cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Kaj bomo storile zase?

clock-img

06.09.2004, 15:23

clock-img

pika74

pencil-img

6782

Drage Punce!

Zadnjič je Anitka omenila, da bi bilo dobro, če bi napisale, kaj bomo storile zase. Anitka, upam, da mi ne zameriš, ker bom dala pobudo - vendar ideja se mi res zdi tako dobra, da si zasluži posebno mesto na RR. V nadaljevanjih se je kar malo izgubila. Pa je škoda.

V tej poplavi negativnih reakcij ob vsakem obisku :hudicek:M in raznoraznih razočaranj, bi bilo dobro, da bi delček tega foruma namenile tudi temu, da pogledamo vase in se vprašamo: "KAJ LAHKO STORIM ZASE?". Saj vem, boste rekle, kaj pa to koga briga, to jaz že sama zase vem. Ampak ni čisto tako. Na podlagi lastnih izkušenj vam lahko povem, da sem tiste stvari, ki sem jih tudi javno povedala, bolj spoštovala. In nenazadnje je dobro izvedeti tudi, kaj pa drugi počnejo zase. Tako se utrne še kakšna dobra ideja. Torej, pobrskajte malo po podstrešju ;) in z idejami na plan. Včasih nam manjka zelo malo, da je življenje lepše. Saj vem, da si vse zelo zelo želimo zanositi in dobiti :duda:. Tudi to nam bo dano. Verjemite. Jaz sem po 4 letih neuspehov še vedno optimistka. Vem, da enkrat bo. Ampak ne smemo pozabiti nase. Kakšne pa bomo, če bomo vse živčne dočakale nosečnost. Za :duda: to ni najbolje. Niti v času nosečnosti niti v času starševstva. Zato punce: ideje na plan.

Jaz sem pred kratkim sklenila, da bom vsak dan med službo pojedla nekaj toplega npr. juho in vsaj 5 kosov zelenjave. Do nedavnega sem namreč pogostokrat v službi pojedla le kak sendvič ali pa še tega ne. Pa ni dobro. Za želodec in celo telo to ni dobro. Telo si vse beleži. Čez nekaj let pa nato useka nazaj s kakšnimi boleznimi, katerim se nato čudimo, češ, saj smo vedno bili zdravi... Ok tole je le ena od stvari, ki jih počnem že zadnji teden. Vendar bom gotovo še kaj dodala.

Lp,
Pika74
:metulj:

clock-img

06.09.2004, 15:49

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

Zelo dobro si se spomnila glede prehrane, saj je prvi pogoj za uspešno zanositev ravno zadostna količina hrane :zmeden:(pri meni to sploh ni problem)....To sem nekje prebrala...... in prav gotovo zdrava prehrana k temu še kaj pripomore.

clock-img

06.09.2004, 16:27

clock-img

Anitka

pencil-img

12160

Hoj!
Sploh nisem jezan, da si odprla to temo.:bravo:
Evo jaz sem oz. bom začela z jogo, občasno bom kolesarila, pogledala kak dober film in če mi bo čas dopuščal se bom morda spet priključila vadbi aerobike.

Pa pa,
Anitka:metulj:

clock-img

06.09.2004, 16:44

clock-img

bambi

pencil-img

1021

Ja jaz pa sem ena izmed tistih, ki jo skozi čas preganja.... in nikakor ne morem urediti svojega tempa.... hvala bogu bo to trajalo samo do aprila :((:(( ko neham s pripravništvom za pravosodnega..... No, vseeno si pa z možekom privoščima piknik ali kolesarjenje, ob večerih se obvezno stiskama in si ogledava kak film, če ni nič po TV pa preko DVD.... tako da vsak dan imam 2 urci sigurno zase :bravo::bravo::bravo: Seveda sedaj prihajajo mrzli časi in dnevi ko si bom zopet 2x tedensko privoščila aromatično kopel..... to je aktualno samo pozimi, ker poleti seveda raje uživam na sončeku.....

Bambi :rozica:

clock-img

06.09.2004, 17:05

clock-img

neža76

pencil-img

126

:bravo::bravo::bravo: Pika74 :bravo::bravo::bravo:

Odlična tema, sem zelo vesela, da smo se jo lotile:)!

Res je potrebno dobro poskrbeti zase, se imeti rad in uživati v življenju!
Tudi jaz si včasih nisem vzela časa za malico, pa tudi šefa sem tako navadila, da mu je bilo logično, da ne jem!!??:zmeden::zmeden:
Sedaj pa..... vsak dan lepo topli obrok in me enostavno ni pol urce!! Šefe se je pa tudi navadil!!:)
Pa še nekaj je zelo pomembno.... rekreacija. Jaz sem po počitniškem premoru zopet začela z 2x tedensko step aerobiko!!:bravo::bravo:
Kako se čudovito počutim ko končam, ne znam opisati, človek naredi nekaj zase!!
Vglavnem punce.... uživajte v življenu in življenje vas bo imelo rado!!:):)
Neža76

clock-img

06.09.2004, 19:30

clock-img

GoYa

pencil-img

2388

Super ideja :bravo:

Tudi jaz bom začela zopet z redno jutranjo telovadbo pred službo. To pomeni vsak drugi dan vstajanje ob 5h.
Do naslednje nosečnosti, he he ;) Potem bom pa spet raje malo več spala. Telovadila tudi, ampak bolj umirjeno in raje popoldne.

Zaenkrat obljubim to ;) Naslednjič pa še kaj.

Pozdravček

clock-img

06.09.2004, 20:37

clock-img

Pia73

pencil-img

4176

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Pika74!!!

Tudi jaz pozdravljam tvojo idejo! Jaz jem vsak dan toplo in oooooogrooooomnooooo sadja in zelenjave, ker to preprosto obužujem! Vmes pa še sladko, pa kislo, pa grenko, pa pekoče,...:)-:)-:)-:)-:)- Vitaminov mi res ne manjka, ne takih na drugačnih,.....:)-:)-:)- Sem pa zaradi vsega vnosa kalorij prava :sloncek: in zato obljubim, da bom začela z telovadbo; 1x tedensko je zame več ko preveč! Ampak to potem, ko pridem k sebi po servisu, ki me čaka septembra v bolnici MB!

Lep pozdrav!

:sloncek: Pia73

clock-img

07.09.2004, 07:29

clock-img

klarisa

pencil-img

295

Tudi jaz imam že 4 tedne ločevalno dieto. To sploh ni prava dieta, ješ vse samo pravilno kombiniraš in v tem času mi je uspelo izgubiti 4 kg, ki sem jih nabrala v prejšnjem postopku.Zraven še velikooooooo sadja, zelenjave pa 3l-tekočine na dan. Vsak tretji dan malo pojogiram doma, hodim na trebušni ples, skoraj vsak dan kratek sprehod pa vmes še kakšen potop..Aja, pa vaje za boljšo prekrvavitev maternice-to so neke vrste trebušnjaki..Pa vsaj 1 l čajev na dan (rman,krvomočnica, malinovi listi)..To je to!

pa pa :sloncek::sloncek::sloncek:

clock-img

07.09.2004, 07:59

clock-img

meeryana

pencil-img

284

klarisa, prosim napiši malo več o tem ločevanju, če ti je. Napiši par primerov. PLIIIS!

Hvala :rozica:in Lp
M

clock-img

07.09.2004, 08:16

clock-img

klarisa

pencil-img

295

Meeryana,veš jaz sem imela že cel kup diet ampak pri vseh je kasneje jo-jo učinek..Tko,da tole v bistvu sploh ni dieta. To je pravilno prehranjevanje po Montignacu ali Hayeva dieta. Lahko mešaš meso z zelenjavo ali škrobne izdelke (kruh,riž,testenine,krompir) z zelenjavo.Zelenjava je neka nevtralna hrana, ki ustreza obema skupinama. Ne smeš pa mešati mesa in škroba. Jaz pač jem čisto normalno kosila, le da jem meso pa solato (brez krompirja) ali pa samo krompir in solato in še druge kombinacije seveda. Prvih nekaj dni je bilo malo čudno ampak se prav navadiš.Kilce res ne grejo tolk hitr dol-v prvih tednih je itak samo voda, ampak nasploh počutje je super. V knjigi Montignaca:"Jem, torej hujšam" je malo bolj podrobno razloženo za vsako stvar posebej ampak jaz nič ne kompliciram.Jem 5 obrokov na dan-za 1 obrok se smatra tudi 1 nektarina, breskev oz. kakršnkoli obrok in res nisi vmes nič lačen. Vmes pa še malo kombiniram prehrano za krvne skupine in ne pijem mleka ampak sojino mleko, pa ogromnoo zelenjave, sadja..Nič težko, se navadiš! Jaz sem imela 65kg/169m in je bilo res potrebno, ker se ti pri vsakem postopku oz.filanju s hormoni, jeziček na tehtnici premakne "navzgor"..

Če te še kaj zanima, vprašaj!
pa pa :sloncek::sloncek:

:sloncek::sloncek::sloncek:

clock-img

08.09.2004, 09:01

clock-img

simonas

pencil-img

887

Pozdravljene punce...

Najprej glede dijete. Jaz sem jo preizkusila in zgubila 12kg v treh ali štirih mesecih. Dijeta zares učinkuje a naveličaš se jesti same testenine ali sam krompir ali neka določena zaporedja, zato sem odnehala, a se moram pohvalit, da sem težo obdržala (no ja en dan kg gor, drugi dan kg dol...)...

Kaj bom storila zase? Nehala se bom obremenjevati s težo in izgledom. Nimam se namena zrediti, a tudi hujšala za zdaj ne bom več. Za to bo še čas... No ja, ne bom se zdaj zapodila v hrano ali sladkarije, ampak ne bom pa več pretiravala... Sadje, zelenjava, vitaminčki... vse kar bo koristilo mojemu telesu in morebiti drobni pikici mi ne uide.

Simona

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem