writing-img

Kako ga obvladat

clock-img

22.02.2007, 21:50

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

Pri našem 19 mesečniku so se začeli napadi trme in ipičnega drenja.Najprej me dvigne vsak dan ko greva na sprehod,saj mi noče dat rokice,skratka mi jo izpuli,če pa vztrajam in ga držim za roko pa začne jokat,kot da ga vlečem iz kože.Potem se počutim jaz bedak,saj čuje drenje pol vasi in pač popustim,da hodi poleg mene,le ko pride avto mi da rokico,a pol me hitro spusti ko je nevarnost mimo.user posted image
Tudi kadar mu rečem NE še naprej vztraja pri svojem,mi nagaja ter se mi v fris smeji.user posted image Kaj naredit v tem primeru,ponavadi vztrajam do konca,saj mi tako malo bitje res ne bo hodlo po glavi,a potem pa spet jok in krokodilje solze,ter metanje igrač.user posted image  Nisem pristaš tepenja,ali bi bilo dobro da bi v tem primeru dobil kako čez rit?Kako vi vzgajate otroke,koliko vas ubogajo,kakšen pristop imate?Non stop pa se tudi ne morem dret na njega,saj sem že sama sebi smotana.Torej??Vsak nasvet je dobrodošel.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

22.02.2007, 21:54

clock-img

Anonimen

no saj če hodita po dokaj neprometni ulici oz vasi in ne leta k odtrgan pes potem je tak sistm kot ga imata čisto ok. drgače pa pri nas pali grožnja z nečem kar ne mara..recimo če se ne mara vozit v vozku, hodi pa tudi ne lepo ji rečem, če ne boš hodila zravn mene in mi dala roke greš takoj v vozek pa bo  mir! seveda bo treba grožnjo najprej ene parkrat izolnit, da jo bo vzel zares.
če se mi doma dere al pa kaj meče ji samo rečem pejt v sobo pa bodi sama tam, če se ne znaš med ljudmi obnašat. seveda še naprej kaj tuli pa jo primem in odnesem v sobo..seveda se potem dere kot norc tam in takoj pride nazaj in obljubi da bo pridna in potem nekajčasa tudi je. potem pa ponovi vajo :)
drugega pri nas ne pali!

clock-img

22.02.2007, 22:22

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

IZVIRNO SPOROČILO: lmarcel

če pa vztrajam in ga držim za roko pa začne jokat,kot da ga vlečem iz kože.Potem se počutim jaz bedak,saj čuje drenje pol vasi in pač popustim,da hodi poleg mene,le ko pride avto mi da rokico,a pol me hitro spusti ko je nevarnost mimo.

oprosti - ampak to je že 1. stvar, ki je narobe; NE SMEŠ POD NOBENIM POGOJEM popustit, ko si 1x na eni stvari že vztrajala... takrat je treba it do konca, pa če se meče na trepalnice... ne bo dolgo, ko bo hotel obveljavit svojo voljo tudi pri drugih stvareh... razloži mu, da je res NUJNO, da se mamico drži za roko, ker nikoli ne veš kaj se lahko (nenadoma) pripeti in če te še vedno ne bo hotel držat, ga še bolj trdno primi in ga magari odvleči domov... to ti bo verjetno naredit še parkrat, a ko bo pokapiral, da ne gre, po popustil... tukaj se gre za vojno živcev in v nobenem primeru ne sme zmagat on (če si na robu z živci in bi mu najraje nadevala po riti), se obrni proč, parkrat globoko zadihaj in ga (če je treba) odnesi domov

Tudi kadar mu rečem NE še naprej vztraja pri svojem,mi nagaja ter se mi v fris smeji.user posted image Kaj naredit v tem primeru,ponavadi vztrajam do konca,saj mi tako malo bitje res ne bo hodlo po glavi,a potem pa spet jok in krokodilje solze,ter metanje igrač.user posted image  

no, to smo tudi mi že prakticirali... jaz pri mojih NEjih tudi vztrajam, sem pa popustljivejša pri stvareh, kjer je sicer zame neugodno, ni pa nevarno, npr. zlaganje posode, razmetavanje s ščipalkami za perilo, raznašanje čevljev po stanovanju... meni se je tudi že metal po tleh (se je vrgel na rit) in se tulil kot da ga koljemo, ko ni bilo kaj po njegovem, ampak sem ta jok kar ignorirala... pustila sem ga, da se zdere in potem se je po nekaj minutah kar sam pobral in prišel pogledat kaj delam... jaz sem mu npr. kar rekla: ko boš končal lahko prideš pogledat kaj mami zlaga ali riše ali kaj podobnega (nekaj kaj ga zanima), za njegov jok pa se sploh nisem zmenila... in še vedno je funkcioniralo
tudi to smo že imeli, da je iz jeze zabrisal kakšno igračo - v tem primeru sem mu jasno dala vedet, da se tega ne počne, mu igračo odvzela in ga pustila, da se ohladi (včasih celo odšla iz sobe pod pretvezo, da nekaj pospravljam), ker če stojim ob njem in ga kregam ali tolažim se še samo bolj razkuri.... ko se pomiri pa kar sam pride za mano.. opažam, da je teh izpadav vedno manj oz. jih je že prej bilo malo, zdaj pa le tu in tam

Nisem pristaš tepenja,ali bi bilo dobro da bi v tem primeru dobil kako čez rit?Kako vi vzgajate otroke,koliko vas ubogajo,kakšen pristop imate?Non stop pa se tudi ne morem dret na njega,saj sem že sama sebi smotana.Torej??Vsak nasvet je dobrodošel.

no, kot sem že omenila, pri nas najbolj pali, če ga v navalu ipike, jeze ali joka pustim pri miru in se delam kot da nič ni... pustim ga, da sam prebrodi svojo jezo, potem pa se z njim normalno dalje pogovarjam kot da nič ni...
tudi jaz nisem pristaš tepenja in mislim, da ga niti ne bi razumel - to neko trepljanje po plenicah je res nesmiselno
tudi dret se mi ne da, čeprav priznam, da se je že zgodilo, da mi je spil vse živce in sem verjetno v kakšni stiuaciji preveč burno odreagirala, ker sem enostavno imela vsega 3 metre nad glavo... saj smo tudi starši zmotljivi in se učimo skupaj s svojimi otroci... glavno je, da otrok ve, da ga imaš rada, da pa ko je treba ubogat, pa je treba ubogat, pa pika... zlasti ko se gre za tako nevarne stvari, kot je hoja po vasi brez držanja rok

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 22.2.2007 22:23:10 >

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

23.02.2007, 07:40

clock-img

srki

pencil-img

9222

Jaz sem tudi že hotela odpret temo o trmi.

Se ubadamo z istimi problemi, kot pri vas. Zadnje čase je tako trmast, samo odkimuje z glavo. Jaz sem tudi že opupana in sem si rekla, da očitno ne znam oz. nisem zmožna vzgajat enega triletnega otroka. Dobro vem, da vse dobro razume in sliši.

Včeraj sva bila zunaj. Pride moj, mu hoče zavezat čevelj, on izmakne. Gre za njim, mu reče, naj počaka, da mu zaveže čevelj. On spet glavo v tal in odkimava. Hoče zavezat, zmakne nogo. Potem se je še zadrl (Aljaž) "ne", da mi je šlo kar čez ušesa.

Potem pa hočeš naredit tisto, kar si si zadal, v tem primeru zavezat čevelj, se pa tako dere, kot bi ga iz kože dajal.

Enako se je zgodilo pri umivanju zvečer. Kar naenkrat ni hotel odpreti ust. Prej vse ok, potem pa ga prime en "kukec" in trmari.

Jaz imam tega že počasi dovolj, sploh zato, ker se dere brez veze in to tako, da če bi kdo slišal, bi rekli, da ga mlatimo.

Ko ga dam v sobo in zaprem vrata, ga ne pustim iz sobe. Potem pa reče, da bo priden. To je zaekrat še najbolj učinkovito, ker potem je res mir.

Ne vem, mogoče je to grdo oz. nepravilno, ampak enostavno več ne vem. Moj takšnih izpadov še ni videl, ker ponavadi je bilo to vedno takrat, ko mojega ni bilo doam.

Imarcel, se opravičujem, če sem "vletela" v temo s svojimi problemi.

Očitno bo treba še veliko živcev pri obeh, da naučimo nekega reda naših mulčkov.

clock-img

23.02.2007, 08:06

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

srki, otroci počasi prihajajo v obdobje, ko ugotavljajo, da so samostojne osebe, učijo se o sebi in svoji okolici in ta prva stvar, ki jo želijo postavit je seveda svoj položaj v družini... jaz sem mnenja, da vso njihovo trmarjenje ne izhaja iz tega, da želijo staršem res zagrenit življenje, ampak iz njihove nemoči in straha pred vsem novim, ki sem jim odpira... želi preizkusiti meje (žal, s tem tudi naše živce), kolikšna je njihova moč/volja, kaj vse lahko dosežejo...

saj ne rečem, da meni kdaj pa kdaj ne popustijo živci, zlasti, ko imam za sabo res dolg dan, mali pa se odloči, da mi ga bo še podaljšal user posted image  ampak res se trudim na vse to gledat z njegovega zornega kota... veliko mi je pomagalo tudi to, da sem prebrala kar nekaj člankov na to temo in kot opažam, je to "tipično trmarjenje 2-4 letnikov", potem pa se BAJE stvar umiri... kako bo pri nas ne vem - lahko da bom čez leto dni jaz tista, ki bom na RR jamrala in obupavala nad svojim otrokom in njegovo trmo, ampak zaesljivo vem, da bo tudi to obdobje 1x minilo in to mi je zaenkrat edina tolažba... treba je pač vozit in dneva v dan in se trudit po najboljših močeh...

skri, čez 20 let boš ugotovila, da imaš čudovitega otroka in samo to šteje! user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 23.2.2007 8:13:49 >

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

23.02.2007, 15:29

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Jaz bi na tvojem mestu vztrajala in ga ob neupoštevanju odpeljala domov. Enkrat bo že dojel.

clock-img

23.02.2007, 18:44

clock-img

k1

pencil-img

1649

ja, zgleda da je to "aktualno". tudi naša ma napad ipike, ki traja 1x dnevno po kake par minut. ne zaleže lepa beseda, božanje, pregovarjanje, nič. samo jok in kričanje. najina rešitev: peljema jo v sobo, pa ji rečema, da ko bo končala, lahko pride ven. tam se še kako minuto dere v postelji, pol pa vidi da ni nobenega uspeha,da je nihče ne diha, se pomiri in pride ven. pa je vse spet normalno naprej. saj bo minilo. samo kam posebej pa si trenutno ne upama z njo hehe....

clock-img

26.02.2007, 07:01

clock-img

srki

pencil-img

9222

Saj je res, kar si napisala, Bobek. S tem se v bistvu tudi jaz tolažim, da bo minilo. In res je, čudovitega otroka imam, to vem že sedaj. Včasih si pravim, kolikor si priden in vse znaš in doumeš, znaš biti ravno toliko tudi trmst. No, pa saj smo vsi trmasti po svoje, otroci pač to kažejo malo drugače.

clock-img

26.02.2007, 11:51

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

je zgleda to zdaj v modiuser posted image user posted image user posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem