cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kaj skuhati za božično kosilo?

  
clock-img

01.12.2005, 10:53

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Zanima me, kaj skuhate za božično kosilo? Jaz bi rada letos pripravila za svojo družinico res nekaj posebnega, pa me zanima katere so ponavadi tiste dobrote, ki se znajdejo na vaši mizi za božič.

Pa tudi pecivo bom spekla, prvič po ne vem kolikih letih. Sem videla, da je pri Lisi priloga za pecivo. Upam, da je notri vsaj nekaj receptov, ki so primerni za začetnike. Je mogoče že katera kupila Liso? Zanima me, ali so recepti res tako dobri, kot to reklamirajo.

Kosilo pa je lahko malo bolj komplicirano, ker kuham pa rada, še posebej nove in zapletene stvari.user posted image



clock-img

01.12.2005, 11:10

clock-img

Anonimen

user posted image Ne vem,no se ne spomnim,če se na Božični dan lahko je mesouser posted image
Lahko imaš vse na bazi morja.
Kot predjed hobotnica v solati:
Hobotnice očiščene in dobro oprane potolčemo s kladivom,damo jih v kozico,prilijemo malo vode,dodamo nekaj plutovinastih zamaškov
in dušimo tolko časa da se zmehčajo.
Odstraniš zamaške in počakaš,da se vse skupaj ohladi.Ohlajene narežemo na kolobarje,jim dodamo olje,strt česen,sesekljan petršilj,sol poper,kis.
To narediš en dan prej,ker se mora marinirat v hladilniku čez noč.
Nato pa:
Pečen zobatec:
Oluskani(postrgaš luske stran)in očiščeni ribi narediš po obeh straneh nekaj plitvih zarez.Posoliš in daš v pekač,namazan z oljem.
Ribo nato poliješ z vročim oljem in daš v vročo pečico.Med peko jo večkrat polivaš z oljem,ki se je nabralo na dnu pekača.
Ribo,pečeno,položiš nato na ogret krožnik,jo preliješ z oljem v kateri se je pekla,obložiš z rezinami limone in z nasekljanim petršiljem posuješ.
Kot priloga je lahko gratinirana zelenjava,ali slan krompir v kosih.
Kasneje pa še:
Lahko kakšno rižoto z škampi ali morskimi sadeži.
Nato sladico:tiramisu,ali panacotta.......
Za konec,sorbet in kavica.

clock-img

01.12.2005, 11:16

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

mljask, fantastična ideja. ne vem že bom zdržala do božiča.
hvala

clock-img

01.12.2005, 11:51

clock-img

Anonimen

Pri nas ni božičnega kosila brez obilice mesa. Sicer pa so to bolj navadne stvari, tako da ti tukaj ne morem pomagati z novostmi, pač kuhajo babice: svinjska pečenka, dunajski zrezki, pečena kura,...

Jaz imam pa preko božično večerjo (24.12.) in takrat planiram nekaj specialnega. Še ne vem, kaj.user posted image

clock-img

01.12.2005, 12:21

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Če se ne motim je tako, da se mesa naj ne bi jedlo na predbožični večer (takrat se je ribe ipd. - ponavadi je to večerja in se gre pol na polnočnico).
Za Božič pa mesa kolikor želiš user posted image . No, vsaj tako pravi moja tašča - verna, pa še italijanska povrhu user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

01.12.2005, 12:39

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

tašča italijanka? vau. upam, da ti večkrat skuha kaj italijanskega. mljask pa testenine. noro dobre so.

italijanska in mehiška kuhinja...mljask.

pa italijančki...ups, upam da moj ne bere...user posted image

clock-img

01.12.2005, 13:06

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Italijanka, ja - z vsem dobrim in slabim, kar to zraven prineseuser posted image .

Drugače pa glede kuhanja - čista 10ka user posted image . Se moram kar trudit, da mojemu user posted image  preveč ne manjka mamina kuhinja...

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

01.12.2005, 13:46

clock-img

Anonimen

OK pol pa na bazi mesa!
Za začetek:OBLOŽENI KRUHKI
različne vrste in oblike rezin kruha,
-poljubni namaz
za oblogo,
-rezine pečene svinine,kolobarček kivija,jagodo,kumarico,nariban hrenin list motovilca..s tem obložiš po želji kruhek
-na rezino narezana pečena perutnina,šalotko,sadje.solatni list.rezina limone,list pehtrana.
-rezine gnjati,s trdo kuhanim jajcem,kislimi kumaricami,rdečo papriko,in kodrasti petršilj za dekoracijo.
-z rezinami pršuta,olivami,kodrasti petršilj in cikorija.
- z rezinami salam,ki jih oblikuješ v cvetke,dodaj redkvico,rezine trdo kuhanih jajc,ves kruhek pa na tanko pobrizgaj z majonezo.

Goveja juha z domačimi rezanci.

Kuhano govedino iz juhe narežeš na rezine in to tako da so vlakna prerezana pravokotnouser posted image (tega jaz nikoli nisem skapirala)
položiš na krožnik in poliješ z malo juhe in obložiš z jušno zelenjavo,ki se je kuhala v župci
Lahko pa tudi s praženim krompirjem in pa sveda s kislim hrenom in z dušenim zeljem,ali kremno špinačo,ali z grahom.ali korenčkom na maslu delanim.

clock-img

01.12.2005, 13:57

clock-img

Anonimen

Lačnaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........................user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.12.2005, 14:21

clock-img

LEJLA

pencil-img

402

neva razturasuser posted image user posted image user posted image
se mi tako sline cedijo

clock-img

01.12.2005, 14:23

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

pa neva, kaj si t i kuharica? pa kje pobiraš te fantastične recepte? 

clock-img

01.12.2005, 15:15

clock-img

Anonimen

Moja najmlajša obiskuje srednjo gostinsko šolo:gostinski tehnik.
Pa jih nosi domov,pa tudi svaka in nečaka imam,ki delata v gostinstvu,eden je celo zelo iskan kuharuser posted image user posted image user posted image

clock-img

01.12.2005, 17:08

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

blagor tebi. tako vsaj nimate dolgočasnih in ponavljajočih se jedilnikov. lepo pa je, da vse to deliš z nami user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.12.2005, 07:50

clock-img

Anonimen

Tu si se pa zmotila tinkaa,lahko se tu gor izživljamuser posted image z recepti,ko pa se doma ne morem.
Imam namreč tako razvajeno družino,da vsako novost,ki bi jo skuhala,bi nosove dvignili.Poskušala sem in odnehala,tako imamo tudi mi enoličen jedilnik.user posted image

clock-img

02.12.2005, 10:14

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

ja, moj smrkavec je tudi zelo razvajen. jé samo hrenovke (fej, kako so "zdrave"), svinjski šniclin, pa golaž, pa...ja, pa nič več user posted image .

no, vsaj moj ni izbirčen in vsaj tukaj si potem lahko dam duška. ampak potem moram narediti pač dve kosili. eno za smrkavca, eno pa za naju2.user posted image

clock-img

02.12.2005, 11:43

clock-img

Anonimen

Jaz sempa kot kuhrca v kakšni restavraciji..ala card,vsakmu posebi,po željiuser posted image
Sama sem kriva,sem jih razvadla,zdej jih pa imam.

clock-img

02.12.2005, 12:49

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.12.2005, 10:37

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Neva, najraj berem pa tvoje recepte, pol pa control copy pa control past v mojo zbirkouser posted image user posted image user posted image

Kaj ti ne gre v glavo pri govedini narezani praokotno na smer teka vlaken? Pol se ne cufa ne?user posted image  A sem prav razumela?

No, bom jst povedala kaj sva z možekom vsako leto do zdej jedla za Božič al pa za Novo leto(zdej bo šele 4 letouser posted image )

Nisem delala predjedi, ponavadi sem kakšen teden prej spekla ene 4 vrste keksov, zberem recept glede na trenutno razpoloženjeuser posted image .

Za večerjo sem nardila zase pečene škampe(jih pojem sama 1 kg), za moža pa gratinirane dagnje, ampak kupim tiste ta velike, ki so že razpolovljene. Na vsako školjko dam malo češnjare in naribam sir, jih zložim na pekač in malo pokapljam z suhim vinčkom, pa dam pečt v pečico, da se sir lepo zapeče.

Zraven pa nardim ribji biftek in sicer:
-dve tamali konzervi tune
-eno kislo semtano
-dve žlici polpekočega ajvarja
-eno žlico hrena
-eno žlico gorčice
-dve žlici majoneze
-en zdenka sirček
-v multipraktiku zmeljem tri kisle kumarice, eno majhno čebulo in en strok česna
-pol tamale pločevinke koruze
-posolim in poporam
-pokapljam z malo limoninega soka
Vse skupaj zmešam in na debelo mažem na koščke francoskega kruhauser posted image

Letos pa pojma nimam kaj bom spacala, ker semuser posted image  in škampi in školjke odpadejouser posted image  bom vidla, če sploh kej, če ne bom ravno takrat v porodnišniciuser posted image

LP,
Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

clock-img

05.12.2005, 11:12

clock-img

Anonimen

user posted image Njami tinkamiška,dobrooo!!!user posted image
Neki me pa zanima,zakaj pa se bojiš škampov?
Jaz sem v moji drugi nosečnosti pojedla na tone škampov:na žaru,ala buzara.
Moj sine je zdrav kotuser posted image

clock-img

05.12.2005, 11:52

clock-img

tinkamiška

pencil-img

6099

Joj, Neva, a res si jedla škampe? Je blo nekje napisano, da naj nebi jedla rakov in školjkuser posted image   v nosečnosti pa jih imam takooooo radauser posted image  No mogoče si jih bom pa vseeno privoščilauser posted image

Lepo bodi!

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

clock-img

05.12.2005, 12:45

clock-img

Anonimen

Ne vem kdo?in kje je to pisalo,samo jaz ti garantiram,da sin nima nobenih posledic.Vsak drugi dan so se mi zaluštali,edino kar je trpelo je bila denarnicauser posted image

clock-img

05.12.2005, 12:50

clock-img

Anonimen

U, zdaj sem se pa spomnila, kaj bom naredila. Filana prsa, telčja ali svinjska. Svinjska so meni boljša, manj smrdijo ...user posted image user posted image

clock-img

05.12.2005, 13:27

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

U, zdaj sem se pa spomnila, kaj bom naredila. Filana prsa, telčja ali svinjska. Svinjska so meni boljša, manj smrdijo ...user posted image user posted image



Spliš se splača, ne,poškilit vsake tolko na to stran?dobiš idejo za kosilo.
user posted image

clock-img

05.12.2005, 13:47

clock-img

Anonimen

Ja, ko prebiraš napisano in si v živo to predstavljaš na krožniku pred soboj in v ustih že čutiš okus mamljivih jedi, ti potem na pamet oziroma jezik pade tudi najslajše med najslajšim.user posted image

clock-img

06.12.2005, 09:50

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

se mi zdi, da imam zdaj samo še večji problem, kot sem ga imela na začetku. zdaj imam ogromno idej, ki so vse po vrsti fantastične, božično kosilo pa je le eno. user posted image

kaj naj zdaj????user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem