cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kako do denarja od tatija?

clock-img

23.05.2004, 20:03

clock-img

*

pencil-img

374

Živio!

Zanima me ali ima katera izkušnje s tem:

Naš tati naju je zapustil v 11. tednu rizične nosečnosti, jaz brez dohodkov in podnajemnica. Čez dva tedna imam rok in me zanima ali ga lahko na kak način prisilim, da mi vrne denar za opremo dojenčka, ki mi jo obljublja že od decembra...ampak na uraden način ali lahko kaj naredim, ker blizu ga tak ni...

Ima katera s tem izkušnje?

Hvala za vsak odgovor!
Kako je s tem paketom za novorojenčka na karitasu??? Kdaj, sedaj ali kasneje ko rodim???

clock-img

23.05.2004, 21:30

clock-img

Anja

pencil-img

447

Tistega od države si menda že dvignila v Aji (ali se dvigujejo že kje drugje)?

Za Karitas nimam pojma

Najprej se bosta mogla dogovorit o očetovstvu ( da bo podpisal da je oče Nejčka ) Šele nato se lahko pogovarjata o preživnini (ki je verjetno za nazaj ne bo plačal pač pa za tekoči mesec, ali pa celo za nazaj

O obljubah pa raje ne bi... Mislim, da nimaš nič uradnega v rokah s čim bi lahko vplivala na njegove obljube

Razen vzbujanja slabe vesti ti verjetno ne preostane ničesar

clock-img

23.05.2004, 23:11

clock-img

Alexandra

pencil-img

115

Predlagam, da za nasvet povprašaš na Centru za socialno delo, ali pa kar stopiš do kakega odvetnika, kateri ti bo dal verjetno koristne nasvete. Bori se za svoje pravice.
Pazi nase in na svojega malega korenjaka.

L.P.

clock-img

24.05.2004, 11:15

clock-img

polona

pencil-img

132

Predlagam ti, da se poskušaš najprej pogovoriti z njim. Šele potem poskušaj po uradni poti.

Fino bi bilo, če bi priznal očetovstvo. Če ga ne bo, ga lahko še vedno tožiš na priznanje.

clock-img

26.05.2004, 08:26

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Zdravo Kamejka

Ne vem, če ti bo uspelo kaj iztržiti od obljub. Razen, če se da s tvojim kaj zmenit...

Na socialni se dogovori za preživnino. Če se ne bodo mogli domeniti z njim za določen znesek (za katerega vztrajaj na najvišjem, ker je navsezadnje le ata!!!), ga bodo pa preganjali po sodni poti, kjer mu lahko trgajo tretjino od plače in to MORA plačat.

Srčno upam, da ti bo uspelo

LP
Nina

P.S. Aja, mislim pa da je pogoj za preživnino da podpiše (če nebo, pa mu roko zlomi!!!)

clock-img

26.05.2004, 14:20

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Kamejka kar na center na socialno pojdi. Mislim, da sem v nekem babjem čveku slišala, da imajo tudi oni za to pravno službo tam, ki ureja te stvari.
Seveda pa mora najprej podpisat, da je oče. Če očetovstva ne prizna mora iti na test očetovstva, ki kao potrdi ali zavrže očetovstvo,izvajajo ga na sodno-medicinskem inštitutu v LJ in je prekleto drag. Okrog 300.000 SIT! Te stroške nosi on. Ko se očetovstvo dokaže pa itak mora plačevati to mu kar od prihodkov jemljejo. Baraba! Upam, da boš v redu uredila in da boš čimbolj rešila situacijo.
A. nimaš kakšne kolegice ali prijateljice od katere bi si sposodila ali kupila rabljena oblačila? Midva z možekom sva oba v službi pa tudi nisva kupovala vsega, veliko sva dobila sposojenega in nekaj rabljenega podarjenega,...
Verjemi, da se bo vse uredilo1 Barabi pa kar ostro zagrozi.

clock-img

06.06.2004, 11:40

clock-img

*

pencil-img

374

Stran je šel zato, ker nikoli ni bil tukaj...daleč od oči, daleč od srca.

Zmeraj sam govori, tudi taki obstajajo...marsikaj je rekel, tako da...če ne poznaš vsaj del dogodkov, se prosim ne oglašaj.

Upam, da si res srečen in prosim ne izivaj sreče, ker se lahko kar hitro obrne. Tukaj je na žalost dosti takšnih, ki smo primorane biti samohranilke, ker so nekateri flegme. Če pa misliš, da smo ženske za vse krive, pol si pa v riti. Zmeraj sta potrebna dva ali celo trije, za srečo in nesrečo.

clock-img

06.06.2004, 22:53

clock-img

Urša

pencil-img

4648

, Kamejka! Drži se! zate in ena za Nejčka!

clock-img

02.08.2004, 13:45

clock-img

Taj

pencil-img

163

:metulj:, hojla,

Najceneje ti bodo zadeve uredili na PICu- Pravno-informacijski center NVO na Povšetovi 37 v Lj. Pokliči na tel. št. 5211888 in prosi za svetovalca Leona Tošiča. Imajo polovično tarifo od odvetnikov, če pa izpolnjuješ pogoje za brezplačno pravno pomoč, pa imaš zastonj.Imajo precej izkušenj s temi rečmi!

Želim ti vso srečo!:bravo:

pozdravček, :rozica:

Taj;)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem