cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako dojen otrok naj zašteka dudo

clock-img

17.01.2006, 22:12

clock-img

Meggi

pencil-img

1932






Moja 2meseca stara princesa se že 14 dni uči vlečit flaško za izredne primere sploh zvečer, ko je očitno premalo mam. mleka al kaj da je non stop drenje. Ponujali smo ji avnet, pa nuk PA NIČ.
 
Kapljal ji je po kaplicah,pa je nervozna iun se spet dere in adijo mamina pamet.

          Kako ji naj pomagam!!!!!!!!!!!!!!!


clock-img

17.01.2006, 22:16

clock-img

Anonimen

Ah daj no, ponujat falšo za izredne primere? Kaj pa če ima punči krče? Sploh če praviš, da se to dogaja proti večeru? Takrat se ponavadi začnejo in trjajao skoraj vsak dan ob isti uri. Pri nas je bilo točno do sedmih zvečer pa do devetih zvečer. Pa ga nisem zato učila na flašo pit ampak sem ga nosila, masirala, ujčkala, afne guncala, da smo prestali ti dve uri, potem pa spali. In se dojili naprej.

clock-img

17.01.2006, 22:17

clock-img

polonaa

pencil-img

57

Jaz sem mojo pikico privajala na dudo že takoj,ko se je rodila.Od takrat smo z njo obsedeni.Sicer jo dojim in jo po flaški ne hranim.Verjemi pa mi,da ko bo zares lačna,bo tudi tvoja potegnila po flaški.







clock-img

17.01.2006, 23:26

clock-img

Aleksandrin

pencil-img

869

Otroke je treba privajat na dudo, prvič slišim?

clock-img

18.01.2006, 06:40

clock-img

mala

pencil-img

913





Moja iz flaške pije samo čaj in noče mleka smo probavali, pa ni hotela-pri tvoji gre res mogoče za krče,probi še kakšen mesec počakat,mogoče se bo pol naučilauser posted image

Te čist razumem zakaj bi jo rada navadla-naša ne mara ne dude ne flaše in zdej pri osmih mesecih se zbudi tudi po 6-krat na noč tko da sm zjutri ornk zaspanauser posted image

lpuser posted image user posted image


clock-img

18.01.2006, 10:00

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

moja ni imela ne flaške, ne dude, ne prsta. nekje pri 6. mescih je že prespala kako noč brez joške in takrat smo tudi naredili rez in jo par noči pustili cvilit in nato je spala...

Meggi: takile mali dojenčki so zvečer že zelooo utrujeni in jokajo. jokajo zato, ker njihov živčni sistem ne zmore tolko dražljajev, kot jih dobijo preko dneva iz okolja, "sprocesirat". pa tu so še krčki (mogoče so tudi zato krčki, kdo bi ga vedel).  ravnaj se po občutku. če se ti zdi, da dojenčka ne moreš na noben način potolažit in se ti zdi, da je dejansko lačen, potem mu ponudi dodatek. lahko tudi po žlički, če noče flaške. zelo verjetno pa je, da je revček samo tako utrujen/ga dajejo krčki, da ne ve kaj bi s sabo.

jaz priznam, da sem Zarjo hotla "navadit" tudi na flaško, v primeru če bi kam morala iti. pa je ni hotela. tudi, ko sem bila pri G na pregledu (in sem zapravila tam cele 4 ure), je mož ni mogel pripraviti do tega, da bi kaj popila (niti mojega izbrizganega mleka). pa sem se s tem hitro sprijaznila in odtlej mi je bilo v duši veliko lažje. sem se pač drugače organizirala.

veliko sreče. M

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

18.01.2006, 10:42

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Naša nima niti dude in tudi noče flaške - sploh ne zna piti iz nje, pa če se nekaterim zdi še tako smešno. Bila je pač izključno dojena do 6. meseca in je pila le moje mleko - če smo ji kdaj dali malo čaja ali vode, je pila po žlički ali iz kozarca. Kaj češ, je vsaj odvajati ne bo treba user posted image .

clock-img

18.01.2006, 11:13

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

tudi pri nas je bilo v prvih mesecih podobno...zvečer...jok in kričanje ob hranjenju...po "dobrih" nasvetih okolice, češ, da je sigurno lačen, sem na koncu že sama na to pomislila, in sem poskusila z izbriganim mlekom na flašo...seveda ni potegnil in potem mi je bilo jasno, da lačen sigurno ni user posted image
še zdaj pri 6. mesecih ne pije iz stekleničke...očitno dobi dovolj tekočine iz mojega mleka
aja, pri nas je bilo (in je še) bolje, če sva med dojenjem oba ležala...v naročju se mi še zdaj nekaj zvija in jamra - očitno mu tak položaj ne odgovarja user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

clock-img

18.01.2006, 15:42

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Tudi mi nismo imeli ne flaške in ne dude. Ji pač ni potegnilo. Ko pa je bila v varstvu pri babici (kadar sem imela opravke) je moje mleko pila tudi iz flaške, če je bila lačna.

Ne vem, zakaj bi jo po nepotrebnem navajala na flaško...

lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...


Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem