cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako je z dopustom?

clock-img

04.06.2006, 22:48

clock-img

NRMM

pencil-img

2620

Na začetku leta,ko sem že bila v porodniški, sem iz firme dobila odločbo koliko dopusta mi pripada letos (všet je že bil tudi 1 dan za otroka).
Ali to pomeni, da mi ves dopust pripada (odločba je bila o vseh 22 dnevih),ko končam z porodniško, ali bi kaj drugače pisalo, če bi mi po zakonu odbili 10 dni???

Hvala!

L.p.
Irena

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

clock-img

04.06.2006, 23:13

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Pripada ti ves dopust. Ne razumem zakaj bi ti vzeli 10dni?! Pomembno je le, da ga izkorstiš do konca meseca junija. Torej pri tebi to velja do konca junija 2007! Če dopusta ne moreš izkoristiti bi ti ga delodajalec moral izplačati.
Običajno si mamice "podaljšajo" porodniško in iZkoristijo stari dopust ko se porodniška konča pa te itak čaka že novi.

LP

clock-img

05.06.2006, 00:30

clock-img

ona

pencil-img

3685

Ena opomba!Po zakonu ni več dovoljeno izplačati dopusta,če ostane,ga je treba obvezno porabit!!!

clock-img

05.06.2006, 00:33

clock-img

ona

pencil-img

3685

Še to,vsak zaposle mora v začetku leta dobit odločbo koliko dopusta ima,le ta pa je razdeljen na celo leto!Konkretno pri tebi 22 deljeno z 12 in vidiš koliko ga imaš na mesec oz.če greš poleti na dopust boš lahko porabila le sorazmerni del.(22 deljeno 12 krat meseci kadar boš koristila) Vsaj tako sem bila jaz poučena o temu!

clock-img

05.06.2006, 09:17

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ona, to pa sploh ni res.
Če si na porodniški ti pripada cel dopust in celega lahko tudi izkoristiš, obvezno pa moraš v letošnjem letu izrabiti vsaj 10 dni, ki jih ne moreš prenesti v leto 2007, do junija.
Sorazmerni delež ti pripada samo če si v tem letu zaposlena manj kot eno leto.

clock-img

05.06.2006, 12:05

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Mislim da ti pripada celoten dopust. Sej smo tud regres dobili celoten in ne pol manjši.user posted image

clock-img

05.06.2006, 13:23

clock-img

Anonimen

Pripada ti ves dopust, ki je na odločbi. Če ti delodajalec odobri, ga lahko v celoti koristiš po izteku porodniškega dopusta.
V letošnjem letu ga moraš minmalno izkoristiti 10 dni, ostanek lahko preneseš do 30. junija 07. 

clock-img

05.06.2006, 13:44

clock-img

ona

pencil-img

3685

NAJA 31, mogoče si me slabo razumela,saj sem samo napisala kako moraš dopust koristi in kako se razdeli po mesecih!Seveda ji pripada cel dopust in regres,samo ti si me narobe razumela.Sem hotela malo več povedat,a sem očitno preveč zakompliciralauser posted image Glej,imamo podjetje z 12 zaposlenimi in točno vem kako je z dopusti,tako,da prosim ni treba takoj se jezit,če se nekaj ne razume!!!!
Še enkrat-glede sorazmernega deleža sem imela v mislih kako se porazdeli dopust čez celo leto!Npr.če dobiš 20 dni dopusta,ga vsega ne moreš porabit v januarju,razen,če delodajalec to odobri!!Se razdeli čez celo leto!!
Prosim te,drugič malo bolje prečitaj,ker si me prav spravla s tira!

clock-img

07.06.2006, 14:33

clock-img

Darči76

pencil-img

140

Pripada ti celi dopust, vendar ga v tem letu moraš izkoristiti 10 dni - teh 10 dni se ne da prenesti v naslednje leto.

Poglej tudi naslednji link:
http://www.pravniki.info/viewtopic.php?p=7314#7314

clock-img

27.06.2006, 14:45

clock-img

vesnica

pencil-img

62

simpl ko pasulj....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem