cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako obrezati sivko?

clock-img

06.03.2013, 08:21

clock-img

Ekaz

pencil-img

706

Imam leto staro sivko. V loncu, višje rasti - deblo in potem vejice v obliku bunke (no, podobno bunki). Prezimina sem jo notri. Sedaj ima veliko poganjkov, ki so veliki cca 5 cm, pod njimi je kar olesenela. Menda jo je potrebno obrezati. Porežem le poganjke ali tudi lesene dele?

clock-img

06.03.2013, 10:45

clock-img

t5t6

pencil-img

611

Sivko se praviloma žanje poleti, ko cveti, takrat jo moraš čimolj porezati, saj čene oleseni. Porežeš tako, da oblikuješ okrogel grmiček. Ker je meni najlepša, ko cveti (saj zato jo imam) jo porežem nekje konc poletja, ko odcveti in še vedno so cvetovi uporabni. Enkrat je na eni oddaji en gospod govoril, da se jo reže spomladi saj tako lažje preživi zimo tako da ne vem, povsod kjer gojijo sivko jo režejo poleti. Kakorkoli, nič ni zamujeno poreži jo čimbolj neglede na to, da poganja in spomladi bo siguno spet pognala.

clock-img

06.03.2013, 11:25

clock-img

Ekaz

pencil-img

706

Pa porežem le nove poganjke ali tudi olesenele dele?

clock-img

06.03.2013, 11:29

clock-img

Ajra RR

pencil-img

705

Meni je olesenela, ker je nisem dovolj porezala in je bila eno leto potem čez poletje kar grda. Potem sem jo pa ob koncu poletja porezala skoraj do tal, sedaj je pa spet čudovita. Sivka je kot živa meja, bolj jo režeš, lepša bo.

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

clock-img

07.03.2013, 08:52

clock-img

t5t6

pencil-img

611

Čim bolj jo poreži, ne smo poganjkov, poskušaj narediti en lap majhen okrogel grmiček.

clock-img

07.03.2013, 09:24

clock-img

enea

pencil-img

2440

menda se jo reže v suhem, rahko vetrovnem vremenu,... ali se motim?

clock-img

07.03.2013, 09:44

clock-img

Ekaz

pencil-img

706

Evo, sem jo porezala. Precej. Oblikovala grmiček, kolikor se je pač dalo. Še vedno pa jo imam notri. Jo lahko že dam pred hišo?

clock-img

08.03.2013, 14:49

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

Jaz imam sivko celo zimo zunaj. Sicer sem s primorske pa pri nas skoraj nikoli ni snega.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem