cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako iz flaške na dojenje?

clock-img

12.10.2005, 10:17

clock-img

Nejči

pencil-img

64

Zanima me, ali je to še sploh mogoče in ali ima katera isto ali podobno izkušnjo? Z našo princesko sva se dojili od začetka pa vse do zdaj, ko ima en teden manj kot tri mesece. pri tem pa sva morali približno dvema obrokoma na dan dodat še moje izčrpano mleko preko flaške, ker je bila malce prelena, da bi vlekla še po tem, ko je začelo mleko teći nekoliko slabše. Ta teden pa prične jokat že po kakšni minuti dojenja (razen ponoči, ko je napol na spanju), pa mi ne preostane drugega kot da ji dam flašo - tudi s to se potem včasih igra in vlači po dlesnih sem in tja, no potem pa le nekako poje. Zdaj pa več ne vem, ali to pomeni konec dojenja, ali se je razvadila? Upam, da ne, zelo si namreč še želim dojit!!! Kaj naj storim user posted image ?


user posted image Nejči

clock-img

12.10.2005, 10:29

clock-img

Anonimen

Če si zares želiš, bi jaz na tvojem mestu falšo ukinila in ponudila dojko. Ko bo lačna bo jedla, ko ne bo, če bo pojedla samo malo, jo boš pristavila prej, pač takrat ko bo zahtevala. Skratka jaz bi dala flašo popolnoma stran, mogoče pa takrat ko ji jo ponudiš na čez, torej prek dojenja, sploh ni več lačna, če praviš, da se igra z njo in potem šele spije.

clock-img

12.10.2005, 10:37

clock-img

mimica

pencil-img

354

Moj mali je bil nedonošenček ter poleg tega je imel še zlatenico, kar pomeni, da je bil izredno len in zaspan. Da je bilo še vse bolj zanimivo, sem imela jaz zelo vdrte bradavice. Prvič, ko sem ga pristavila sploh ni mogel zagrabiti bradavice, zato so mi v bolnici ponudili nastavke. Sicer je z njimi jedel na moje prsi, a bil vedno lačen. No, doma sem ugotovila, da zaradi tega, ker je mleko teklo iz nastavka ! Mali je sicer vlekel, a na žalost večino pojedel le zrak. Po mukah sem se odločila, da si mleko črpam, saj sem ga imela, da bi lahko dojila dvojčke ter ga nehala mučit z dojenjem. Sicer sem ga še pristavljala pred vsakim hranjenjem, a je bil vedno zraven prsi jezen, ipičen, nervozen, tako da sem imela cele prsi popraskane od njegovih ostrih nohtkov. Ko je bil Nik star 1,5 mesec sem se odločila : nič več prsi. Bo pač prejemal moje mleko preko flaške. No, ko je napolnil dva meseca, pa sediva v dnevni sobi, malemu sem ravno hotela dati flaško, ko se je začel z glavico obračat proti mojim prsim. Ne bodi nora, dvignem majico in glej, mali je začel jest na prsi tako kot da bi to vedno delal. Danes je star 4,5 mesece in flaše sploh videti noče. Nazadnje, ko sem odšla od doma in sem si mleko izčrpala, je bil raje lačen kot pa da bi jedel na flaško. 
Ne vem, mogoče sem imela srečo,ampak gre tudi to, zato svetujem tistim mamicam, ki ne morejo dojiti, da si naj vsaj črpajo mleko ( če ga imajo, seveda ), saj se izplača !  

clock-img

12.10.2005, 11:54

clock-img

Nejči

pencil-img

64

al bina, saj ji zdaj flaško ponudim potem, ko mi dojko odklanja, torej ne po dojenju. Sicer pa ji vedno ponudim dojko, ko vidim, da je lačna, a se zdaj vedno prične jokcat, tudi, ko je že full lačna.
Mimica, joj kako rada bi bila na tvojem mestuuser posted image , da bi tudi nama končno steklo brez vsega, no zdaj si želim, da bi še vsaj delno še želela moje. Prosila pa bi te za par nasvetov glede črpanja. Kakšen ritem si si ustvarila - si si črpača sproti ali vedno za en obrok naprej in koliko si si načrpala iz posamezne dojke? Si si črpala iz obeh za en obrok ali enkrat iz ene in drugič iz druge? Hvala ti!

user posted image Nejči

clock-img

12.10.2005, 12:19

clock-img

Anonimen

pri tem pa sva morali približno dvema obrokoma na dan dodat še moje izčrpano mleko preko flaške, ker je bila malce prelena, da bi vlekla še po tem, ko je začelo mleko teći nekoliko slabše.

 
Aha, sem milsila, da je pač nehala vlečt po dojki, ko je iz dojke pač malo počanseje teklo. Ja no, ne vem kaj, če ne gre drugače, si pa res črpaj mleko in ji ga ponudi po flaši. Če ne gre drugače. Samo ni mi jasno oz. mi je, zakaj noče dojke, zato ker iz flaše hitreje teče. kaj pa če na flaši zmanjšaš luknjo, pa bo videla, da je isto ali pije po dojki ali po flaši? Ker s tem iztiskanjem imaš samo dvojno delo, ampak če drugače ne gre, bo tudi moralo biti dobro.
 
