IZVIRNO SPOROČILO: nalia
Hvala vam vsem,ne morem vam opisati kako težko mi je in kako sem prestrašena. Sem ga danes v vrtcu opazovala pol ure čez steklo in se je mali lepo igral z enim fantkom sta vozila avtoček po tleh,pa smejal se je na ves glas,ko me je pa videla lanska vzgojiteljica pa sem ji povedala zakaj sem tam pa je rekla,da je to drugače,ker je to spontana igra,da verjetno je naša vzgojiteljica mislila da ne sodeluje pri skupinski igri,pa srečam pomočnico vzgojiteljice pa mi reče,da je mali posebnež,da ga nič ne zanima,da ga moreš poklicat da pride sodelovat...
Nimam zdaj kaj kot pa počakat drugo mnenje-psihologa,do takrat pa preživet situacijo. Grozno,ne morem delat,želodec me boli,živci me izdajajo,pa morem bit močna zaradi sinka.
Hvala res vsem! Molite za nas!
Joj,pa ne ,no
Čeprav si dobila že veliko dobrih,spodbudnih odgovorov,si ne morem kaj,da še kaj ne pripišem.
Ko sem s svojim predšolskim sinom v mesecu maju prišla do logopeda,so me prestrašili na smrt:
mulc mi je kar silil v naročje,sodeloval je bolj medlo in vsaka druga beseda je bila "ne vem".Ko mi je logopedinja toplo odsvetovala vpis v šolo sem bila šokirana,ker mi do takrat nobeden ni niti namignil,da bi bilo z mojim sinom kaj narobe-bila sva napotena k logopedu zaradi bolj nerazumljiega govora,ampak problem se je pa izkazal gromozanski,vsaj za moje pojme
Očitala sem si,kako sem lahko spregledala težave,ki jih ima,ker meni se je do takrat zdel popolnoma povprečni 5-letnik,mogoče edino malo bolj otročji od vrstnikov...
K logopedu sva hodila vsak teden,ker sem vztrajala,da ostane vpisan v šolo do pregleda pri psihologu!
Napredoval je tako hitro,da je bila logopedinja iz tedna v teden bolj začudena-glede na prvi vtis mu tega nikakor ne bi pripisala,sedaj obvlada vse črke,vključno s črko "r" in to v pol leta,pri psihologu,pa je razen na področju grafomotorike in govora dosegel nadpovprečne rezultate
Sedaj hodi v 1.razred in učiteljica je zelo zadovoljna z njim.
Namen pisanja moje "jare kače" je v tem,da ponavadi ni vse tako,kot zgleda na prvi pogled-tudi zdravniki so dolžni dat otroku drugo možnost,da pokaže svoje sposobnosti,ne pa da se takoj prileopi neka etiketa.
Aja,kar se tiče zbiranja informacij po internetu,ti pa toplo polagam na srce-vse kar boš prebrala,vzemi zgolj kot neko okvirno informacijo,ne išči simptomov pri svojem otroku-po vsem kar sem jaz prebrala na netu,je imel tudi moj polno znakov avtizma
Vso srečo in držim pesti,da se izteče prav