cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako odreagirati?

clock-img

19.09.2006, 17:02

clock-img

facka

pencil-img

789

Zdravo, imam eno vprašanje pri obnašanju 5,5 letnika, in sicer, začel me je obmetavati z grdimi besedami, kot so : starka (čeprav še tut nisem glih starauser posted image ), tečka, tečka stara. Včasih znorim, ga kaznujem, najboljše po mojem je, da bi ignorirala, vendar ne moreš vedno iz svoje kože.
Danes sva šla iz vrtca z roko v roki, potem pa on meni začne, kolko naglas lahko govorim, pol se pa kr neki sprdne in začne govorit, zakaj sem jezna in se sploh ne da pogovorit z njim. Tako, da namesto, da bi šla v trgovino sva šla domov.
Svetujte prosim

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

clock-img

19.09.2006, 20:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.09.2006, 20:03

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: Radha

Čisto preprosto:imaš več možnosti-
1.čimbolj ignoriraš,čakaš da mine to obdobje
2.skušaš ga postaviti v tvojo kožo:kako bi bilo tebi,če bi nekdo s teboj tako govoril..
3. moja najljubša:rečeš,da tistemu,ki grdo govori ,ful smrdi iz ust...in zelo poudariš,kako groznoooo smrdi,ker nekdo tako govori..o fuj..groza..user posted image
Nekaj od tega bi moralo vžgati po vsej logiki.

1. Je varianta, ja, dokler ne reče sosedu "ti butelj stari", pa je bilo meni nerodno, kotuser posted image  user posted image
2. Pomaga samo v tisti določeni situaciji, naslednjič je pozabil, kako je drugemu...user posted image
3. user posted image  Sem prejšnjič probala in je palilo, hvala( nekje si to že zapisala in sem uporabilauser posted image )

clock-img

19.09.2006, 20:19

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

skušaš ga postaviti v tvojo kožo:kako bi bilo tebi,če bi nekdo s teboj tako govoril..
-moja najljubša:rečeš,da tistemu,ki grdo govori ,ful smrdi iz ust...in zelo poudariš,kako groznoooo smrdi,ker nekdo tako govori..o fuj..groza..
Nekaj od tega bi moralo vžgati po vsej logiki.

2. varianta je tudi pri nas občasno delovala.
za 3. pa sem rekla, da bosta dobila kraste na ustih in je palilo. user posted image user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

19.09.2006, 20:24

clock-img

Anonimen

Hraste na ustihuser posted image

clock-img

19.09.2006, 21:55

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Zadnjič sem nekje prebrala tudi tole možnost za primer Ti si ****...:
Za mano ne vidim nikogar. Jaz sem ****, prasice so pa v svinjaku. Kdo si pa ti?

Jaz staršem otrok, ki takole zmerjajo rečem, naj se z otrokom pogovorijo, kaj bi se zgodilo, če bi nekaj takega rekli neznancu na cesti. V resnici bi bili v fizični nevarnosti. Čist komot bi jih kdo fejst čez usta kresnil - v najbolj milem primeru.

Je pa resnica, da se mnogo današnjih otrok takole pogovarja kar vsevprek z vsakim, na tak način mislim.Zelo pomembna stvar je naučiti otroka biti vljuden in se znati vesti primerno človeški družbi. Tole zgoraj napisano pa ni. In otrok mora izvedet to, da ni.

Če pa čisto po pravici povem, pa jaz odreagiram pri šolskih otrocih čisto old fashion in deluje. Vprašam jih zelo zelo resno in zelo zelo strogo, "Prosim, kaj si rekel??!! Bi upal ponoviti?!" in vedno, ampak vedno takoj doživijo posledico (odvisno od situacije, v kateri je to rečeno in od otroka samega), ampak brez posledice ne mine nikoli. Če ne bi reagirala, bi se tako obnašali med seboj in naučili bi se, da če ne reagiraš na to, da lahko gredo še dlje in še dlje....pač dokler ne reagiraš končno enkrat. IN posledica mora biti v tem primeru hujša od želje zmerjat in se brezobrazno pogovarjat.

Ignoriraš lahko edino čisto majhne otroke, ki še nimajo pojma, kaj je npr. kletvica, pa samo ponavljajo nekaj slišanega. Tole je pa bilo rečeno v smislu preizkušanja mej, to ni za enačit.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem