome se pomšajo.Riba je pečena ko se papir rjavo obarva in se napihne kot balon.
Zavojček takoj serviramo na mizo in ga šele tam odpremo.Tako lahko pečemo vse ribe razen tistih posebno mastnih.Primerne za tako peko so:Fileji ali ribji steaki ali pa majhne ribe.

clock-img

21.10.2005, 09:29

clock-img

TANTRA

pencil-img

1197

Jaz sardele ali sardone posolim, posujem s suhim česnom, pokapam z limoninim sokom in na koncu osušim s papirnato brisačko. Povaljam v koruzni moki in spečem na olivnem olju na teflonski ponvi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem