Pri nas zelo zdravo jemo,sezonsko.Smo kmetje.
Torej kuhamo kar takrat je,kar so že nekatere predhodnice omenjale.Poleti ogromno sveže zelenjave,imamo velik vrt in gremo vsakič sproti po svežo robo.Spomladi šparglji,špinača,solata,jeseni,pozimi zelje na 1000 načinov.Meso domače,gov edina,teletina,svinjina,klobase domače,mleko tudi.Jogutre,skute delam sama,kruh pravtako pečem,kekse tudi.
Torej imamo večina doma.Kar pa ne pomeni,da otroci ne dobijo občasno čokolina,kroglic z mlekom,hrenovk,paštet,posebne,ter prigrizkov.Občasno.
Enoletnici,najmlajši hčerkici še vse sama pripravljam,ko je doma.Zajtrk polenta,gris,redko čokolino.Malica,banana s skuto,ali jabolčni kompot z musliji,ali ovsenimi kosmiči,jogurt in kruh.Tudi kompot iz suhega sadja naredim.
Kosilo:Kar mi jemo,ponavadi je vse.Pohanje in pomfri je redko.
Večerja:ponavadi topla.Vsi trije jedo enako.Ali juhica z mesom in zelenjavo,ter krompirjem.Ali testenine z mletim mesom,rižote,če ostane od kosila juha...Poleti pa večinoma hladne večerje.
Mi vglavnem veliko pripravljamo hrano in veliko časa preživimo v kuhinji.Tako pač je in nič nam ne manjka.Le časa zase