cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kak nasvet rabim

clock-img

05.02.2006, 11:54

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Kakšnega konstruktivnega, prosim. Namreč, moja user posted image  je stara 3m in se samo doji. Zadnji mesec smo ponoči končno prišli na to, da je bilo med dojenjema 6-8 ur, potem pa spet na 2.5-3 kot čez dan.

Potem pa.. kakih 14 dni nazaj je imela očitno poskok v rasti, ker je tri dni jedla kot utrgana. Sploh ji nisem sledila. Sem že mislila, da mi bo čist zmanjkalo mleka, no ampak je šlo mimo. Zdaj pa spet. Ponoči se zadnji teden doji na 3 ureuser posted image  S tem da zadnjo rundo pred spanjem je 50min!! To ji je včasih zadostovalo za več ur pavze user posted image

Skratka: skos jo imam na joškah. Problem je verjetno ta, da je ful velika (skoraj 8kg) in ogromno rabi. En večer sem ji probala dat flašo, pa še vedno ne zna vlečt po njej (tud dude ne zna, pač cuclji ji ne grejo) in nič ni spila. JAZ SEM PA IZMOZGANA. Vsakič me celo popije. Pa kar še bi, če bi blo.

Kaj naj naredim? Naj probam uvest kakšno konkretno hrano, čeprav je stara šele 3m 4d? Naj ji turim adaptirano v večerni rundi, dokler ga ne sprejme? Ker tole je čist 2 much user posted image

clock-img

05.02.2006, 12:27

clock-img

smolcek

pencil-img

17

Hejla!
Ne vem, ce bo tale meil resil tvojo tezavo, lahko te pa potolazim s tem, da ti zaupam, da je bila pri meni situacija skoraj identicna......user posted image
tudi sama nisem vedla kaj naj naredim, se je zdelo, da pupa ze dobiva ritem pa se mi je po kaksnem tednu vse sesulo...sploh ni bilo pravila......
Sama ji nisem dodajala nobene druge hrane, saj sem bila prepricana, da imam mleka dovolj in se mi je zdelo nepotrebno, da jo s kaksnim Aptamilom filam.
V glavnem...punci je zdej stara 9m in pol, dojim jo se zjutraj in zvecer in kdaj pa kdaj ponoci......ritem je prisel kr sam od sebe.....sem bila pa tudi jz cist zmozgana in ozeta pa nism vedla kako naj se problema lotim....no, pa se je s casoma kr samo od sebe postimal......sem namrec ena tistih mam, k ji je se kr dost grozno, da bi njen soncek jokal in se drl ure in ure, ce pa ga lahko z dojenjem tako lepo umiris in uspavas...
Kot sem rekla, verjetno ti nisem kaj dosti pomagala, zelela sem, da ves da nisi edina in, da ti bo zato mogoce kaj lazjeuser posted image
Pa srecno!!!user posted image

clock-img

05.02.2006, 12:45

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

o ja, mi je dobro znano kaj preživljaš user posted image  
tud moj sin je bil tak jedec, tak težkokategornik (7,7 kg pr 3 mesecih) - namesto adaptiranega mleka ji raje daj čaj al vodo, kr itak dobi zadost kalorij s tvojim mlekom, ki je zgleda zlo kalorično (kot je bilo moje takrat), dojenje pa razvleči na 3 do 4 ure user posted image
flaško ji naj daje (če je le mogoče) nekdo drug, kr tebe (oz.tvoje mlekarne) bo vonjala user posted image
ne vem katero flaško uporabljaš, a dojeni imajo najraje Aventovo, pa tud Nuby-jeva je podobna user posted image  

glede dodajanja druge hrane se posvetuj s pediatrom - men so takrat ukinl eno dojenje dopoldan in eno popoldan in sem mu morala dajat razredčen sok, ki ga je nasitil in je bil manj kaloričen od mojega mleka user posted image  tako, da so mu kilce šle mal počasneje gor, a tiste začetne zaloge se ni mogel več znebit in je imel pr 1 letu 12,7 kg (pa shodil je tud takrat, ta naš mišelinko user posted image )

upam, da bosta čimprej uredili, v obojestransko korist seveda user posted image

clock-img

05.02.2006, 14:03

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Tudi jaz ne vem, če ti bom dala kak pameten nasvet. Samo te hočem potolažit, da nisi edina. Moj je pri treh mesecih imel 8440g, je pa nonstop. Takrat je jedel nekje 12x na dan, zdaj pri petih mesecih in pol ga poskušamo navajati na manj obrokov. Prišli smo nekje na 8, je pa ful naporno, ker če ni na zizi, zahteva 100% pozornost in ukvarjanje z njim.
Za uvajanje goste hrane je še prezgodaj. Adaptirano mleko - sama s tem  nimam izkušenj, vem pa, da moja kolegica je imela s tem probleme. Preden je začela jest to, so morali probat veliko vrst mleka, da ji je eno odgovarjalo.

Samo to bi ti svetovala - izkoristi čas, ko se dojita za počitek. Jaz takrat res počivam - večinoma se uležema na posteljo in ga leže podojim. Tako boš manj izčrpana.
Pravijo, da sčasoma dobi ritem. Upamo...user posted image


_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

clock-img

05.02.2006, 15:51

clock-img

Aleksandrin

pencil-img

869

Hojla,
naša je 10.10., tako, da sva skoraj na istem. Moja situacija, od začetka je spala ponoči po 7 ur, zadnji teden pa kot praviš ti, od 19.00.- 00.00. potem pa na vsake 3 ure, kot čez dan. Tudi mene celo popije, to pa zato, ker se je povpraševanje- ponudba uredilo in naše joške niso rezervoar, tako je bilo meni razloženo. Jaz ji ne bi dodajala, ker bo to obdobje mimo in ker več jé ti bo tudi več mleka nastalo. Poizkusi jo večkrat pristavljat. Naša je jedla na 4 ure, potem sem jo pa sama začela namerno pristavljat na 3 ure in je bilo OK.
Če še kaj rabiš sem tu.

clock-img

05.02.2006, 21:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

06.02.2006, 10:32

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Sej bo, čez kak dan sploh ni hudo .. bo že šlo še ta mesec, potem bomo pa probal kakšno riževo kašico, če bo hotla. Danes je že drugi dan spila pol žličke vode, v ene 4 šusih, spije po dve kapljici vsakič user posted image  Ampak ji bom kar dala parkrat na dan, če bo hotla, ker sem razmišljala, da je mogoče žejna, ker je tako suh zrak pozimi.. bomo vidl.. ful ne bi rada praškov ji dajala, pa tud res ne rabi adaptiranega mleka, ker se zelo dobr redi.

No, ampak ste me mal potolažle, da nisem edina, k ji gre včasih mal na jokuser posted image . Hvala user posted image

clock-img

06.02.2006, 11:39

clock-img

Urša

pencil-img

4648

user posted image user posted image user posted image  Tincci, dobr si to napisala, da nisi edina, ki ji gre kdaj na jok. A vidš, ni vredu, če je premal mleka, pa tud če ga je preveč oziroma če so v igri pravi požeruščki! Tud jst na vsake tolk pojokcam, ker mi Jaka nagaja in je tko nemiren pri hranjenju zadnje tedne, pa me taki posti prec v dobro voljo spravjo! user posted image  Si predstavljaš, kolk bi za Aptamile zmetala, če je ne bi dojila, tvoja pa s takim apetitom? user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

clock-img

06.02.2006, 18:41

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Joj, ampak res! Ma jst sem ful vesela, da se dojiva user posted image

Pa še nekaj. Zadnje dva dni tamala samo enkrat na dan kaka, prej je od rojstva trikrat. Polulana je vsakič. Razmišljam, da tok bolj izkoristi mleko in da ga ne dobi več tok v presežkih kot prej oz. ga zdej več rabi? Ker bogica prdi, pokaka se pa ne..

< Sporočilo je popravil tincci -- 6.2.2006 18:47:01 >

clock-img

07.02.2006, 10:36

clock-img

2ursae

pencil-img

4420

pojdi pogledat na forum "Uvajanje goste hrane", tam je pod naslovom "kdaj ste začele - najbolj zgodaj" debata, kdaj je primerno začet dajat gosto hrano.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem