Nimam še žal vrta, zato moram itak vse kupit. Pa tudi ne vem, kaj bi lahko anmojem vrtu zrastlo, ke rnimam pojma o tem... Sem probala, ampak meni ne zraste.
No in ker itak ne zaupam nikomur in mi je kupljeno vse isto, pa tudi vem, da vsi BIO kmeti niso v resnici BIO - tu na našem koncu gredo kupovat v Špar pa za večji denar prodajajo Ljubljančanom... vem za primere, žal :) Se vozijo celo sem cca 50, 60 km po isto zelenjavo kot je v trgovini...
Na tržnico bi šla kdaj, izjemoma, če bi bil čas, da bi pa dala zaradi tega 3x več za zelenjavo, pa ne hvala. Imamo lokalnega sadjarja, šipterja, kjer je zelenjava dokaj solidna in boljša kot v Šparu in cenejša.
Jagod pojem na kupe, ker se zdaj dobijo prav sladke, niso kot včasih. Cele, zaboje jih kupim vsak teden, sicer je kila 8 eur, kupim kdaj tudi tiste za 1,9 v Šparu. Pa tud vse pojem Ma briga me, ne kompliciram, ker roko na srce, je že cel svet zastrupljen, ne sam z primitivnimi osebki na določenih položajih, ko te hočejo naf.. in naj.. na vsakem koraku. To je pa moj način bojkota - živim pa sicer zelo zdravo, bolj kot večina - ne kadim, ne pijem, ne hodim v McDonalds, redko, ne maram restavracij (ene trikrat na mesec me moj prisili...), pazim, da jem veliko zelenjave in sadja, ker morem pa mal shujšat pa tako točno vem kaj je v kaki stvari, ker sem si mogla preračunat jedilnike, da vidim koliko sem res prevče pojedla in pokazalo se je,d a ful preveč...
Ahja - pa jaz ne kupujem niti prirpavljenih jedi, sadnih jogurtov, čokolin, kornsov, mislijev in tega šita... Nič kar ima notri cuker, nobenih marmelad, nič od nič. Ker to je pa najbolj nezdravo. Pa kuham sama, vsak dan, s tem da imam mal poseben sistem organizacije, da lahko - kjer časa za kvalitetno zdravo kuho je pa roko na srce, bolj malo.