ZA nas je tudi bila borba atopični dermatistis. Do enega leta. Nam je pomagalo mleko Neocate, stroga dieta, izgogibanje vsej kemiji. ČIstiti sem začela s kisom (bljak), ariel zamenjala za navaden prašek s čimmanj vonja (pralne kroglice se mi niso obnesle), kremice od LAvere prav za dermatistis (pardon za reklamo), črtala vso hrano iz trgovine, razen eko izdelkov.Najbolj pa se mi zdi da je pomagalo, da sem ga manj umivala in samo z vodo!!! Zvečer samo s krpicami mal ritko in pregibe, skopala pa samo ekrat na teden (s hrastovim lubjem). POtem se je koža po nekaj mesecih popolnoma sčistila. Aja, preden pa smo pričeli z ukrepi, so ga pa pošteno namazali kortikosteroidi, mi pa smo od takrat naprej pač vzdrževali stanje kolikor se je dalo, mazali še prav čas, če se je začelo kaj delati. A derma nam je nekaj časa tudi pomagala, kasneje ne več. Sedaj sem na sebi sprobala še kokosovo mast in bom poskusila pri njem, meni je super, pa še natur, kupim pa tako bio nepredelano.
KOžo smo kar kmalu porihtali, smo pa še dolgo imeli težave s krčki. Aja, pa kapljice FEnistil sem prosila, da mi zamenjajo za nekaj drugega. SEdaj imava Xzyal, dosti bolj prime ta sirup (včasih mu zateče oko, pa tudi prej še ko smo imeli težave z dermatitisom mu je bolj pomagal, pa še siten ni bil tako kot po Fenistilu).
Aja, pa ni nujno, da je alergična zgolj na to kar so odkrili. Pri nas so vedno našli še kak nov alergen, ki ga človek ne bi sumil: ječmen, krompir... ZAto smo od začetka preventivno nekaj mesecev jedli samo tisto na kar dokazano NI bil alergičen (6 živil, prava muka, ampak je pomagalo).
Toliko iz mojih izkušenj, pa upam, da se kaj izboljša. Škoda, da morje ni pomagalo, nam na srečo je kar dosti. ČImveč na svežem zrakecu. Aja, pa v stanovanju imam pozimi raje malo hladneje kot toplo, toplota mu je ful škodila, ko je imel težave.