cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kaj ni priporočljivo?

clock-img

04.08.2005, 08:08

clock-img

Anonimen

Verjetno ste o tem že govorile, ampak ker sem nova, bom vseen vprašala. Kaj nosečnice NE SMEJO jesti in piti?
Npr. gazirane pijače, kava:kava:?
Predvsem pa hrana; kaj sploh ni priporočljivo?:racka:

clock-img

04.08.2005, 08:12

clock-img

Natasa-6

pencil-img

283

Jaz sem pila edino Radensko, mi kaj drugega sploh ni šlo. Od hrane pa se izogibaj surovim jajcem in mesu, pa slabo prekuhanim ali pečenim jedem, drugače pa čim manj kompliciraj. Kar ti paše, le v mejah naj bo.

clock-img

04.08.2005, 08:15

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

ne pij alkohola, ne jej suhih salam in klobas, surovega mesa - lahko boš to jedla, samo če si prebolela toksoplazmo. Zelenjavo in sadje pa vso dobro operi iz istega razloga kot prej - mački lulajo in hodijo vsepovsod.

Od tablet lahko ješ samo lekadol, pa če ti zdravnik predpiše kak antibiotik (jaz sem amoksiklav ko še nisem vedela, pa ni bilo nič narobe)

clock-img

04.08.2005, 08:17

clock-img

Anonimen

Kaj pa kava? Ste jo kej pile ali nič?
A zelo škodi?

clock-img

04.08.2005, 08:17

clock-img

jazz

pencil-img

1014

Meni se je od mehko kuhane jajčke vnel žolč- boli ko hudič in mi ni bilo jasno kaj je narobe z mano! Drugače so ti pa punce vse povedale! Lepo nosečnost želim!

clock-img

04.08.2005, 08:19

clock-img

jazz

pencil-img

1014

Kave sem spila eno šalčko zjutraj!

clock-img

04.08.2005, 08:22

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Jaz sem spila 2-3 kave na dan. Sicer vodene, ker močnih ne maram. V obeh nosečnostih-brez problemov

clock-img

04.08.2005, 08:38

clock-img

Natasa-6

pencil-img

283

Hothien, kavico lahko, samo ne pretiravaj - se pravi, ne 1 liter kave na dan, 1 šalčka pa ti ne bo škodila, sploh če se boš potem bolje počutila!

clock-img

04.08.2005, 08:45

clock-img

Anonimen

Sicer me šele :sloncek: in še nisem :nosecka:, vendar me že zdej full stvari zanima. Pa tud :sloncek: še ne dolgo, ampak vse je mogoče, želim si pa da bi bla že včeri :nosecka:.

clock-img

04.08.2005, 09:04

clock-img

niki5

pencil-img

1902

Meni je celo ginekologinja priporočala, da naj ne opustim kave in naj si eno na dan le privoščim, ker imam nizek pritisk.
Ko se mi je pojavila slabost in kasneje še bruhanje kave nisem smela niti zavohati, tako je trajalo do 4 meseca, potem sem pa spet veselo pila eno kavico na dan :) Po 4 mesecu mi je spet zadišala :kava:

clock-img

04.08.2005, 09:09

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Izogibati se je treba alkohola, jedi, ki vsebujejo surovo meso ali jajca, svežih sirov (v trgovini kupljene lahko), tudi npr. majonezo iz trgovine lahko, ne pa domače. Kavo v majhnih količinah. Izogibaj se gaziranih pijač s sladkorjem - torej donat ali radensko lahko (pa tudi ne v prevelikih količinah - če imaš npr. povečan tlak, še to odsvetujejo), ni pa dobra kaka cola ipd. Veliko piše o tem v vsaki knjigi o nosečnosti.

clock-img

04.08.2005, 09:35

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Jaz sem vsak dan spila eno kavo. Pa tudi kozarček rdečega vina si lahko privoščiš vsake kvatre (res samo kozarček, ne se ga napit).
Če nisi prebolela toksoplazmoze, potem se, kot so že napisale, izogibaj surovemu ali premalo pečenemu mesu, dobro operi zelenjavo in sadje. Pa zaradi kakšne salmonele je treba bolj pazit. Ne jest surovih jajc, torej majoneze, pa mogoče je bolš kupljena pasirana skuta kot kakšna domača.
Če imata s partnerjem kakšne alergije, se je mogoče tudi bolje izogibati stvarem, ki so zelo alergene (arašidi, orehi, kivi, jagode), ker je lahko tudi otrok na kaj alergičen.
Drugače pa jej, kar pač ves čas ješ.

clock-img

04.08.2005, 11:43

clock-img

ninab

pencil-img

43

Kaj pa je zdaj to? Naj se izogiba mleku in ml. izdelkom?!!!! Nikakor! Mogoče ni dobro, da bi pila doma namolženo. Pij čim več mleka in jej veliko ml. izdelkov. Večje blesarije pa še ne no.

clock-img

04.08.2005, 11:45

clock-img

ninab

pencil-img

43

Ravno mleko drobnice je zelo zdravo!

clock-img

04.08.2005, 14:03

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Ines ni mislila kravjega mleka in izdelkov. Ovčje in kozje mleko pa sem tudi že jaz slišala, da mogoče raje tudi ne med nosečnostjo, saj drugače je že zdravo. jaz ga itak ne maram, tako, da sploh nikoli nisem bila v tej dilemi.

clock-img

04.08.2005, 16:56

clock-img

megge

pencil-img

27

Jaz sem jedla vse normalno. V mejah normale, vsakega malo, ne da se ene stvari ful prenaješ. Pikico nič ne zvija. Stara 4 mesece. Edino dvakrat ji je nagajal trebušček ko sem jedla gobe.

clock-img

04.08.2005, 17:00

clock-img

megge

pencil-img

27

Sorry, sem že mal naprej. Tudi v nosečnosti nisem komplicirala. Vsega po malem. Tudi kavo, svinjsko... skratka vse kot ponavadi v mejah.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem