cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako olupite rdeče paprike?

clock-img

17.09.2005, 19:40

clock-img

gaja

pencil-img

76

Ok, kupila sem gajbico rdečih paprik, da bi jih dala v skrinjo za kasneje. Rada bi jih pripravila na srbski način (tisto z oljem in česnom) pa ne vem kako naj jih olupim? Baje je najlažje, če jih spečeš v pečici in naslednje jutro olupiš ko so mrzle. In ker sem taaako dobra kuharica, mi ni jasno na koliko jih pečt in koliko časa, v kakšno posodo a kaj olja in tako naprej. Prosim, če mi katera bolj izkušena kaj pomaga...

Na pomoč!!!

clock-img

17.09.2005, 20:02

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Opereš, izdolbeš peške, daš v pekač, malo pokapljaš z olivnim oljem, daš pečt na 240 stopinj, za kakšnih 20 min, pol ure, pač vidiš, kdaj začnejo mal črne postajat, daš ven, pustiš kakšnih 20 min, da se "poležejo", olupiš - gre čist na izi, ohladiš in zapakiraš za v skrinjo.
Začiniš jih pred uporabo, ne takrat, ko jih daješ v skrinjo!

Pa dober tek!

clock-img

17.09.2005, 21:01

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

Pri nas pa jih pripravimo tako:
paprike dobro opereš, osušiš, zložiš na pladenj in jih pokakaš z oljem, ki ti ustreza. Pečeš jih pri višji temperaturi, vse pa je odvisno od pečice. Sama jih dam na program mali žar cca 230-240 stopinj in jih pečem cca 20 minut. Paprike dobro ohladim, jih spakiram v vrečke in dam zamrznit. Paprik ne lupim preden jih dam v skrinjo, ker s tem, ko papriko olupiš iz nje izteče ves sok, poleg tega pa je lupljenje, ko jih odmrzniš več kot enostavno. Paprike so sočne in okusne.

Naj ti uspe.

clock-img

17.09.2005, 21:09

clock-img

gaja

pencil-img

76

joj punci ful hvala, že grem pečt.

Lep pozdrav,

clock-img

17.09.2005, 22:20

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Mi jih spečemo na žaru in damo NEOLUPLJENE v zmrzovalnik. Kot je bilo povedano, se dosti lažje olupijo, dobesedno z enim potegom jo "slečeš". Vse ostalo-česen, peteršilj, olje, dam na paprike, preden jih serviram

clock-img

18.09.2005, 12:38

clock-img

Anonimen

Jaz sem jih pa vedno olupla in so bile skoraj brez okusa, pa še razapdle so čist. Naslednjič jih bom res poskusila dati v skrinjo neolupljeno. Jaz jih pa vedno jem popečene na olju s kislo smetano.

clock-img

18.09.2005, 12:51

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Jst delam isto kot Marogica...

clock-img

18.09.2005, 14:39

clock-img

Lorian

pencil-img

78

Ko jih peces jih polozi na peki papir, da ne bos za vsakic umivala pleha(glede na to, da imas celo gajbico)

clock-img

25.09.2005, 13:33

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz jih pa zmeraj olupim, ker mi gredo olupki na živce. Jih spečem v pečici (220 ali še več), toliko da postanejo čisto malo črne, jih vzamem ven in zaprem za kake 20 minut v neprodušno posodo, ker se tam še do konca zmehča oz. odstopi olupek. Čwe olupek ne gre stran, si jih premalo dolgo pustila v pečici. Aja, dam jih na peki papir. Nikoli še niso bile take paprike mehke ali pa da bi bile pocaste ali da bi se drobile. Olupljene dam v zmrzovalnik. Začinim jih s česnom, peteršiljem in olivnim oljem šele ko se odmrznejo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem