IZVIRNO SPOROČILO: polho3006
Ja jaz sem žena tega moškega in me preseneča da je bilo mišljeno, razumljeno kot da pričakujem da bo svakinja mojim otrokom dajala ne vem kakšna darila!! Mogoče sem res napisala v takšem duhu napisala prvi post...ampak...materializem je v tem času še najmanj kar šteje!!!!
On ni njenemu otroku posvečal pozornosti zato da bi se mu kdaj vračalo v materialnem smislu, ampak zato ker ima tega otroka rad. Tukaj se gre samo za pozornost, ljubezen in ne za darila!!!
Moža se vprašala če je njegova sestra kaj jezna nanj, na nas ampak je odgovoril da sigurno ni vnjunem odnosu nič narobe, ampak vidim, da možu ni vseeno ker tako ignorira tako pomebne dogodke v njegovem življenju.
Zelo sem vesela ko pride kdo pogledat dojenčka...zelo vesela vsakega OBISKA!!!Darila pa...so največkrat breme za tistega ki jih kupuje in velikokrat tudi breme za tistega ki ga dobi.
Na žalost pa je ves svet je zastrupljen z materializmom, tistega kar je pa v resnici pomembno, kar res nekaj pomeni je pa vse manj, osebnih stiklov, prijateljskega druženja, pogovorov...
Ena je napisala da možno da je problem spora partnerka (jaz). Ja mogoče je res tako.
Tako je napisal marsovček, imam občutek da je mogoče res takšno obnašanje povezano z materializmom in sem na nek način s svojim prihodom v njihovo družino, prekinila pričakovan potek dogodkov.
Ne vem no...saj ni važno...pomembno je da se imamo mi radi, da smo srečni, če pa se naši najbljižni ne želijo veseliti ob naši sreči, jim mi ne moremo pomagati.
Jaz sem bila prvo teta, pa sele potem mama. In moj prvi necak je bil "moj otrok", pa ne da naslednji necak ni bil vec moj.. samo navdusenje in pozornost, ki "priticeta" prvemu in cas, ki mu ga namenjas se razdeli.. ker dan ima 24 ur. In pri trenutno zadnjem potomcu v nasi razsirjeni druzini je vse potekalo tako, kot, da se nic posebnega ni zgodilo. Ce svakinja zameri ne vem, ker nikoli ni nic rekla.
Z druge strani mi pa formalna pozornost, ki se poklanja rojstnim dnevom ipd, spominja na nekaj prisiljenega. Najmanj pa imam rada cirkuse v katere se ti "prazniki" prepogosto prelevijo. In globoko verjamem, da sprehod z mojim in "mojim" sedaj pubertetniskim necakom ter pogovor o njegovim presilnih mukah glede punc, ter zmoznost, da ga vprasam se najbolj intimne stvari ter mi na njih odgovori in poisce moj nasvet in pomoc glede najgloblje njegove intime je dalec, dalec, dalec, vesoljno dalec nad katerim koli materialnim darilom. Tu pa tam pozabim tudi na njegov RD. On redno pozablja ne samo na mojega temvec na vse zlahtniske Rd-je. Taki pac smo, pa ne drzi da se ignoriramo. Samo formalnosti nam ne "disijo".
Morda je tudi tvoj moz scasom sel svoja pota se oddaljil od druzine svoje sestre s tem, da si je ustvaril svojo; morda ji pa delanje cirkusa okoli rojstva otrok, ki je za nekoga novo, za njo pa ze "pase" ne gane. Morda ji je pa olajsalo, da se je odmaknil in si ne zeli znova pretesnih stikov.
Ce se sicer ok razumete, pusti pri miru. Scasoma se vse postavi na svoje mesto.... Pa se to. To da ne pokazejo na pricakovani nacin, da se veselijo z vami se ne pomeni, da se zares ne veselijo. Morda imajo samo drugacen nacin iskazovanja ali zavoro pri izkazovanju dolocenih custev. Morda se jim pa vse skupaj ne zdi nic taksnega.