za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Očiščeno zelenjavo zrežem na debele rezance in jo dam kuhat v 2l vode. Osolim in kuham 30 minut. Na maščobi popražim sesekljano čebulo,dodam oprano proseno kašo,jo premešam in dušim nekaj minut,nato zalijem z juho v kateri se je kuhala zelenjava.Vse skupaj dobro prevrem.Po okusu dodam kislo smetano in sol. Če je juha pregosta jo zalijem z kstno juho ali vodo. Preden jo serviram jo potresem z sesekljanim petršiljem.
17.10.2005, 10:12
Anonimen
Neva, a prosena kaša se torej duši samo nekaj minut, pa je že mehka oziroma kuhana? A je to kakšna instant varianta, a je vsa kaša taka? Jaz o kašah namreč nima pojma, pa bi jo rada kdaj na kakšen način skuhala. In tole se mi zdi v redu.
17.10.2005, 10:44
Anonimen
Duši nekaj minut kuha pa 30 minut. Ne vem no jaz imam AMC lonce,z hitrim pokrovom. Saj kakšo kuhaš trideset minut pol dodaš še zelenjavo in spet vse prevreš.
17.10.2005, 10:48
Anonimen
Ne, zdaj mi je pa še manj jasno. A torej kašo najprej kuhaš 30 minut, pa zelenjavo 30 minut (posebej), potem pa na prepraženi čebuli še malo podušiš odcejeno kašo in nato zraven streseš kuhano zelenjavo z juho vred? In to potem še malo prevre? A je to to?
17.10.2005, 11:16
Anonimen
Zelenjavo 30 minut,kašo dušiš nekaj minut,ko jo zaliješ z malo vode v kateri se je kuhala prej zelenjava,pol to čorbo zliješ nazaj med zelenjavo in preostalo vodo in še kuhaš,prevreš. Da bomo čim manj komplicirani,sem videla,da si kupila ekonom lonc. Podušeno kašo zelenjavo z vodo vred vrzi v ekonom lonc pa bo v 10-15 minutah vse kuhano,se ne bo treba batmda bo kaša trda.
17.10.2005, 11:33
Anonimen
O.K., sicer ne razumem, ampak O.K. Bom enkrat z ekonomom poskusila.
17.10.2005, 11:36
Anonimen
Splišni najprej posebi skuhaj zelenjavo. Vse kar sem napisala z kašo vred popraži zalij z malo vode,poduši in pol vse skupaj v ekonom lonc,ga zapri in dej kuhat. Bolj preprosto pa ne vem kako ti razložit.
17.10.2005, 11:50
Anonimen
O.K., O.K., brez skrbi, da ne bomo surovo jedli.
17.10.2005, 11:52
muki1
7193
Splišni, če bi rada kašo dala kot prilogo, naredi naslednje. Skuhaj AJDOVO kašo. Ko je kuhana, ali zdušena ali karkoli, ji primešaš praženo čebulo in gobe. Njami. Hitro in dobro. Zraven daš kakšen zrezek naravni, lahko pa samo skledo solate. Probaj enkrat.