Srečno.
 
 

clock-img

12.10.2005, 13:32

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Nejči!

še lahko moja radovednost?user posted image

Ok, kaj pa če ni finta v lenobi? kaj pa kupčki? Če bi jo probala odstavit, da ga podreta, pa potem dalje,? Ali pa položaj? Ne vem, streljam v prazno z idejami.
Tudi me zanima, če si jo dojila recimo 8-9 krat na dan, pa je bilo 6-7 krat ok, dvakrat pa ne??? pa si si morala izčrpat? Mogoče pa ni lačna, pri tej starosti dete že sam neha jest, ko je sit.

Se strinjam z Al bino, da imaš z izčrpavanjem dodatno delo, ki povrhu vsega niti ni prijetno. In glede na to, da sta res čisto blizu samo dojenja, ne vem, mogoče je kakšna druga finta;

No, kakor koli, upam, da sem bila v pomoč.

lp, pa uspešno!

clock-img

12.10.2005, 14:29

clock-img

mimica

pencil-img

354

Nejči, jaz sem si izčrpavala točno tako kot če bi dojila. Npr. najedel se je ob 8.00, izčrpala mleko nekje ob 10.00 ( ritem je imel hranjenje na 3 ure ), ko je pojedel ob 11.00 sem si šla znova črpat.Tako nekako user posted image  Črpala sem si za en obrok naprej, saj nastane problem, če si sam doma, mali pa hoče jest prej kot običajno. Sem pa tudi jaz probala, da je bil res lačen ter mu ponudila dojko, pa je bil raje lačen kot pa da bi jedel na dojko.
Pa črpanje sploh ni neko dodatno delo, vsaj meni ni bilo. Niti mi ni bilo boleče ali neprijetno ( sem pa že slišala, da nekaterim je ). Dodatno delo so le te flaške in umivat črpalko, ampak saj to traja samo par mesecev.

clock-img

12.10.2005, 21:18

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

dojenček je že kar precej velik, tako da mogoče pač ni lačen, prej utrujen ali ga kaj tišči. kaj pa tehtanje ali se 'pravilno' redi? če se normalno redi, potem ni lačna. no ali pa tudi. lahko namesto mleka daš kak čaj.

jaz sem prešla iz dodajanja na samo dojenje, je bilo pa to pri enem mesecu (sem zbolela). pač ko je bl čas za jesti sem dala najprej dojko, če je po obeh dojkah želel še, je dobil flaško. to je trajalo kak teden, potem se je samo dojil. nekaj časa sem si tudi dopoldne po dojenju izbrizgala preostalo mleko in mu ga ponudila zvečer, ko ga je 'primanjkovalo'. spil ga je samo enkrat, sem pa s tem povečala količino mleka user posted image . važno je, da veš, da se mleko ne dela na zalogo - tudi če se doji na pol ure, bo mleko brizgalo ven, sicer po manjših količinah, ampak vseeno. niti ni res, da se mora pri dojki bolj potruditi - ja na začetku, prvih pet sekund, da pride naval mleka, potem mleko samo brizga ven iz dojke. ne glej na uro, popoldne so dojenčki bolj tečni, ker so utrujeni in pijejo manše količine in večkrat.

sama se odloči, ali je lačen ali ne. važno je da je sit, ko se boš odločila, bo dojenje steklo samo od sebe. res pa je, da je tudi vseeno, če dodajaš, je vsaj laže, če kam greš in mu lahko kdo drug doda adapt. mleko. kmalu bo itak na vrsti tudi gosta hrana, tam pa pridejo mlečne kašice z adapt. mlekom... in dojenje je samo še za zabavo jutraj in zvečer. saj sta že daleč.

upam, da sem s svojimi nasveti kaj pomagala

_____________________________

iz malega zraste veliko

clock-img

12.10.2005, 21:44

clock-img

Nejči

pencil-img

64

No, zdaj zvečer sem jo pustila, da je bila res lačna, je že kar jokala zaradi tega in bila precej sitna in sem jo pristavila. Najprej je nekajmalo jamrala, potem pa le pila in res izpraznila dojkouser posted image . Upam, da ni naključje in da se bo tako dobro nadaljevalo.
Sicer pa sva sedaj tudi malo menjali položaj (prej vedno leže, sedaj sede), kar se tiče kupčkov pa je tako, da ko noče potem ko podreva kupček sploh več noče zagrabit bradavice.
Je pa zdaj nov problem, izgleda da sem se malo preveč zasekirala in premalo jedla pa sem opazila, da je malo (premalo mleka)!
Vsem hvala, bomo poročala kako bo jutri.

Nejči

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem