cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako in s čim ven klope?

clock-img

20.05.2006, 08:55

clock-img

Anonimen

Torej, s kakšno pinceto? Pa kako ga date najlažje ven, z zasukom? Da ne ostane glava notri...
Sicer klopov zaenkrat nimamo, sam če oz. ko bo, želim biti nanje pripravljena! user posted image
Hvala! user posted image

clock-img

20.05.2006, 08:57

clock-img

Anonimen

namažeš s kremo ali oljem, da se zaduši, nato odstraniš s pinceto, ki se kupi v lekarni. če ostane glava notri, ni nič hudega, ker strup je v riti. edino gnojiti se lahko začne, čeprav potem telo zadevo samo iztisne, ker je tujek.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=920107&mpage=1&key=klop&#920280

< Sporočilo je popravil Splišni -- 20.5.2006 8:59:39 >

clock-img

20.05.2006, 09:51

clock-img

Anonimen

brez mazanja s čimer koli, ker, ko se duši, se brani tako, da spušča strupe v telo živali ali človeka.

Samo potegniti ven s pinceto in z malo zasuka in prijeti čim bližje glavi. Če glava ostane noter nič hudega, ker jo telo z ognojkom potisne ven

clock-img

20.05.2006, 10:13

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

pa ženske, jaz ne morem verjet, da nobena ne zna klopa rešit celega iz kože user posted image  brez vsakega mazanja user posted image  z enim prstom user posted image  kjerkoli in komurkoli user posted image

torej: s prstom nežno krožiš v smeri urinega kazalca po klopu (z njegovim zadkom), po parih sekundah klop sam zleze ven, cel, z glavo seveda user posted image  (če ne gre, kroži z njim v drugo stran - že kakšno leto nisem tega delala in nisem sigurna v katero smer je prav)

yeah, thats me ;)

clock-img

20.05.2006, 10:19

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

V zadnjem Intersparovem katalogu je bil zanimiv izdelek, kombinacija pincete za odstranjevanje in hladilnega pršila s katerim klopa pred odstranjevanjem hipoma zamrzneš, da popusti prijem. Zanimivo bi bilo slišati kako praktično izkušnjo o tem načinu.

clock-img

20.05.2006, 10:43

clock-img

Anonimen

http://www.ezdravje.com/si/okuzbe/klopi/
http://freeweb.siol.net/kosirbr7/priloge/Bolezni%20klopov.pdf
http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=576

kot vidimo, so mnenja o tem, ali mazati klopa s čim ali ne, različna. jaz bi kar verjela podatkom z zadnjega linka, s strani inštituta za varovanje zdravja.

clock-img

20.05.2006, 10:45

clock-img

Anonimen

user posted image

Jaz imam nekaj takega in je super, samo zagrabiš klopa pri glavi in obrneš.
Pa potem ne pozabi klopa zažgat ali počit user posted image

clock-img

20.05.2006, 11:05

clock-img

*goldfish*

pencil-img

600

Ja, mi imamo to isto pinceto, kot vi tinka74, in stvar je res super. Je čisto poceni ta zadeva! Ne spomnim se koliko....meni jo je pa itak veterinar dal zastonj, ker je res poceni in mu je bilo hecno jo računat!

Klopa lahko čisto ob koži (pasji) primeš, 1X zasukaš in že je zunaj!

Vedno pa ga user posted image  zažgemo!

clock-img

20.05.2006, 11:34

clock-img

tinica

pencil-img

501

Meni je enkrat zdravnik pokazal kako naj lažje dobiš klopa ven.

Vzameš bilo katero ampak bolj mastno in gosto kremo jo naneseš na klopa in z prstom lepo z krožnimi gibi kremo razmažeš po klopu, dokler ta ne pride ven.
Zelo enostavno in pride lepo cel ven.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

clock-img

20.05.2006, 11:35

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

V Šparu imajo pinceto za odstranjevanje klopov s hladilnim razpršilom za 1.6oo SIT

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

20.05.2006, 12:04

clock-img

Anonimen

Mi imamo tudi to, kot ima Tinka, sam meni je ful nerodnauser posted image  Mimogrede se kako dlako zagrabis in nam se je tut s to pinceto ze strgal, ker se tko hudicevo dobr drzijo. Stane pa ene 330sit v Sparu oz. tam nekje.

Ce je klop velik, ga mi ven dobimo kar z roko (pac fajn potegnes in ge cel ven). Smo pa prejle enega majhnega uspesno strgali, se je pacek prisesal za uses, tocno tja, kjer je imela ze zadnjic enega velikega in ima vse rdece.user posted image  Smo pa dobili ven kompletni zadnji del in tace, glava je pa not ostala.

Pa ima Frontline in se neko injekcijo je dobila proti parazitom (ja, tut to imamo .. ), ki naj bi bila tudi proti klopom. Obup!

clock-img

20.05.2006, 17:59

clock-img

copka

pencil-img

1117

Jaz jih zadnje case uspesno odstranjujem kar s prstom( kot je ena ze opisala). Ne vem v katero stran ga vrtim (ce je to sploh pomembno) ampak je tako fajn obcutek ko ga tako par sekund vrtim, drgnem potem pa je kar naenkrat zunaj.
Pa se nas macek se ne pritozuje prevec.

Nam je pa veterinarka svetovala pincetke (ampak je moja taktika boljsa), ne vem pa ali so res prakticne.
Poleg vsega pa je nas muc alergicen na bolhe( user posted image cisto zares) in mu dajemo se te Frontline ampule (kar drage so) pa tudi klopi kmalu obupajo in grejo stran.

clock-img

20.05.2006, 18:04

clock-img

Anonimen

Drugače se klopa res spravi ven kar z roko, suče se v nasprotni smeri urinega kazalca! Sam nisem bla ziher, če bi pri psu isto naredila.

< Sporočilo je popravil hothien -- 20.5.2006 18:05:16 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem