cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kaj se še lahko usadi?

clock-img

03.06.2008, 13:55

clock-img

hugolina***

pencil-img

228

Imam še nekaj proste zemlje kaj še lahko posadim rada bi kako stvar ki se dobi v flancih. kaj se sploh še dobi v tem času?

clock-img

03.06.2008, 13:56

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

Imam še nekaj proste zemlje kaj še lahko posadim rada bi kako stvar ki se dobi v flancih. kaj se sploh še dobi v tem času?

Tržnica bo kar pravi naslov.

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

03.06.2008, 13:56

clock-img

petruska

pencil-img

465

Kakšna rukola ali špimača je fina.

clock-img

03.06.2008, 14:01

clock-img

srki

pencil-img

9222

Jaz bom še radič posadila, rdeč in zelen. Pri nas itak vse bolj pozno sadimo. Tudi fižol sem prejšnji tede, nekaj pa že prej, da bo potem za sproti.

clock-img

03.06.2008, 14:01

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Kolerabo

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

03.06.2008, 14:05

clock-img

hugolina***

pencil-img

228

em ja šetole nisem ravno iz velikega kraja tako da nimamo tržnice kje naj kupim pa v kakšn obliki se našteto kupuje?
Se opravičujem če se vam zdi smešno samo letos prvič sadimuser posted image

clock-img

03.06.2008, 14:34

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image user posted image  Jaz tudi prvič letos konkretno obdelujem vrt , tako da nisi edina, Hugolina.

Poglej v kakšno vrtnarijo, pa v Merkurju imajo tudi te zadeve, kakšen Obi mogoče.

Aja, jaz sem ravno danes še posejala eno rundico mesečne redkvice, to je pri nas potrošni material, pa včeraj sem posadila zelje, mi je kar mami dala sadike. Mogoče še kakšno solato ali pa začimbe.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 3.6.2008 14:35:56 >

clock-img

03.06.2008, 18:37

clock-img

srki

pencil-img

9222

Ja, saj res, kolerabo. Samo ta bi morala biti že prej, po mojem. Vsaj pri nas jo kar zgodaj posejemo v gredico, ko pa zraste in ko je mokro (kot npr. sedaj), pa jo presadimo na njivo, ker rabi več prostora.

Jaz sem danes še cvetačo oz. mami mi jo jeuser posted image . Ankica, jaz se tudi še lovim s tem, ampak vidim, da je prav izi.

Drugače pa mi kupimo semena kar v štacuni, v Tušu ali Mercatorju, kar pač imamo.

clock-img

03.06.2008, 18:38

clock-img

pikalonca

pencil-img

561

Jaz sem danes ravno sadike malancanov kupila user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

clock-img

04.06.2008, 11:43

clock-img

dana

pencil-img

1395

Za kolerabo sigurno še ni prepozno, ker smo jo mi doma vedno sadili po tistem ko smo poželi žito. To je pa itak šele enkrat julija.

Drugače pa lahko posadiš paradižnik, melancane, papriko, zelje ... Sadik je povsod dovolj v tem času.

clock-img

04.06.2008, 21:40

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Posadiš lahko še skoraj vse. Flance oz. sadike dobiš v vsaki vrtnariji - le to ima skoraj vsak, tudi manjši kraj, sicer pa imajo sadike v manjših krajih sigurno tudi kmetijske zadruge ali še boljši nalsov - prva soseda.

Jaz sem danes presajala kolerabo - nadzemno, za podzemno je še prezgodaj za sejat, potem cvetačo, pa brstični ohrovt, pa brokoli. Lahko bi sadila tudi karkoli drugega od kapusnic, se pravi zeleno zelje, rdeče zelje, ohrovt...
Presajaš lahko tudi solato, za glave, pa še je čas za paprike sadit, ap malancane, pa bučke, pa kumare, ap tudi še paradižnik. Aja zeleno komot presajaš zdaj, pa baziliko, pa šetraj, pa še kakšne začimbnice..., pa še vedno bi se dalo koruzo sejat.

Seješ lahko še: korenček, peteršilj, kolerabice, bučke - cukete, kumare, fižol- nizek, rdečo peso, solato - samo je nevarno, da ti bo šla v cvet, ker je pozno zanjo, pa blitvo komot seješ. Špinača ti bo šla v cvet, če jo boš zdaj sejala.
Če še malo počakaš, boš lahko še kasneje sejala sladki komarček, pa endivijo. Zdaj se pa na pamet ne spomnim več.

Tudi nekatere rožice lahko seješ. Če bi rada imela turške nageljčke naslednje leto, jih moraš zdaj sejat.

clock-img

07.06.2008, 21:39

clock-img

robinzon

pencil-img

500

Zdajle je čas za sejanje endivije, radičev in črne redkve.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem