cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kaj pomeni pri vas?

clock-img

25.08.2006, 19:15

clock-img

Anonimen

Zanima me, ali mi lahko napišete, s katerega področja Slovenije ste in kakšna je pri vas povezava z imenom Brin oz. Brina? Ali drevesu oz. grmu rečete brin, brina ali brinje. Mi ravno izbiramo ime, pa so nas neki prijatelji iz okolice Bohinja opozorili, da oni v pogovoru uporabljajo izraz brina za grm brinje. Hvala za vaše odgovore!

clock-img

25.08.2006, 19:19

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Mi smo iz MB. Pri nas sem že slišala izraz brin ali pa brinje(redkeje). Pa mi je tako vseeno, da mi bolj ne more biti. Imamo Brina in Bora doma, na parceli pa prav tako brina in bora, pa še 22 drugih vrst iglavcev.

Tako, da se ne obremenjuj s tem. Če ti je ime všeč, ga daj otroku, če pa ne, pa ne. Otroka izoblikuje še kaj drugega kot samo ime.

clock-img

25.08.2006, 19:23

clock-img

Anonimen

js se to ne bi sekirala.. mojemu prijatelju je  ime Gal-- starši so mu dali takšno ime, čeprav ima sosed psa Gal-a.. ampak men je čist kul.. itak je zdej veliko takšnih imen, k so "čudna"- v smislu, da spominjajo na pasja imena ali v tvojem primeru imena dreves!

clock-img

25.08.2006, 19:29

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Mi imamo Zarjo, pa mi ni lepšega kot gledati jutranjo zarjo na morju.

clock-img

25.08.2006, 20:19

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Eh, daj no mir. Seveda je brin drevo, ampak predvsem je pa lepo ime. Brin, Brina, meni je ful všeč.user posted image

clock-img

25.08.2006, 21:40

clock-img

LORELAJ

pencil-img

85

Moji dvoletnici je tudi ime Brina. Jaz se nisem obremenjevala s tem, za tiste ki vem da jih to ime moti oz. predvidevam to jim rečem da je to ime okrajšava imena Sabrina. To naredim samo zato, da se izognem polemiki in neskončnemu razlaganju zakaj smo ji dali tako ime,  ker itak ne bodo razumeli, ker nočejo.

Drugače pa pri nas rečemo grmu brin, imamo pa zelo blizu našega kraja spomenik partizanki Brini, pa v filmu, mislim da Ne joči Peter je tudi komandirka Brina. Ti kar daj to ime, ker je res lepo.

clock-img

25.08.2006, 21:50

clock-img

arielca

pencil-img

2312

Se strinjam z LORELAJ! Brina je lepo ime!

lp,
mamica od Brine user posted image

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

clock-img

26.08.2006, 23:05

clock-img

Jacqueline

pencil-img

532

V našem prelepem delu Štajerske zeloooo redko uporabljamo besedo brin(je). Sta mi pa imeni Brin in Brina zelo lepi!!! user posted image user posted image user posted image

Lp,
Jackie 

clock-img

27.08.2006, 07:15

clock-img

Anonimen

ja brin je brinje. so what? js mam tut hči tiso! če bi mela sina bi bil brin. sej kdo ti bo povedal da je tut psom tako ime. so what? user posted image  

clock-img

27.08.2006, 18:14

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Štajerci večkrat besedo brin uporabljamo v povezavi z opojno pijačo "brinjevec" ali "brinjevček"...user posted image user posted image user posted image
Ampak mi je ime še zmeraj všeč! Tako kto Izabela, ki je vinska trta.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem